Kisebb mértékben emelkednek a járandóságok, mint amennyivel nőnek az árak. A jegybank szerint ugyanis 2019-ben 3,1 százalékos inflációra lehet számítani. Ezzel megerősítette három hónappal ezelőtti prognózisát, vagyis a nemzeti bank szakértői biztosak benne, hogy jövőre 3 százalék feletti lesz a pénzromlás mértéke. Ez abból a szempontból érdekes, hogy a kormány 2,7 százalékos nyugdíjemelésről döntött tavasszal, amit a 2019-es évi költségvetés nyár eleji megszavazásával a parlament is megerősített.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Dr plágium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A nyugdíjak reálértékének megőrzését Magyarországon az úgynevezett svájci indexálás biztosíthatná, amely 50%-ban a várható inflációt, 50%-ban a várható nominális keresetnövekedést veszi alapul az év eleji nyugdíjemeléskor. Ha a tényleges infláció vagy keresetnövekedés az év elején várt értékeket meghaladja, a nyugdíjasok visszamenőleg megkapják a különbséget. Az indexálás miatt a nyugdíjasok számára tehát közömbös az infláció. Érdekeltek viszont abban, hogy minél jobban menjen a gazdaság szekere. Ha ugyanis gyorsabban nő a gazdaság, magasabbak a béremelések, és így a svájci indexálás miatt a nyugdíjak is gyorsabban növekednek. Minden egyéb intézkedés, csak parasztvakítás. Ettől a bűnöző, kleptokrata rezsimtől a társadalom, közte a nyugdíjasok semmi nem számíthatnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@kereső: Erről nem is hallottam, csak a 18 ország közti, külön a nyugdíjasok életéről szóló felmérés eredményéről. Nincs sok okunk az ünneplésre! Sajnos...
cikicakk55
Na pont tegnap találkoztam egy megint csak nyugdíjt értéktelenebbé tett árucikkel. Van egy 10 éves automata mosógépünk,ami az utóbbi 5 évben sem a mosóport,sem az öblítőt nem adja ki.Próbáltuk a folyékony mosószert,azt sem adja ki. Ezért áttértünk a kapszulára. 1 hónapja vettem utoljára,Tomit( az volt a legolcsóbb.Nem márka,hanem árfüggő vagyok.) akkor 54 ft.volt darabja,általában 30 db-ost veszek.A fiam miatt gyakrabban kell mosnunk,mivel az ápolói ruháit haza hordja.Tilos lenne,de 4 garnitúrát kaptak és 2 hét a lefutási ideje mire visszakapja kimosva,kivasalva. sajnos van olyan,hogy egy nap 2x is át kell öltöznie. Elmentem párnácskát venni,azt hittem fenékre ülök. A legolcsóbb Tomi 87 ft / db. Az eddig 85-90 ft körüli Persil, Ariel,110 ft/ db kerülnek. Mivel valamit vennem kellett,hisz szerdán este jött a gyerek a 4 garnitúra szennyessel,így Tomit vettem,de több mint 1001 ft + fizettem,mint egy hónapja. Megőrizték tényleg a nyugdíj vásárlóértekét. Én a gáznál és a villanynál sem vettem észre a rezsicsökkentést.Főleg a gáz ment fel nagyon,mivel a fűtőértéke annyira rossz,hogy pörög mint az Őrült az óra,de 18 foknál nincs melegebb a szobában. Bele sem merek gondolni minek ment még fel az ára. A csirkehús megy nálunk,ha már egyáltalán tudunk húst venni,de annak is felfelé megy az ára,még a csirkék egyre satnyábbak.Sült csirkénél alig marad hús a combon.
Dr plágium
@cikicakk55: Mindennek felmegy az ára, a baromfi is és a sertés, marha is drágább lesz.
Ha azt veszem, hogy a leves zöldség már most drágább mint a hús...vagy a karfiol és még sorolhatnám.
cikicakk55
@Dr plágium: szeptember 20, 18:30
Volt,hogy egy időben(jó régen) még megírták,hogy január 1,vagy június 1,de akár március,vagy bár mikortól felemelik ennek meg annak az árát.Persze százalékokat mondtak,de az a végén kemény forintokká váltak. Ma már meg sem írják,csak a boltban vesszük észre mikor fizetni kell,hogy " affenébe" két hete,még pár száz forinttal kevesebbet fizettem ugyan ezekért a dolgokért.Nézem a blokkot és szinte mindennek több az ára. Hülye szokás,mert csak bosszankodom rajta,de el szoktam tenni a blokkokat,ha nagyobb bevásárlást csinálok. Most direkt kipróbáltam nyugdíjnál,hogy ugyan azokat a dolgokat vettem meg,amit 6 éve vettem.Még a márka is ugyan az volt.7.200 ft-al fizettem többet,mint 6 éve, a nyugdíjam viszont 1500 ft-ot emelkedett azóta csak. Hol itt a szárnyaló élet, a nyugdíjasok támogatása,boldog öregkor,amit annyira emleget a csuti vezérbika.
Jozefina
Ha a jegybank (eltolcsi) 3.1 %-ot mondd, akkor az minimum 3,5 lesz!!! Kozmetikázuzák majd nyilván mindenféle csalfa számításokkal!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.