Az Igazságügy Minisztérium (IM) felszólítja az Amnesty Internationalt (AI), hogy ne gyakoroljon nyomást a független magyar igazságszolgáltatásra – olvasható a minisztériumkeddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az IM arra reagált, hogy az AI petícióban azt kérte, enyhítsenek a társtettesként elkövetett terrorcselekményért nem jogerősen elítélt Ahmed H. büntetésén, változtassák meg az általa elkövetett bűncselekmény minősítését.

Azt írták: Magyarországon a bíróságok függetlenek, sem a kormánynak, sem más szervezetnek nem lehet beleszólása a bírósági ítéletek meghozatalába, sem Ahmed H. ügyében, sem más ügyben.

A közlemény szerint az AI petíciójával "nyíltan a röszkei támadásban kulcsszerepet játszó terrorista kiszabadítását követeli", és ezzel nemcsak a független magyar bíróságra, hanem a magyar határvédelemre is nyomást gyakorol. Hozzátették: ez illeszkedik azon támadások sorába, amelyeknek célja, hogy kiiktassák a magyar határvédelmet és elvegyék Magyarországtól a határőrizet jogát.

Ahmed H. irányította 2015 szeptemberében az Európai Unió schengeni határát védő magyar rendőrök elleni röszkei támadást. A támadók a magyar rendőröket kövekkel, betondarabokkal, üveggel dobálták, a rendőrök közül többen megsérültek. Ahmed H. megafonon keresztül hergelte a határnál összegyűlt bevándorlókat, így akarta a rendőrséget arra kényszeríteni, hogy engedjék be Magyarországra a lezárt határ szerb oldalán összegyűlt tömeget – írták.

Hozzátették: a szír állampolgárságú férfit terrorcselekmény bűntettében és határzár – tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett – tiltott átlépésében mondta ki bűnösnek első fokon, nem jogerősen a Szegedi Törvényszék. Ügyét másodfokon a Szegedi Ítélőtábla tárgyalja szeptember 20-án.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Na erről szól a Sargentini jelentés többek közt.
papa.49
Azt csak a fütyisz kormány teheti meg !!!
solidedge
A zavargáson felvett videó szerint Ahmed H csitította a tömeget, hogy ne dobáljanak. A hangosbemondón a rendőrökkel próbált szót érteni. A rendőrök fellépése )könnygáz, vízágyú) után ő is eldobott pár követ. Ezért, mint terrorista ítélték el. A magyar kormány példát akart statuálni, ezért súlyos ítéletet hozott. Az igazi főkolomposok nyugodtan elhagyhatták hazánkat nyugat felé. A per koncepciós jellegére az is rámutat,hogy perbe fogtak olyan férfit, akit talicskán toltak idáig a gerincét ért bombarepesz miatt, illetve egy tolószékes férfit is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.