A kormány álláspontja szerint a voksoláson – a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon – a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség. Ezért az Európai Unió Bíróságához fordul.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
De a Romániában tartózkodó külföldi állampolgárok szavazatát azt figyelembe kellett venni az áprilisi (tréfa) választáson, ugye?

Az Ukránokét is.
A Szerbekét is.

Vélhetően azért mert ők is tartózkodtak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
ez is csak saját maguk lejáratására alkalmas. de sajnos közben az országot is lejáratják! =))
SystemError
@Clavigo: Katatónra fogja magát megint gyógyszerezni. Most nagyon elvesztette a fonalat és belement a mindenki hülye, csak ő nem műsorba.. Na ebből szokott szokott végére kiderülni, hogy csak az a hülye, aki a beképzelt. Szerintem már falnak ment, innentől a következmények kockái el vannak vetve!
solidedge
Bízok benne, hogy ezzel a sunyi húzással még tovább romlik Orbán helyzete az EU-ban.
SystemError
"Az 1979 óta érvényben lévő szabály szerint a kétharmados, tehát ritkán sorra kerülő szavazásnál a tartózkodó szavazatokat nem veszik figyelembe, de ha most ezt mégis megtették volna, akkor nem ment volna át kétharmados támogatás mellett a Sargentini-jelentés."

Mielőtt jönnének a fizetett trollok, hogy ez miért van így. Hát azért mert fontos ügyekben nem számítanak azok, akiknek nincs véleménye. Amúgy a tartozkodók nélkül 64.64% lenne, ami ma Magyarországon 4/5 lenne, ha ez nem zavarja, akkor meg kuss!

A 7-es cikkely ritkának mondható? :) Én támogatom a kormányt, abban hogy járassa le magát még jobban a senkiházi műsorával a bíróságon!
magyarbakancs
Megvédenek ,megtámadják de mikkor nyalják ki a hát ómat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.