Kocsis a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban közölte: a parlamentnek kötelessége kiállni Magyarország igaza mellett.

"A parlamentnek kötelessége kiállni Magyarország igaza mellett" – Kocsis Máté szerint a Sargentini-jelentés hemzseg a valótlanságoktól

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője gyanakvással fogadja azt a brüsszeli felvetést, miszerint meg akarják erősíteni a Frontexet, az unió határőrizeti ügynökségét.

Kocsis Máté az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában kijelentette:

Brüsszel a migrációt nem megállítani, hanem megszervezni akarja, éppen ez adja az aggályaik alapját.

A frakcióvezető hangsúlyozta:

a határőrizet megerősítése önmagában üdvözlendő, az azonban már kevésbé, hogy úgy akarnak Magyarországtól elvonni jogot, hogy az ország közben ellátja ezt a feladatot.

"Amelyik tagállam meg tudja oldani a saját határvédelmét, és nem kér ehhez segítséget, illetve betartja a schengeni szabályokat, arra az országra ez ne vonatkozzon, hiszen mégiscsak szuverenitási kérdéseket érint" – fogalmazott Kocsis Máté.

A frakcióvezető a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban közölte: a parlamentnek kötelessége kiállni Magyarország igaza mellett.

A dokumentum hemzseg a valótlanságoktól, s hamis képet fest Magyarországról -

mondta.

Hozzátette,

a "büntető jelentés" azért született, mert a magyarok több fórumon kinyilvánították azt az akaratukat, hogy "nem leszünk bevándorló ország, megvédjük a határainkat, és ellen fogunk állni a bevándorláspárti brüsszeli politikának".

A kormánypárt frakcióvezetője úgy fogalmazott, ha az országot politikai támadás éri, akkor politikai válaszokat kell adni, viszont ebben az esetben jogi támadás is érte;

a jelentést csalással fogadták el, hiszen nem volt meg a kétharmad, csak úgy, hogy nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat.

Kocsis Máté elmondta azt is,

a jövő évi európai parlamenti választások után valószínűleg ez a helyzet meg fog változni; "ez a lejárt szavatosságú, mostani Európai Parlament a még hátralevő pár hónapot felhasználhatja arra, hogy az európai polgárok számára elfogadhatatlan, vagy az ő érdekeiket nem szolgáló bevándorláspolitikát folytasson".

Azt is megtehetik – s mindenki készüljön fel arra –, hogy lesz még Magyarországgal szemben támadás, de azt nem tudják elkerülni, hogy jövőre az európai polgárok ítéletet mondjanak felettük – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Jól mondtad az igaza mellett ki kellene, de a HAZUGSÁGAI mellett???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Eeeecsatákaszavazást?Aztaaa! Olyan de ja vu érzésem van Mintha valahol má'láttam vóna ezt a dézsát.Úgy ápr.8.-a napján.Akkor tényleg elcsalták a szavazást/választást,de most nem,hiába vergődik a fidesz,orbánnal az élen.Most legalább tudják,mit éreztünk mi áprilisban.Csakhát,itt nem Magyarország igazáról van szó,mert azt senki sem bántotta,kizárólag a fidesz,és orbán gaztetteiről,tolvajlásáról,a demokrácia,és a jogállamiság fölldbetaposásáról volt szó.Mindenki olvashatta a jelentést,minek magyarázzák a bizonyítványukat?Teljesen nyilvánvaló,hogy hazudnak,mint a vízfolyás...Bár a fideszes egybitesek ezt is benyalják.
csak úgy....
az az idióta,aki a máténak a kb. 2 millás havi jövedelme után el is hiszi,hogy neki magyarország és a magyarok érdeke az elsö,...na nem a máté a hülye!:)
volvós
Nyócker " Pride " himringyója. Matematikus(s) : Nem oszt, nem szoroz ... :-)
csipetke
@csak úgy...: 22:17 Ejnyemá'! Nem hiszel ennek a drágajó embernek?Pedig neki/nekik tényleg Magyarország az első,egészen az ellopható utolsó forintig.
cikicakk55
Tudod-e: tegnap 19:23
Most,hogy elolvastam a válaszod,ugrott be az amit egész eddig nem értettem meg,de most már rájöttem,mert megírtad. Az a bizonyos szamárlépcső nincs már meg. Annak idején bizony volt.Mindenki ugyan azt az egyetemet,Főiskolát végezte el,még is alulról kezdtek el mindent.A munkájuk alapján emelték ki őket és nem azért,mert rokona,szomszédja barátja volt valakinek. Minden poszton ahhoz a minisztériumhoz értő emberek ültek,ami a dolga volt annak a minisztériumnak. Itt ma már még a szakmai tudás sem kell és nem is érdekes,de egyből miniszternek nevezik ki,vagy kormánybiztosnak,vagy államtitkárnak,pedig sötét mind mint az éjszaka,csak jól tud nyalni és rokon,barát,szomszéd,na és kussolni is tud. Ezt a ranglétrát kéne vissza hozni,hogy tényleg minden minisztérium úgy végezze a dolgát,hogy az működjön is rendeltetésének megfelelően. Csomó pénzt meglehetne takarítani,mert olyan kókány dolgokat találnak ki,ami papíron talán működik,de az életben megvalósíthatatlan

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.