Új kardiológiai, radiológiai és egy emelt szintű szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-készüléket vett a megyei kórház.

Egy-egy új kardiológiai, radiológiai és emelt szintű szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-készüléket vásárolt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház, a fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb a betegellátás és csökken a várakozási idő – tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t.

Mint írták, az orvostechnikai beruházásra 49,6 millió forint támogatást nyert el a kórház az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében. A százszázalékos támogatású pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosítja.

A közlemény szerint a korszerű ultrahang-berendezések segítségével gyorsabb és pontosabb diagnózist lehet felállítani, hamarabb ismerhetők fel az egészségi problémák. Emellett az új szülészeti-nőgyógyászati ultrahang lehetővé teszi a két- és négydimenziós képalkotást is, így részletesebb diagnózis nyerhető a magzat állapotáról.

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 19 kórházi osztályával, 660 ágyával, 11 műtőjével Nógrád megye meghatározó egészségügyi intézménye. Területi ellátási kötelezettsége a megye teljes területére és azon kívülre is kiterjed, így csaknem 300 ezer ember ellátásáért felelős.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Fantasztikus. Egy egy műszert vettek és a várakozási lista máris csökkent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.