A tartózkodó szavazatokat nem számolták bele az összesítésbe – ebbe kapaszkodnak Orbánék.

A kormány megtámadja a Sargentini-szavazást az Európai Unió Bíróságán
Fotó: MTI

A kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg az Európai Parlament (EP) Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel azon a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség – jelentette be a kabinet döntését Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn.

A tárcavezető kifejtette, az unió alapszerződésének 263. szakasza egyértelműen fogalmaz, amikor kimondja,

a leadott szavazatok kétharmadára van szükség ahhoz, hogy az eljárás megnyugtató legyen, és mivel ez hiányzott, ezért tévesen állapították meg az eredményt és nincs szükség az eljárás folytatására.

Gulyás Gergely szólt továbbá arról is, hogy az Európai Parlament korábban nem bonyolított le hasonló szavazást, a házszabálya alapján pedig a tartózkodásokat a rendes eljárásokban lehet figyelmen kívül hagyni, a speciális eljárásokban azonban nem kell követni ezt a szabályt.

Kiemelte, a magyar kormány keresetének nincs halasztó hatása, azonban az osztrák elnökség korábban közölte, az Európai Unió Tanácsának jogi szolgálatához fordul a szavazás eljárásrendje miatt, az itt születő véleménynek pedig akár döntő jelentősége lehet az ügy tárgyalásának elkezdésében.

Nyilvánvaló, hogy az Európai Parlament kampányában megjelennek olyan politikai vélemények, amelyek "egyfajta boszorkányüldözés keretében" a migrációról elfoglalt magyar álláspont miatt szeretnék felelősségre vonni Magyarországot

- fogalmazott Gulyás Gergely.

Hangsúlyozta, a jogállamiságot nem lehet durva jogsértések útján megvédeni, ami pedig most történik, az azt bizonyítja be, hogy a hetedik cikkely szerinti eljárást nem valamelyik magyar intézménnyel szemben, hanem az Európai Parlament ellen kellene elindítani.

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, a kormány tartalmilag sem tart semmilyen vizsgálattól, emellett valószínűtlennek tartja, hogy a tanácsban négyötödös többség alakulna ki, az állam- és kormányfők között pedig biztosan nem lesz teljesen egyhangú döntés.

Ráadásul egy az Európai Parlament által indított eljárás nem is zárulhatna a szavazati jog megvonásával, ebből is nyilvánvaló, hogy ez egy nyomásgyakorlási eszköz Magyarországgal szemben – jelentette ki, hozzátéve, az eljárás végén Magyarországnak nem keletkezhet joghátránya, de alkalmas lehet arra, hogy a bevándorlással következetesen és elsőként szembeforduló országot megpróbáljanak megbüntetni az európai uniós kampányban. Nyilvánvalóan ez volt a kezdeményezők és az oldalukra állók célja – mondta.

(MTI)

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Jelenlévő szavazók száma: 693 fő, ebből igen: 448, nem: 197, tartózkodott: 48...

Tehát 64,6 % támogatta... az nem 2/3!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez sem változtat azon a tényen, hogy: a jelentést a legtöbb képviselő elfogadta!
Az egész csak arra jó, hogy kiröhögtessék magukat és rossz képet adjanak az országról! =))
TASzSz
Jelenlévő szavazók száma: 693 fő, ebből igen: 448, nem: 197, tartózkodott: 48...

Tehát 64,6 % támogatta... az nem 2/3!!!
tudode
A MÁRCIUSI IFJAK már az átkosban is JOG-ÁSZ-kodtak, aztán miután HADICSELEK SOROZATÁVAL/vel megkaparíntották az ORSZÁG ALMÁJÁVAL együtt a KAPU KULCSÁT, úgy járkálnak ki-, be a saját maguk által PSZICHIKAI BÜNSEGÉDKÉNT kiagyalt kiskapukon, a jó ha a VALÓVILÁGBAN 1/2 választópolgár voksát zsebelték be, de a GYŐZTES KOMPENZÁCIÓVAL villogra felspirázták 2/3-ra több alkalommal.
.
Most pedig sipákolnak JOG-ÁSZ-kodással, hogy az ANNYI, az nem annyi, pedig az EU-t sem ejtették fejre, mert TELE VAN már a nemi szerűk ezzel a nyivákoló MINDENKI BÁNCSA hapsival, és oszthatnak, szórakozhatnak, hápoghatnak, de
.
----- Sargentini-jelentés: itt a jogi állásfoglalás a tartózkodó szavazatokról
.
adozona.hu/altalanos/Sargentinijelentes_itt_a_jogi_allasfoglalas_032D57

