A Nemzeti Múzeum, vagy a Müpa sem tarthat csak úgy sajtótájékoztatót, ha előtte nem kért engedélyt a fenntartó minisztériumtól. A portál egy minisztériumi levelet csípett el, innen értesült a rendszeren belüli nyilatkozatkontrollról. A tárca előírása szerint nemcsak a nyilatkozó személyét, beosztást és a médium nevét kell beírni egy előregyártott táblázatba intézménynek, hanem az interjú témáját, és a nyilatkozat „fő üzenetét is”. Méghozzá nem csak egy-egy odavetett szóval. A minisztérium, akár egy általános iskolás tanító, azt is megmondja a magyar kultúra csúcsintézményeinek, hogy szép, „egész mondatban” írják le nekik, miről fogják tájékoztatni a közvéleményt.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ezen sem lepődik meg az ember.Benne vannak ezek mindenben,mindent uralni akarnak.Meglesz az a diktatúra egy-kettőre.Legalábbis a diktátor már megvan...
tulipan
Hitler, Lenin, Stalin, Rákosi jókat röhög a sírjában!!!
kereső
Kedves,aranyos Ujságirók éés tájékoztatási szakemberek.Tudjátok mennyivel lesz másabb egy mondat értelme-akár egy szótól,akár egy kötőszótól?
A cim hogy hangzik igy? "Szájkosarat kaptak az állami kultúrális intézmények IS!",
mert a cikket figyelmesen elolvasva rá lehet jönni,hogy a nem látok,nem hallok, nem beszélek tiltás!! mindazokra vonatkozik,akik az emmi-hez tartoznak felügyeletileg- egészségügy,oktatás,szociális szféra,kultúra..., de ezt a cimben nyomatékosatini is! kellene.
És az is több figyelmet érdemelne,hogy gyakorlatilag az emmi csak-és kizárólag végrehajtó.
A parancs a legfelsőbb szitről jön-orbántól, ha a végrehajtást rogán propaganda minisztériuma felügyeli,ellenőrzi és ők birálják el a kérelmeket.Nem kéne ennyire rejtegetni,hogy mit is tesz orbán valójában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.