A tárgyalások után Orbán és Putyin sajtótájékoztatót tart.

Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt.

Orbán: kiegyensúlyozott, kiszámítható a magyar-orosz kapcsolat

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő a Kremlben az őt fogadó orosz elnök társaságában örömét fejezte ki, hogy idén is megtartják a kétoldalú találkozójukat.

Az önnel való találkozónak nagy jelentősége van a magyar politikában, hiszen fontos partnerei vagyunk egymásnak

- mondta Vlagyimir Putyinnak.

Magyarországnak szüksége van a kiszámítható partnerekre, és "örülök annak, hogy évek óta kiegyensúlyozott és kiszámítható a két ország közötti kapcsolat"

- fogalmazott Orbán Viktor.

Azt nem mondhatni – folytatta a miniszterelnök –, hogy a nemzetközi környezet mindig kedvező lett volna az együttműködéshez, de "a kedvezőtlen dolgok arra valók, hogy legyőzzük őket", és ez végül is sikerült, mert hiába esett vissza a két ország közötti kereskedelem a szankciók következtében, sikerült megfordítani a tendenciákat.

Közölte, azzal a szándékkal érkezett Moszkvába Vlagyimir Putyinhoz, hogy megköszönje az elmúlt években végzett munkát – amellyel a hanyatlást sikerült emelkedésre változtatni –, és hogy a fejlődésnek további távlatokat nyissanak a kereskedelemben, a beruházásokban, az energetikában, a mezőgazdaságban és a kultúrában.

Orbán: kiegyensúlyozott, kiszámítható a magyar-orosz kapcsolat

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án. Mellettük Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Putyin: "Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában"

Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában, a kétoldalú kapcsolatok sokoldalúan fejlődnek

- jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden a Kremlben üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnököt.

Vlagyimir Putyin méltatta, hogy a kétoldalú kapcsolatok mind a kormányközi bizottság, mind a régiók szintjén jól működnek.

Rámutatott arra, hogy a kereskedelmi forgalom pozitív tendenciát mutatott tavaly, 25 százalékkal nőtt, s idén, az első fél évben is ugyanennyivel bővült.

Az orosz elnök szerint a kölcsönös beruházások szintje elérte a mintegy 1 milliárd dollárt és további befektetésekre van kilátás.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Elárulta a hazáját...1 hete nyugaton most keleten.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Elárulta a hazáját...1 hete nyugaton most keleten.
mackoka46
Nem lesz rest behívni orbánc a muszákat, ha tele lesz a gatyája a népharagtól.
nezelodo
Megint a régi érzés, a megbonthatatlan testvériség és azörök barátság...Pedig egyszer márt szólt nekik a Viktor, hogy "konyec tovaris". Lehet, hogy most meg újra háromszor csókolták meg egymást, és KISZ védnökséget vállalt a Paks II megépitése érdekében?
Sámannus
Kiszámíthatod hogy ki a köcsög nagyokos, meg hány talicska pénzt utaltunk el.
nevemnick
Itt a lényeg:

1993 . Kövér László - amikor még liberálisok voltak:

,,...a tolerancia, a türelem, a másság elviselésének képessége az egyik olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie"