2018.09.10.,
.
""" A tartózkodás nem számít leadott szavazatnak a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentés európai parlamenti (EP-) voksolásán – döntött ma délután a képviselőtestület jogi szolgálata a parlament egyik szóvivőjének tájékoztatása szerint.
.
Az EP plenáris ülése szerda délben szavaz a zöldpárti Judith Sargentini által összeállított jelentésről, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.
.
A dokumentum elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, illetve az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) van szükség.
.
Ugyanakkor már a múlt héten vita alakult ki arról, hogy a tartózkodás nem szavazatnak, vagy egyáltalán szavazatnak számít-e, ezért az EP házbizottságaként működő testület kikérte a jogi szolgálat véleményét.
.
Szakértők szerint a hétfői állásfoglalás nyomán megnőtt az esélye a jelentés jóváhagyásának.
.
Ha a HAZAI JOG-ÁSZ spride-SOK-nak mond valamit a JOGI ÁLLÁSFOGLALÁS, akkor pofa be, roló le!

.

.
justhpeter
Az orbáni logika maga a csúcs. Végig azt nyomja ez a majom, hogy nem a kormányt támadta meg a jelentés, hanem az országot. Akkor miért nem az ország fordul a bírósághoz és miért a kormány ? Erről miért nem lehet népszavazás ? Mondjuk jó svájci mintára .
Ez nem más mint primitív etetése az ostobább - Orbán-hívő - néprétegnek.

A vasárnap esti ATV-s nem reprezentatív szavazás szerint a "nép" 63%-a megszavazta volna a jelentést, vagyis ez a gyogyósoknak való ugri-bugri, amit Orbán végez totális erkölcsi bukást hozott neki. Ebből szeretne most feltápászkodni, de nem fog menni, mert teljesen belevonta magát és a hirtelen irányváltás ellenkező irányba tovább rontaná, sőt nevetségessé tenné még a múlt héten elvesztett hitelét is.
Hellcat
49%...varázslatos kétharmad
érvénytelen népszavazás...92% os elsöprő siker
69% os sargentini jelentés...CSALÁS!!! ÁRMÁNY!!! NEMISANNYI!!!
Ne erőlködjetek fidesz faszok...ha szavazásos számolgatásról van szó nincs jogotok rimánkodni...
Peller Anikó
"a jogállamiságot nem lehet durva jogsértések útján megvédeni, ami pedig most történik.."

Láttyátok feleim szümtükkel ami pedig most történik Magyarországon durva jogsértések tömkelege, rablás, csalás, lopás, hazudás, becsapás, mellébeszélés, szavazatvásárlás, a személyreszabott törvényalkotás az a jogállamiság durva arculcsapása, sárbatiprása.

"a leadott szavazatok kétharmadára van szükség ahhoz, hogy az eljárás megnyugtató legyen,"

