Tíz óraadó tanárt küldtek el a veszprémi egyeteméről, mindannyian a drámapedagógiai képzést oktatták. A drámapedagógus hallgatók most nem tudják, mi lesz a szakkal, ezért nyílt levelet írtak a dékánnak.

Nyílt levelet írtak a veszprémi egyetem drámapedagógia szakos hallgatói a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánjának, mivel tíz óraadó tanáruktól vált meg az egyetem (az egyik tanár korábbi bejegyzése szerint gazdasági indokra hivatkozva történt a dolog).

Tíz óraadó tanártól váltak meg a veszprémi egyetemen – a hallgatók nem tudják, mi lesz

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A diákok nyílt levele szerint szeptember közepén még azt sem tudják, hogy ki fogja megtartani az óráikat, ráadásul az egyetem erről a változásról nem tájékoztatta sem a felsőbbéveseket, sem pedig a most kezdő elsős évfolyamot előre. 

Pannon Dráma

A Pannon Egyetem dékáni döntés alapján ebben a félévben tíz, a drámás képzésben résztvevő óraadó tanártól vált meg. Hallgatókként nem látunk más lehetőséget, mint hogy nyílt levelet fogalmazzunk meg....

A levél szerint olyan oktatókat jelöltek ki a most menesztett (nem hosszabbítottak velük szerződést) tanárok helyére, akik azzal az adott területtel nincsenek tisztában – ráadásul a drámapedagógia inkább gyakorlatorientáltabb szak.

A hallgatók levelükben azt is megemlítették, hogy a legfrissebb Nemzeti Alaptanterv egyre több tárgy módszertanához írja elő a dráma eszköztárának alkalmazását – vagyis a tanár és tanítóképzésben is egyre több helyen fog kelleni a szakon megszerzett tudás. 

"Külső szemlélőként talán nehéz mindezt megérteni, de reményeink szerint a mi elhivatottságunk meggyőzi Önöket arról, hogy a képzés, melynek megszűnését kilátásba helyezték, nem csupán számunkra, de az egyetem és a pedagógus szakma szempontjából is fontos.

Ezúton kérjük, hogy vizsgálják felül döntésüket, és engedjék, hogy olyan színvonalú képzésben részesüljünk, amilyen a Pannon Egyetemen elvárható lenne"

- írják levelük végén a drámapedagógiás hallgatók a kar dékánjának, aki nem más, mint Prof. Dr. Navracsics Judit.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Felesleges a levelezgetés!!! Utca és az egyetemen való tiltakozás lehetne a megoldás a többi egyetemmel együtt!! Végre felfoghatnák az egyetemisták, hogy ez a kormány elveszi a jövőjüket!!?? Diákok szülők oktatók együttes tiltakozása a megoldás!!??
Klubtag
Hurrá! Megkezdődött az Orbán-féle beígért "kulturális forradalom" Mao után szabadon.
Bár "a legfrissebb Nemzeti Alaptanterv egyre több tárgy módszertanához írja elő a dráma eszköztárának alkalmazását – vagyis a tanár és tanítóképzésben is egyre több helyen fog kelleni a szakon megszerzett tudás" ebben a döntésben is tetten érhető a szakmai koherencia teljes hiánya. A káosz kialakulásának és kártételének ellenszere a mindent helyettesítő hazafias és vallási nevelés ráerőszakolása azokra, akik képtelenek elmenekülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.