Az ellenállás kicsiny lángocskáiból egy nagy tűznek kell gyúlnia.

Magyarországon diktatúra van, ezért a Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy az ellenállás kicsiny lángjából nagy tűz gyúljon – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártja keddi budapesti demonstrációján.

Gyurcsány Ferenc az Alkotmány utca és Kossuth tér találkozásához "Ellenállás" elnevezéssel meghirdetett tüntetésen hangsúlyozta: az ellenállásnak nem lehet más célja, nem lehet kevesebbel megelégedni, mint új választási szabályok alapján kiírt, új, tisztességes választások kikényszerítése.

"Harcolni azért kell, hogy a kormány jusson oda ahová való, a magyar történelem poklára" – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Gyurcsány a tüntetésen: Magyarországon diktatúra van

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a párt Utcára, európai magyarok! címmel meghirdetett kormányellenes demonstrációján a belvárosi Kossuth Lajos tér és Alkotmány utca sarkánál 2018. szeptember 18-án

A néhány száz tiltakozó részvételével megtartott demonstráción Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Fidesz mára elfoglalta a pénzügyi rendszert, a kezükbe került a kereskedelmi bankok többsége, az ügyészség, a bíróságok, ellopták a maradék állami termőföldet, rátették a kezüket az oktatásra, az egészségügyre, vazallusukká tették az egyházakat, felszámolták a sajtószabadságot és egypárti diktátum alapján alkottak új választási rendszert.

Ez nem a nép akarata, hanem a Fidesz csalfaságának következménye, "amit Orbán Viktor csinál, az nem újszerű, nem zseniális, hanem tisztességtelen gazemberség" – fogalmazott.

A politikus a továbbiakban úgy vélekedett: most fizetjük meg annak az árát, hogy 1989-1990-ben ajándékba kaptuk a szabadságot. Könnyen jött, és úgy tűnik, mintha könnyen menne, vagyis most kell megküzdenünk azért, amiért nem küzdöttünk meg akkor – tette hozzá.

Mára kénytelen volt belátni – folytatta –, hogy képtelen pusztán parlamenti eszközökkel képviselni az emberek érdekeit. Hiszen mit ér a parlamenti díszlet, ha közben egy szűk kör a kénye-kedve szerint irányítja az országot? – tette fel a kérdést.

Abban akar segíteni, hogy az emberek kimenjenek az utcára, és azt mondja a nép, "hogy elég, eddig és ne tovább"! Ugyanakkor továbbra is élni akarnak a parlamentben a korlátozott lehetőségekkel, és törvényjavaslatok sorát fogják benyújtani a Sargentini-jelentésben megfogalmazottak kijavítása érdekében – közölte a pártelnök.

Gyurcsány a tüntetésen: Magyarországon diktatúra van

A Demokratikus Koalíció (DK) Utcára, európai magyarok! címmel meghirdetett kormányellenes demonstrációjának résztvevői a belvárosi Kossuth Lajos tér és Alkotmány utca sarkánál 2018. szeptember 18-án

Fotók, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke azt mondta: egy diktatúrában a népnek nem csupán joga, hanem kötelessége is elkergetni az emberek ellen kormányzó kormányt. Mára kettészakadt az ország, tisztességesen dolgozó európai magyarokra és a rajtuk élősködő fideszesekre. Utóbbiak pedig csupán egyetlen európai értéket ismernek: az eurót, ami megjelenik a bankszámlájukon.

A Sargentini-jelentés elfogadásakor az európai magyarok győztek – jelentette ki. A szavazás annak a reményét keltette, hogy egy "nem szabad és nem tisztességes választás" után sem kell csüggedni. Ám ez a kormány csak az erőből ért, ezért "lázadni kell, ellenállás kell, keresni kell a törvényesség szélét" – mondta Molnár Csaba.

A demonstráció résztvevői "Európai magyarok" feliratú táblákat tartottak a magasba, valamint nemzeti színű és európai uniós zászlókat lobogtattak. Néhányan egy "Az alaptörvény érvénytelen" feliratú transzparenst feszítettek ki.