Hát legfeljebb nem lesz megnyugtató az eljárás, na bumm. A választás sem volt megnyugtató koszos rabló csaló bagazsé.
tudode
Például előfordulhat az, hogy a JOGI ÁLLÁSFOGLALÁST az EU Jogi Bizottsága, v mije TITKOSÍTOTTA a jogi állásfoglalását INDOKLÁSÁBAN, amelyet előnyösebb az EU-t "megtámadónak", ha nem KIVÁNCSOSKODIK, mert a 7. cikkely elindítására RÁSZOLGÁLT, és ha ÜGYEFOGYOTTAN az illetékes, - nem hazai - biróságra viszik, ZÁRT TÁRGYALÁSON az EU jogi állásfoglalásának indoklása MEGÁLLHATJA/heti a helyét!
.
A "falusi gyerek" a TŰZZEL JÁTSZADOZIK, ahelyett, hogy csúszka, mászkálna a fű alatt, mivel az Európai Unió amiatt működik LASSAN, mert tiszteletben tartja az EU értékeit, azt tapasztalva, hogy bármit megvétózhatott/hetett eddig!
bencemacska
Az ellenzéknek meg csak lesz annyi esze, hogy beküldi a bírósághoz a magyar választási törvényt.
Hogy legyen etalon az összehasonlításhoz!
SystemError
Követeld majd a tiszteletet a bíróságon is köcsög! :)
volvós
Majd jönnek az óriásplakátok, meg a propoganda gépezet, ne hagyjuk, hogy kiröhögjön minket az EU... Keserves vergőrés ez már, el lett qrwa ! Nem kicsit, nagyon !!!
Ideje lenne 2 golyóálló mellényt beszerezni, elvtársak
Nessy
Hiába, az Unió nem olyan előrelátó. mint pártunk és kormányunk! Van egy többször módosított alapizénk, és innen kezdve semmiről nincs népszavazás, csak amit Orbán óhajt, csak ellenőrizetlen konzultáció létezik, az Alkotmány bírósághoz csak az időjárással kapcsolatban lehet fordulni, levélben szavazatnak a határon túli holtlelkek. 49% = 2/3 a választási törvényünk alapján! Ha így számol esetleg az Unió, akkor nem 2/3, de 100 % a szavazat arány!
Tényleg, nem is tudom, miért marasztalták el a kormányt? Hiszen itt minden átlátható, tisztességes, korrekt, demokratikus!
F_Viktor
Ha a szavazáskor Macron begurított volna egy hatalmas urnát En Marche szavazatokkal (nem erdélyi!), orbánnak akkor sem lenne erkölcsi alapja erre a hisztire!
anima
Teljesen egyértelműen látszott Orbán csicskáinak az arcán, tökéletesen jól érzékelik, hogy a szégyenpadban ülnek.
Nézni is fájdalmas volt a vergődésüket, ahogy lihegtek, pihegtek, pityogtak, pislogtak, mint a partra vetett hal...
Nagyon is jól tudják, hogy BŰNÖSÖK !!!

Megbántak valamit is?
Egy fityfenét!
Még nagyobb gőzerővel tolják rá a velejükig romlott miazmásan kigőzölgő embertelen megélhetési náci bűzüket Magyarországra, Európára, az egész világra.
Okádék egy banda !!!
papa.49
Volt egy határozat miszerint a tartózkodás nem számít se ide, se oda, azt elfogadták, miután kiderült hogy a számukra ,,szopik a mutatvány,, egyből az Unió bíróságához fordulnak !!!
Fiúk megint helybe mentek a sallerért !!!
szep napot
Ennek a szargentini cirkusznak se ertelme, se kovetkezmenye. Par honap es a cirkuszba uj bocok erkeznek. Kim Jong Viktor a kovetkezo 20 evben hazank miniszterelnoke lesz. Eloszor az ellenzeket kene eluldozni, majd egy uj ellenzekkel terde kenyszeriteni Viktort.
nezelodo
Egy dolog biztos, eddig a Fletó lakott a vezér elméjének rejtett bugyraiban, és időnként belülről kocogtatta az "ablakot", nem hagyva neki egy nyugodt percet sem. Most beköltözött oda ez a képviselőnő, (a csahosok szerint a kövér tehén, fitogtatva a politikai kultúrájukat), és folyamatosan csiklandozza az agyi nagy mellényét, és sehogy sem tudja megvakarni ahol viszket. Szóval szarul érzi magát, hál' Istennek.
Pálinkás Pál
@TASzSz: No most akkor leírom neked is...előtte a képviselők elfogadták nagy többséggel,hogy a tartózkodást nem számolják bele!!! Most akkor hogy is van,a többségi határozat nem számít??? Akkor a fidesz fércelményből itthon semmi nem jogszerű!!!
szaboria1
@TASzSz: Még nem voltunk az EU tagja de már akkor sem számolták bele a tartozkodokat.
tulipan
NA DURCÁS ÓVODÁSOK, EZ A LÉNYEG!
Bár az idén az első fél évben nem egészen 24 milliárd forintot buktak a nyugdíj-alapok, 2009 és 2017 között a vagyonkezelők 676 milliárd forintnyi pozitív hozammal növelték meg a tagok számláját." !!!