2015 – Orbán Viktor: ,,...vége a liberális blablának!"
RonaGyuri
hát hogy kiegyensúlyozott lenne, azt kétlem, de hogy kiszámítható az összes következményével együtt az tény! =))
csak úgy....
se ölelés ,se csók vagy puszkó ? szerintem ,téged már nem is szeretnek Moszkvában . :(
Putyinka bácsi nem hülye! a volt ügynökök nem igazán csípik az árulókat, föleg nem ha bársonyos és hosszú a nyelvük...
tudode
Mit képzel magáról Európa bacilusa, páriája, hazája PATÁS ÖRDÖGE, hogy egyenrangú fél egy közel 150 milliós országgal, akikkel kapcsolatban EMLÉKEZTETŐŰL mit üzent a jövő fiataljainak a BIZONYOS DOLGOKKAL kapcsolatban, a nyílászárókkal kapcsolatban?
,
www.youtube.com/watch?v=NtKwEovr5Wo&t=7s
.
Oszt' a fene tudja mié TÁRVA, NYITVA KINYITOTTA a nyilászárókat, sőt azt a kaput, amelyet az EU el akar venni tőle RÉMÁLMÁBAN!
.
Különben jobb, ha tudja, hogy az a BIZONYOS DOLOG, ha meggondolja magát REGGELI MEGKAJÁLJA szőröstől bőröstől az országával együtt! azt, aki SÁTÁNI elképzelésekkel hülyének tartja országával együtt az EU-t is! Ez is benne van ám csuti et. a 7-es cikkely fenyegetettségében.
.
Arany mondásai/öklendezése ŐFENESÉGÉNEK, többek között:
.
""""Orbán: “Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon, nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben.""
--------------------------
.
"""" Az ellenzék véleményére oda kell figyelni, de nem az ő álláspontjukat kell képviselni. A mi értelmezésünk az, hogy a következő évtized kérdése a bevándorlás. Az az erkölcsi kötelesség, hogy erről beszéljünk. Ahhoz, hogy minden házba eljusson, hogy csata zajlik Európában, visszafordíthatatlan dolog lesz, ha a bevándorlás megtörténik, akkor azt százszor, és ha kell, ezerszer is el kell mondani.
Ez egy monotóniatűrő képességet igényel, de így kell csinálni. Hogy meggyőzzük az embereket, hogy azt tekintsék a legfontosabb kérdésnek, amit mi is."""
-------------------------------------
.
Aki elhiszi ennek a POLITIKAI SZÉLHÁMOSNAK ezek után az ÁJTATÓS SZAVAIT, az képtelen saját fejével gondolkozni, aki BIZONYOS DOLGOKNAK még a LÁBTÖRLŐJE sem, csak csicskása lehet!
.
Ejnye kivénhedt "falusi gyerek", MINDENNEK VAN HATÁRA!
namihami
Az ilyenre mondják, hogy apját-anyját megölné, csak hogy résztvehessen az árvák vacsoráján.
CsipkeRózsa
Öröm, hogy ilyen jó kettejük kapcsolata.
csak úgy....
@Shikari: nekünk ne a demokratikus kisujjáról mesélj ,hisz nem azért mentetek oda! ;) ...jó segge van?
kereső
@csak úgy...: lehet,hogy nem a megfelelő embert kérdezed.Szerintem putyin a nagy belföldi vadászt oda se engedné.
Eladott Ország
Putyin kezét csókolgatva nem lehet európai érdekeket védeni, mint ahogy hatalmi pozícióból lázadozni is minimum nevetséges. Ettől függetlenül valóban érik a lázadás, amelyért a kommunista KISZ-titkárokból meggyőződéses liberálissá, szabadelvű liberálisokból pedig polgári-keresztény-nemzeti-vérpopulista-demagóg illiberálisokká átvedlett köpönyegforgatók bandája mindent el is követ. Szánalmas, ahogyan azt a politikai berendezkedést ócsárolják vállvetve, amelynek évtizedek óta kaméleonokat megszégyenítő alakítói és főszereplői. Nem Soros, nem Soros civiljei, hanem Rogán és a fényességes egyélőisten.
Sámannus
Korabeli vicc szerint Záhonynál a vasutasok számolták kifelé a vagonokat, és a szállítmányukat is. A kifelé menő vagonokat darabra kb így számolta 25 vagon alma, 30 vagon búza. 20 vagon sertés. Befelé 120 vagon szocska! Kérdezi az öreg baktertől a fiatal, hogy főnök elvtárs, mi az a szocska - Hát fiam megsúgom neked lófaszocska, mert azt mégsem írhatom, hogy üresen jött vissza.
Így jön haza órbányi is egy rahedli szocskával.
Aki Én
@Shikari a sötét propagandista: ,,Az orosz belügyminisztérium hivatalos adatai szerint Moszkvában több mint 200, Szentpéterváron pedig félezer embert vettek őrizetbe az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus által meghirdetett hétfői - a hatóságok által nem engedélyezett - korrupcióellenes tüntetés során."
mandiner.hu/cikk/20150324_hogyan_mukodik_a_putyini_oroszorszag
nezelodo
@Shikari: Hodorovszkij is tud róla mekkora demokráciában él? Az agyonlőtt Putyint bíráló újságíróktól, meg a kivégzett ellenzéki politikusoktól meg nem kívánom, hogy megkérdezd, mert én nem kívánom, hogy odaát beszélgess velük.
Eladott Ország
@Shikari: A senki által meg nem választott Freedom House éves jelentése egy igazi sikertörténetet fest le Magyarország vonatkozásában: soha a büdös életben nem szerepeltünk még olyan rosszul ebben a 22 éve futó mérésben, mint a 2016-os adatok alapján. A demokráciánk döglődik, akár így is fogalmazhatnék. Már Románia és Bulgária is megelőzött. A gaz civil szervezet 7 mutató alapján (pl. a kormányzás demokratikus minősége, a korrupció, a média függetlensége és a civil társadalom állapota) értékeli az országokat, a vizsgált hét területből Magyarország esetében ötnél állapítottak meg visszaesést: a választási folyamatok, a civil társadalom, a független média, a demokratikus kormányzás és a korrupció tekintetében. Van mire büszkének lenni, elvtársak! Egy ábra többet mond minden szónál:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/p720x720/17760891_602836356590394_4301287894119753282_o.png?_nc_cat=0&oh=a39168855e2efbdcf49c9149d9a6542f&oe=5C31ADB3
Valóban az orbáni demokrácia mehet a szemetesbe, a történelem szemétdombjára.
csak úgy....
@Shikari: 16:28 össze is sírnád magad ha az ep. alkalmazná rögvest a fideszel szembe a hülye ötletedet! :) tibi! ellenörzi valaki rendszeresen a vércukrod !?
nezelodo
@Shikari: Rábírtál, hogy megváltoztassam a véleményem, neked mégiscsak beszélni kellene az ottani demokrácia áldozataival személyesen...
kereső
@Shikari: 16:28, még ma nem is mondtam neked,hogy hülye vagy.Most mondom.Mert amit te most mondtál az nem demokrácia, az a diktatúra.
kereső
@Shikari: tudod,megértelek.Aki ennyire bele van "zúgva" az orbán-putyin párosba,az nem tehet mást mint azt az alternativ valóságot tekinti igaznak,és valósnak amelyben orbán él.Ott minden forditva van ,mint a valós valóságban.Tehát az a demokrácia amit orbán fejében az- és nem az ami évszázadok során kialakult a világ számos helyén,és amit tényleg demokráciának tartunk mi normálisék,és aminek a kialakulását vártuk a rendszerváltástól.Nos nem jött össze-és ebben elévülhhetetlen "érdemei" vannak orbán viktornak, és mindazoknak,akik stallumért,pénzért kiszolgálják beteges hatalomvágyát,mert a "kis embernek" magasra kell jutnia, és ezért mindenen és mindenkin átgázol.Nem ismer ő se Istent,se Embert.
RonaGyuri
ad kiegyensúlyozott (ide teszem mert a vonatkozó cikket a derék cenzor törölte):

