Magyarország, 2018.

Átverés áldozata lett egy vak és félig siket férfi Budapesten, emiatt kilakoltatás vár rá is – olvasható és videón látható a 24.hu cikkében. 

Az idős férfi felesége halála után egy társkeresőn ismerkedett meg egy asszonnyal, ám annak gyerekei csőbe húzták, és egy kölcsönügyletnél a férfi segítségét kérték, aki a lakását adta meg fedezetként.

80 éves vak és félig siket férfit is kilakoltatnának a fővárosban

Fotó: pixabay.com CCO

A pénz felvétele után azonban a cikk szerint a család köddé vált, és a férfi magára maradt a kölcsön törlesztésével, amit nem is sokáig tudott folytatni. 2010-ben már kilakoltatták volna, ám akkor a sajtó és a civilek összefogása miatt végül maradhatott a lakásában. 

"A neki – természetesen nem Braille-írással – írt levelekből kiderült, hogy az évek során a vele szemben állított követelés sokszor gazdát cserélt. Stark Ferenc elmondta, legutóbb arról tájékoztatták, hogy szeptemberben elindítják ellene a lakáskiürítési eljárást.

A követelés jelenleg a Fors Faktor Zrt. birtokában van. A cég tulajdonosa a Hermes Hitel és Faktor Zrt., amely az egyik leggazdagabb magyar érdekeltsége. A Forbes Magazin összeállítása szerint a társaság tulajdonosa, Antal Ernő 19,5 milliárd forintos vagyonával az 56. leggazdagabb magyar volt 2018-ban. Ő és családja az ingatlanhasznosítás, a pénzügyi szolgáltatások és az agrárium területén érdekelt"

- olvasható a cikkben.

A Fors Faktor Zrt. szerint ők jogszerűen járnak el, mivel az ingatlan tulajdonjogát 2017-ben szerezték meg az addig azt birtokló Mobilizmo Kft. felszámolása során vásárolta meg egy nyilvános pályázaton. 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem nevel gyereket, nem él házasságban, nem dolgozik és ami legfontosabb, nem szül!
Akkor meg mit akar egy kereszténydemokrata rendszertől?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ilyenkor mit csinál a keresztény lelkületű, érzékeny kormányunk?
Hány ilyen eset van, amikor a könnyebb ellenállás felé nyit. Lehet, hogy azt a családot meg éppen most támogatják komoly adómegtakarítással!
papa.49
@Dr plágium: Értem én de ezen csak a parlament tudna változtatni HA AKARNA, DE NEM AKAR !!!
görbetükör
@Dr plágium: 80 éves, kiszolgáltatott, egyedül élő vak ember, megbízott azokban, akik mellé álltak. A "soha, senkinek" - fogalom nálad sem fog működni mindig, mert nem tudod, mi vár még rád az életben.
A bank meg nem fog tönkremenni, ha ilyen eseteken méltányos. Persze, ehhez, ennek megértéséhez kellene némi keresztényi érzület, vagy legalábbis emberség.
Dr plágium
@görbetükör: Hallottál olyan esetről amikor egy bank méltányos volt?
A soha pedig nálam azt jelenti hogy soha, mert már én is fizettem kemény tanulópénzt (rokon helyett).
Abban igazad van, hogy egy kiszolgáltatott idős embert könnyű átverni hamis ígéretekkel. Ilyen az esetben az állam léphetne valamit. Az is megfordult a fejemben hogy egy bizonyos kor után nem lenne szabad hitelt adni, és kezességet vállalni. Pont azért ami a bácsival is történt.
görbetükör
@Dr plágium: igen, kellenének olyan szabályok, törvények, amik kizárnák, vagy legalábbis nehezítenék az ilyen csalásokat. De ez sem a banknak, sem az államnak nem érdeke. :(
papa.49
@görbetükör: Az utolsó mondatod írja le a teljes igazságot !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.