Gondoljatok csak bele:
1.Viktorka és Eltolcsygyurika a szőke fogsor reklámmal úgy "megvédte" a magánnyugdíjakat, hogy annak emlékeim szerint 95 százalékát, de lehet, hogy "csak" 90 százalékát államosították és a 3 ezer milliárdot pillanatok alatt elverték.
2.A bátrak kitartottak s ennek köszönhetően ma már -amíg őket is ki nem fosszák- 652 milliárddal gazdagabbak.
3.Nem kell nagy matematikai tudás, hogy ha 10 százaléknyi rész fialt 652 milliárdot, akkor ennek 10 szerese 6,5 ezer, de inkább (ha csak 5 % maradt a lenyúlás után) 10 ezer milliárddal gazdagabbak lehetnénk.

Na de akkor mi jutott volna Tiborczéknak, a ßaros pellusnak, garancsiknak, Mészarosoknak ? S na persze a TAhO-val is megajándékozott botlábúaknak ?!!

Erről is szólt a Sargentini jelentés, igyekezett is barátunk mindent a nemlétező migráncshadainkra kihegyezni !!!
csipetke
Nekünk hol lehetett volna megtámadnunk a fidesz rendszerszintű választási csalását?
Klubtag
Én nem is értem mit kereshetnek - túl a belföldre szóló eszetlen harciasság bizonygatásán - jogorvoslat terén. A leadott (645) szavazatok több mint 69 %-a IGEN (448) volt és passz.
Vagy a "leadott" fogalom nem világos? A tartózkodó nem adott le szavazatot és punktum.
Ez azért van, hogy a drága pénzen ott ülő, senkiházi, véleményüket nem vállaló képviselő(k) ne befolyásolhassák gyávaságukkal a többség által felvállalt döntést.
kokopelli
@Horizont: aki TaSzSz-t olvas annak és úgy is "hívják" az lehet,hogy a múltban él? ;-))
RonaGyuri
hogy is szól a klasszikus anekdota: majd jönnek a jogászaink osz't jónapot! =))
kereső
@TASzSz: orbán=fideszt a legutóbbi választáson? a leadott szavazatok 49%-a támogatta.Hogy a francba lett belőle kétharmad? Tudom,persze,hogy hogyan. Van egy választási törvény-annak alapján.
Na az EU-ban is van ilyen.Úgy hivják,hogy házszabály-amely az eu alapszerződése szerinti szabályoknak felel meg. Az EP mellett működő jogi szolgáltató iroda azt mondta,hogy egy bizottsági jelentésről nem kell az EP-nek, a "kivételes" szabályok szerint szavazni. Na ott igy lett kétharmad.És ,ha mi itthon kénytelenek vagyunk elfogadni???!,hogy a választási eljárásról szólóü Tv.szerint szavazunk-és a pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs,mert előre ismertük a feltételeket, akkor orbánék miért is nem hajlandók erre. Mert mindenki másnak csak akkor van igaza???,amennyiben ez egybeesik orbán "igazságával"?
kereső
@kereső: még csak annyit! Az össz.EP képviselők 59,65% -a támogatta a bizottsági jelentés elfogadását igen szavazatával. A többség döntött, a többi csak kérhet-és jelenhet- főleg orbániában.Ezt mondja a fidesz itthon,- akkor tartsa magát ehhez ott is!
tulipan
@kereső: Te hol élsz, hogy nem tudod '"A haza (= Orbán Ődagadtsága!) nem lehet ELLENZÉKBEN"?
kereső
@tulipan: Én ezt 2002 óta tudom, ott zakkant meg elsődlegesen- a TF naggyűlésen lettek ennek először látható jelei-hogy kivel,és mivel azonositja magát.Nagy a bűnük azoknak az irástudóknak,akik elbagatellizálták a dolgot- mondván "bolond likből,bolond szél fúj".És csak,hogy tudjad- azóta nem teszek fel kokárdát március 15.-én.Ott van a fiókban. az amelyiket még én magam készitettem középiskolás koromban- és vár.
simmering73
Szoptok mint a torkos borz. És ez így van rendjén.
tulipan
@kereső: Akkor Téged is, mint oly sokakat jó sokáig sikeresen átejtett! Ha belegondolsz, '89 óta minden lépése a korlátlan hatalom megszerzésére irányult! Minden eszmei "forgolódósása" ezt a célt a szolgálta, aszerint, hogy melyik is volt éppen kedvezőbb neki, a szájtáti tömeg, kábítása érdekében!!