Szerző nélküli cikkben számol be arról a kormánypárti Origo, hogy az előzetes tervektől eltérően, a hivatalos találkozó után,

40-45 perces négyszemközti megbeszélést is folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.
RonaGyuri
@RonaGyuri: erről ezt írtam:

Váratlan? MI ezen a váratlan?

Még z alfél lefetyelő origo.hu is kénytelen volt beismerni, hogy – bár azt kell mondjam igazából érdeme szerint – Putyin megalázó módon kezelte Orbánékat.

Amivel valójában egyértelművé tette, azt ami egyébként sem volt nagyon kétséges, hogy: szőnyeg-szélére rendelésről van szó, mégha némi oboa-szóló is lehet benne.
Az előzetes egyeztetésektől függetlenül váratlanul 3/4órás külön-megbeszélésre rendelte magához Orbánt.
A beszámolók szerint egyébként is szokása semmibe venni a Ben-rakparti fiúkákat. Apropó külgarázdák: a tényt, hogy csak fityesz-matyarul nevezhetők diplomatának, erősítik azzal, hogy mostanság Bem-térieknek nevezik őket a megszokott Bem-rakparti helyett! =))
kereső
@Shikari: Jó reggelt a hülyék hülyéjének.Máma már ne várj tőlem többet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.