Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tartott előkészítő ülést a Szombathelyi Törvényszék B.Zs és társai ellen. A Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint a három vádlott tavaly tavasszal kezdte csicskáztatni az egyik zárkatársát. Napi rendszerességgel verték, és folyamatosan megalázták.

Brutálisan kivégeztek egy rabot Szombathelyen

A kép csak illusztráció. Fotó: Pixabay

Az első rendű vádlott megtöltette vele vízzel a felmosóvödröt, és arra kényszerítette, hogy igya meg állva, közben test szerte bántalmazták majd csikket etettek vele. A rendszeres bántalmazások és kínzások május 11-től még inkább eldurvultak. A vádlottak kikötözték a cellatársukat, a száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták és ugráltak rajta.

Ezt követően ököllel ütötték és rugdosni kezdték a bordáit, majd addig fojtogatták, amíg el nem ájult. Amikor a sértett összecsuklott, felállították, és elölről kezdték a bántalmazást. A sértett halálát megelőző 1-2 napban az I. r. vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy megegye a felmosó cipőfűző vastagságú szálait.

A zárkák ellenőrzése során a sértettet beküldték a mosdóba, illetve a mosdó elé térdeltették, mert oda az őrök nem láthattak be. Amikor a sértett a bántalmazások miatt vérzett, a szétnyílt sebet az I. r. vádlott egy öngyújtóval kiégette, a vért pedig feltakaríttatták vele, a véres törölközőt pedig kidobták az ablakon.

Pár nappal később a reggeli ébredéskor a vádlottak észlelték, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög. A II. r. vádlott kikiabált az őrnek, hogy baj van, és amíg az őr a zárkához ért megbeszélték, hogy nem mondanak egymásra semmit és azt fogják előadni, hogy valaki más bántalmazta a sértettet. A nappalos szolgálatot ellátó ápoló a zárkába érve megkezdte a sértett újra élesztését, de a rab életét már nem lehetett megmenteni.

A sértett a vádlottak által térben és időben elhúzódó, az emberi méltóságot mélyen megalázó durva bántalmazások következtében rendkívül sok sérülést szenvedett el, sérüléseit a vádirat 3 oldalon keresztül sorolja. A sérülések nagy részét – a 2017. május 14-én elhunyt – sértett a halálát megelőző 12-24 órán belül szenvedte el, ezen belül a halált eredményező sérüléseket, továbbá a durva, életveszélyes sérüléseket is.

(24.hu)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az elkövetőkkel együtt valamennyi őrt és a börtön parancsnokot is életfogítig kellene csücsültetni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Az elkövetőkkel együtt valamennyi őrt és a börtön parancsnokot is életfogítig kellene csücsültetni!!!
vacsi
" a véres törölközőt pedig kidobták az ablakon."
No, és ellenőrzés nem volt?!
papa.49
@Jozefina: Nem a BV. seket agyonverni, ez a tudtukkal, beleegyezésükkel történhetett csak meg !!!
menekült
Gondolom, a meggyilkolt ember bűntettét büntették meg így a cellatársak, bár nem voltak rá felhatalmazva. Most ők szolgáltak rá egy hasonló büntetésre. Valószínűleg csak további elzárást kapnak. Nem bánnám, ha életfogytiglan, ilyen emberekkel (??) nem lenne jó összefutni.
lópicigáspár
De jó lenne tudni, miért ült szerencsétlen elhunyt! Pedofília, erőszak, gyilkosság?
Köb Jani
@lópicigáspár: Ez a rabok büntetése, a rab erkölcs nem engedi a gyerekmegrontást, és a többit. Náluk még érvényes... a fogat, fogért állítás, nem liberálisak az elkövetők, se nem külországi migránsok, ezek a mi országunk migránsai.Ezek sem tudnak integrálódni.
lópicigáspár
@Köb Jani: És nem is akarnak, tisztelet a kivételnek!
Pegero
@Köb Jani: Melyik börtönben tanulmányoztad a rabok életét, hogy ilyen jól ismered a körülményeket?
1magyar
Én kíváncsi lennék a bántalmazott miért ült.
keresztapa
@Pegero: Ha olvasol... Policet, nézel börtönről filmeket akkor ezt a kérdést fel sem teszed, sajnálatos ha nem ismered, a bántalmazott miért ült.? Miért nem írja? törvénytisztelő állampolgár? Tévedésből ítélték börtön büntetésre-?A rabok szolgáltattak igazságot az ő igazság érzetüknek megfelelő keménységgel. Itt nincs letöltendő büntetés kedvezmény, biztosították az igazságukat.
Pegero
Nem olvasok Police híreket, börtönről szóló filmekket sem nézek.
Swinger klubba járok, ahol szó sincs erőszakról! Ott mindenki önszántából teszi, ami jólesik!
wagabund
az a baj, hogy ezek a gané zárkatársak egyszer rászabadulnak a társadalomra, ahol ugyanezt megcsinálják akár a szomszéddal, kisgyerekkel, feleséggel...