foter.ro/cikk/20180820_kozep_europa_csataja_orban_es_havel_kozott

hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/kenyur-az-eu-ban-hogyan-valt-orban-viktor-vaclav-havel-disszidens-honfitarsabol-leendo-vladimir-putyinna-foreign-policy-magazine/
Sámannus
Tudják jól, hogy hülyeséget beszélnek . A ő konzultációjuk szintjén bármit vehetünk bármilyen szavazatnak, de ott világosan le van írva, mikor hogyan kell számolni.
Nekik ez a vita, csak a moslékagyúakat érinti, akik majd itt is harákolnak miatta.
tulipan
Az egész értelmetlen és a Bíróság kapásból el fogja utasítani, nekik is csak a propagandájukhoz kell! A hirekben szerepeljenek!!!
kereső
@tulipan: lehet, bár nem igen foglakoztam sem vele- sem politikával-nem igazán érdekelt.Ez volt az első igazán komoly kijelentése-ami meg mondom őszintén "sziven ütött"- ki ez az ember?,hogy mondhat ilyet?-hiszen nem ő a Haza.Hogyan kiálthat csalást,amikor az ő apparátusa bonyolitotta le a választást?...etc.
tulipan
Ez a legnagyobb őrület! A Biróság ezért, kapásból elutasítja!! Nekik is csak propaganda célból kell! Róluk szóljanak a hirek Lássátok, ilyen marha Magyarország vezetése és az őket éltető agyatlan tömeg!!! Na, de látszottak jelei, már a "zemútnyócév vége felé. hogy megdolgozták az embereket! Gyurcsi meg, a "demokráciára" hivatkozva elutasította a randalírozó csőcselék ellen való keményebb fellépést! akkor is azt mondtam, hogy ez hamis beállítás! Egy gyilkost nem lehet felmenteni erre hivatkozva! Márpedig ez s Dagadék a NÉP valódi elmegyilkosa volt és maradt!! Évekig csak röhögtek rajta, ahelyett, hogy felléptek volna ellene! Mint tette pl. Hofi is!!!
tulipan
@kereső: Ja, a fenti neked szólt! Na, de lehetséges visszatérés??
Marsrafel
Egyszerű többségnél nem számít a tartózkodás.
Minősített többségnél viszont számit !
Ha nem számítana a tartózkodó szavazat, akkor miért tették fel szavazásra a kérdést?
A képviselők érvényes szavazatot adtak le.(Távol is maradhatott volna a szavazástől, ha nem ad le voksot a szavazásra feltett kérdésre.)
A tartózkodó szavazatokat megszámolták, összesítették is az eredményjelzőn kihirdették. Mindezt azért, hogy egyszerűen ne vegyék figyelembe???
Az érdekük azt kívánta, hogy meglegyen a 2/3 igen szavazat, csak nem jött ki másképp a matek... Ezen a ponton kicsit besegítettek maguknak. Ez a csalás.
TASzSz
@Pálinkás Pál: Az jó, ha előtte azt is megszavaztatta, ami egyébként másként szerepel az Európa Tanács alapszabályában!
TASzSz
@szaboria1: Hova nem számolták bele? Az igenekbe, avagy a nemekbe?!
Pálinkás Pál
@TASzSz: Nos...nézz utána...még eu tag sem volt Magyarország,amikor már nem számolták bele a tartózkodásokat..tehát még azt sem lehet mondani hogy a fidesz miatt hozták ezt a szokást!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Cigányok. A szó legrosszabb értelmében.

@Tasz: a távolmaradottakba számolták bele, akik nem szavaztak, mert a nemszavazásnak felel meg leginkább. A szavazás ugyanis arról szólt, hogy igen vagy nem. Aki nem tudta vagy nem akarta eldönteni az annyi mintha el sem ment volna szavazni.

