Kövér László évtizedekre visszatekintve problémamentesnek és barátinak nevezte kedden Ciprus és Magyarország kapcsolatát, amelynek további erősítése a házelnök szerint a két ország közös érdeke – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke.

Kövér: Ciprus és Magyarország kapcsolata baráti

Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadja Demetrisz Szilluriszt, a ciprusi parlament elnökét az Országház Varga Béla termében 2018. szeptember 18-án MTI Fotó: Soós Lajos

Az Országgyűlés elnöke az Országházban folytatott megbeszélést a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Demetrisz Szillurisszal, a Ciprusi Köztársaság parlamentjének elnökével.

Szilágyi Zoltán azt írta, a házelnökök egyetértettek abban, hogy a Ciprus és Magyarország kapcsolata erősítésének fontos állomása a mostani találkozó, csakúgy, mint a nicosiai magyar külképviselet megnyitása a közeljövőben.

A közlemény szerint Kövér László és Demetrisz Szillurisz különösen fontosnak tartotta a parlamenti kapcsolatok erősítését, a baráti tagozatok és a szakbizottságok rendszeres találkozóját, kiemelve a mezőgazdasági és az európai uniós bizottságok tapasztalatcseréjének jelentőségét.

A magyar házelnök hangsúlyozta: alapvető az eszmecsere az Európai Unió jövőjéről, a migrációról, a brit kilépési folyamatról, valamint az unió többéves pénzügyi keretét érintő kérdésekről.

Az Európai Unió jövőjéről szólva Kövér László kijelentette, hogy

Magyarország az erős nemzetek Európáját tartja jó iránynak, amelyben a kisebb nemzetek a nagyobbakkal azonos jogokkal rendelkeznek.

Ezzel a ciprusi házelnök is egyetértett – olvasható a közleményben.

Demetrisz Szillurisz megköszönte Magyarországnak a ciprusi kérdés megoldásához nyújtott támogatását.

A ciprusi delegációt fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
és mit fognak ehhez szólni a török barátaid,??? =))
human
Fontos a jó viszony ápolása az offshore adóparadicsomokkal.
adoparadicsomok.hu/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.