na ezeket nem lenne szabadon engedni...

...a smasszerek, akik ezt látják nap-mint nap, azok otthon mit csinálnak? csak nem gyermeket nevelnek, kiskutyát simogatnak?...mert azt kötve hiszem...
KisGenyo2
@1magyar: Lehet ministránsfiú szopatásért? Bár az nem lehet, azokat max. áthelyezik... :-)
mackoka46
Ahogyan a menekülteket verik és kínozzák, ugyan az mehet a rendőrségi fogdákon és börtönökben is. Hiába ez egy feslett erkölcsű szégyentelen botrány ország lett, amióta a tolvajok fejedelme kormányozza.
1magyar
@KisGenyo2: Ha ő is hasonló módon gyilkolt akkor legalább érezte milyen.
csak úgy....
@1magyar: és ha nem ? szerinted ez így rendben van? neked nevet köne változtatnod, ...mondjuk passzóna hozzád ,hogy 1 buta magyar
1magyar
@csak úgy...: Természetesen ez így nincs rendben, de a gyerekgyilkosokat még a börtönben is jobban megbüntetik mint az igazságszolgáltatás.
Egyik sajnálom (ha csak pld. lopásért volt bent) a másiknak meg örülnék, hogy méltó büntetést kapott.
csak úgy....
@1magyar: szerinted a börtöntöltelékeknek köll igazságot szolgáltatni egymás között ? na eriggy máá...
JAJMÁR
Bizony, a börtönigazgatótól kezdve az őrök is felelősek!
Vajon miért nem szólt az áldozat az őröknek? és hogy nem vettek észre semmit az őrök? Mit figyelnek akkor?
Iszonyú milyen mélyen gonosz, elállatiasodott - de nem, az állat nem ilyen kegyetlen - emberek élnek közöttünk! (és még migráncsoktól félnek némely elbutított magyarok)
picike1
hol voltak az őrök hát kérem süketenciába voltak és kész
Dr plágium
Kegyetlenül meg kínozták. Nem tudom elhinni, hogy 48 órán keresztül az őrök nem vettek észre semmit. Azokat akik akkor szolgálatban voltak szintén el kell ítélni, aztán majd megtudják milyen az amikor a "társai" megkínozzák és kínok között bele halnak a bántalmazásba.
Nem az első eset hogy megöltek egy elítéltet a börtönben.
Nem vagyok a halálbüntetés ellen, de az nem azonos egy ilyen kegyetlen gyilkossággal.
Yoda69
@Jozefina: Ezzel szemben kapnak meg plusz 5-5 evet, amibol 3-at majd elengednek jo magaviselet miatt. A bortonorokkel nem lesz semmi. Talan kapnak kituntetest meg fizuemelest.
simmering73
Remélem a börtönőrök már nem dolgoznak abban a műintézményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. April 18., 11:40
Agyonlőtték a Trainspotting színészét
Itthon - 2019. April 18., 10:17
Halálos baleset történt a 4-es főúton
Szórakozás - 2019. April 18., 08:47
Angelina Jolie és Brad Pitt hivatalosan is elvált