A képviselők többségének kellett elfogadnia a jelentést, tehát az összes képviselők (= 751) felének (= 375.5) és még egy kicsi, tehát 376 szavazat is elég lett volna.

De a rabló cigányok akik itthon a legnagyobb disznóságokat követik el a népük ellen, azok perelnek, perlekednek, hazudnak, vinnyognak, nincsenek hozzászokva a tisztességes versenyhez, azt sem tudják mi az.
dr. prédikátor
Elmehettek ti a húha anyátokba panaszkodni! legfeljebb egy kurva nagy kokit és fülest kaptok !!! gecik!!!
szaboria1
@TASzSz: Úgy veszik mintha ott sem lenne a tartózkodó szavazó.
Marsrafel
Nem piszkálja a szavazógombot = olyan mintha ott sem lenne = távolmarad a szavazástól.

Ha egy szavazásra feladott kérdésnél megnyomja a gombot, akkor leadott egy szavazatot.A leadott szavazatokhoz kell mérni az igen voksok 2/3-át.
advocat
Tisztázni kellene, hogy a leadott szavazatok kétharmada, vagy az összes szavazásra jogosult kétharmada. De jelen esetben megvan a minősített többség is. De már előre eldöntötték. Hülyék kormánya uralkodik? És tűrjük. Mert a végén a magyarok lesznek a hülyék, nem a kormány. Pedig kimondhatnák.
bencemacska
@tulipan: ma, 08:20
Igazad van, csak "sokat akart a szarka, de nem bírta a farka"!
Kevésnek találta, hogy M.o-t a saját szemétdombjának tekintse, egész Európára fájt a foga. Ott viszont több - nála okosabb - kakas is van, nemcsak szarkák!!!
Az első bejelentkezését a forgó ajtó egy orrba csapással elintézte. Lesz még több és keményebb is, mert "más kárán tanul az okos, a hülye a sajátján sem!" Nekimegy még többször is!!!
namihami
@Marsrafel: És mondjuk a tartózkodó voksokat miért ne az igenekhez számolják? Akkor még jobb lenne az igenek aránya.
Amit nem értek, hogy mi az, hogy "" tartózkodom""? Most akkor vagy van véleményem vagy nincs? Ha pedig nincs, akkor ne gombokat nyomogasson, hanem (jó orbáni-módra) reiszoljon a pad alatt. Azért van ott, nem is minimálbérért, hogy dóntsön. Ha nem tud, menjen haza.
TASzSz
@szaboria1: Na, ez itt a baj! Ő ott van, s mégis semmibe veszik... A tartózkodás is egy vélemény! Aki el sem megy, illetve nem nyom gombot, az tényleg ott sincs!
bencemacska
@namihami: ma, 13:17
A tartózkodom azt jelenti - amit te is jeleztél - nem tud dönteni, de azt is, hogy az előterjesztés egyik felével egyetért, a másik felével nem.
Ha nem tud dönteni, akkor csak azért van ott, hogy tudassa, nem ingyenélő, megjelenik a szavazáson.
Ha csak felével ért egyet, akkor meg mindkét oldalhoz hozzá kell adni szavazatának felét!
Ha vagy az "igen"hez vagy a "nem"hez adod hozzá, meghamisítod az eredményt. (matematikailag!)
namihami
Akkor legyen némi matek:
Ha, mint írod, a tartózkodó részben egyetért, részben nem, akkor a a 48 voksot felezzük meg. Így a 448-ból lesz 472. A 197-ből 221.
Ha a voksolók száma 693 volt, akkor a 472 ennek a 68.11%-a lesz. A 221 pedig 31.89%. És így máris az elfogadott százalék lett több.a
Tehát, ha ezt vennénk alapul, akkor a Fidesz méginkább sz@rba nyúlna.
papa.49
Ez csak az itthoni birkák miatt mondják, ezt bíróság röhögve lesöpri az asztalról !!!
Volt egy megállapodás a SZAVAZÁS ELŐTT akkor miért nem hőbörgött a fütyisz, hát csak azért mert hitték, hogy ők győznek, nem győztek, most minden baj, de ÍGY JÁRTATOK TETVEK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.