Egyes szervezetek nyíltan beszélnek a törvények és az adószabályok kijátszásáról – állítja a hatóság.

Ráküldik a NAV-ot a bevándorlási különadót nem fizető, a bevándorlást állítólag támogató szervezetekre

A NAV szigorúan ellenőrzi a bevándorlási különadóra vonatkozó szabályok végrehajtását, az adóhátralék megtérítésén túl büntetést is kell fizetniük a bevándorlást támogató, de a különadó befizetését elmulasztó szervezeteknek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ( NAV ) az MTI-vel hétfőn.

Az adónyilatkozat elmulasztása félmillió forintos mulasztási bírsággal, a törvényi kötelezettségek megsértése pedig késedelmi pótlékkal járhat. Az első bevallások és a 25 százalékos bevándorlási különadó befizetési határideje hétfőn lejár, egyes szervezetek azonban – tették hozzá – nyíltan beszélnek a törvények és az adószabályok kijátszásáról.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tehát illegális tevékenységet adóztat az állam? Dehát akkor legalizálja. Nem erre szavaztak a fidesz szavazók áprilisban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Egyébként a franc se látott még olyan jogállamot, ahol adót, vagy bírságot kell fizetni egy - csupán - feltételezett cselekmény után. Nálunk ez is bevezetésre került pl. az új btk-ban (a bűnelkövetés gondolatának feltételezése is szankcionálandó) és senkinek nem volt különösebben álmatlan éjszakája e miatt (egy-két, még a józan eszét és tisztességét méltósággal őrző jogtudós kivételével). Hát itt tartunk...ennek a grémiumnak - sok más mellett - ez is az egyik romboló hatása...
namihami
És azt, hogy kinek kell fjzetni, azt természetesen az állapítja meg, aki a pénzt kapja. Tehát a pénzt sajátzsebre utalja. Ügyes--mondaná Kohn bácsi.
"" Ha biztosan ott akarsz lenni a névsorolvasáson, neked kell a névsort olvasni.""
kereső
@Klubtag: na ja. A jog uralma helyett, a jogászok???/ jogot végzettek!/ uralma.
kokopelli
@Nessy: ..kopp..kopp...!
-Na, ki jött papa?
-Igen a NAV kijött, !!
Manhattan
A NAV Orbán aljas végrehajtó hadserege!
kokopelli
...az ilyen pl. NAV szervezetekről a morbid Télapó-Gestapo szójáték ugrik be! ;-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.