A Demokratikus Koalíció a keddi demonstrációt egy tüntetéssorozat kezdetének szánja – jelentették be korábban –, és a következő időszakban is minden nap tiltakozókat várnak a Kossuth térre.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Gyurcsány az egyetlen ebben a szerencsétlen hazában akinek vezetésével orbán elzavarható. orbán miért is nem mer kiállni egy beszélgetésre Gyurcsánnyal??? Csak úgy barátilag a köz tv-ben természetesen amit állítólak mindenhol lehet nézni, hallgatni??? Szerintem azért, mert egy gyáva féreg, aki retteg ha az igazságot a szemébe mondják!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anima
Az ellenzéki politikusoknak évek óta nap, mint nap kellet volna harcolni a nyugdíjkassza elrablása, az igazságtalan választási rendszer ellen (a többit nem is említem, pedig hosszú a lista), de ti nem találtátok meg az utat a harcotokhoz, ezért vagytok bénák.
Orbán bűne, hogy hagytátok idáig elfajulni a dolgokat, a ti bűnötök is !!!

És most képesek vagytok az emberekre rátolni a ti mulasztásotokat?
Hogy hétköznapi embereket vigyenek el, és jelentsenek fel, ezzel kockáztatva a megélhetésüket, az egzisztenciájukat, és az ő hátukon felkapaszkodva learatni a babért?
TI NEM TESZTEK SEMMIT, HOGY VÁRHATJÁTOK EL, HOGY MÁSOK TEGYENEK VALAMIT ÉRTETEK?
Előbb te csinálj valami érdemlegeset, a lehetőségeid, a mentességed folytán, mutass példát, aztán hívd az embereket az utcára.
anima
Szerinted mennyire van elege az embereknek a süket dumából?
Mert szerintem qrvára elegük van!
Hellcat
@karma1: Lehet, hogy te vagy én tudjuk, hogy a Gyurcsány nem a sátán, csak ez édeskevés lesz ahhoz, hogy itt változás legyen. Szerintem félreértettél valamit amúgy. Na mind1, nem egyszerű ezt leírni amire gondolok :D Én lennék a legboldogabb ha nem lenne igazam és beállnának mögé az emberek és elkergetné a gecit, csak erre semmi esély.
Yoda69
Sok sikert, es kitartast kivanok a Gyurcsanynak, a DK-nak es a szovetseges partoknak.
Remelem sikerul a tervuk es elzavarjak orbant es a sleppjet, es odateszik ahova val. Na nem a tortenelem poklara, hanem csak egy sima koztorvenyes bortonbe vagy 20 evre.
karma1
@Hellcat: Tudod jol, hogy a "remenyhal" meg utoljara... Csak tamogatni kell azokat, akik vallaljak az ismetlodo rendori vegzalast, pedig sokan kozuluk nem fiatalok, nem egeszsegesek, de megis ott vannak, es tobb a pucajukban a ver, mint azoknak, akiket peldaul kilakoltattak, foldonfutova tettek, vagy eppen megalazo 26 ezer forintos nyugdijnak becezett alamizsnan tartanak orbanek.
Nem ellened vagyok, mert igencdsak egy oldalon allunk, csak mar nagyon unom, hogy mindenhonnan az a megjegyzes jon le, hogy Gyurcsany a megoszto, a vallalhatatlan, de ezeket a hireket kivetel nelkul fideszes propagandabol lehet csak hallani.
Es amikor megnezed, hogy hanyan mennek el Gyurcsany meetingjeire, (annyian, hogy meg a csillaron is hallgatok lognak), es hogy orban osszes armanykodasa megtorik Gyurcsany kikezdhetetlen becsuleten - akkor mi az, ami megoszto es vallalhatatlan benne???
KI MOGE KELLENE (LEHETNE) most beallni felelosseggel, nyugodtan, aki9 majd gyozelemre viszi a VALASZTOKAT??? (Nem az XY part maroknyi tagsagat, hanem vegre a MAGYAR VALASZTOKAT!?)
Ha a sok rossz kozul a legkisebbet kellene valasztani, akkor szerintem senki mas nem lenne vallalhato, kizarolag o, aki meg nem prostitualta magat semmifele megalkuvassal, korrupcioval
Hellcat
@karma1: Ki mögé lehetne beállni aki győzelemre visz? Hát szerintem jelenleg ilyen nincs idehaza...az egész politikus pereputty szar ahogy van. A fidesz röhög az ellenzék meg egymást üti...bolondok gyülekezete. Nem kellett volna beülni a parlamentbe legitimmé tenni a csalva szerzett hatalmat. csak hát a pénz az úr. Majd csak lesz valami előbb utóbb amitől borul végre a blil ország szinten... bár ezek után az már apokaliptikus kell legyen, ha eddig nem mozdult meg az ország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.