Judith Sargentini EP-képviselő a közösségi oldalán mondott köszönetet a támogatásért és többsoros üzenetet címzett szerdán a magyaroknak. A Sargentini által összeállított jelentés szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Judith Sargentini a Facebookon üzent a magyaroknak – ezt írta

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő a nevét viselő Sargentini-jelentés megszavazását követően az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/EPA/Patrick Seeger)

Facebookon mondott köszönetet és üzent a magyaroknak Judith Sargentini EP-képviselő - szúrta ki a Zoom.

Nagy köszönet mindenkinek, aki támogató üzeneteket küldött, és azoknak a kollégáknak, akik a jelentésem elfogadása mellett szavaztak az Európai Parlamentben. Tudom, hogy ez új lelkesedést ad majd a magyar állampolgároknak a kiálláshoz. Egy olyan országért, ahol mindenki félelem nélkül kifejezheti magát. Egy olyan demokráciáért, amelyik minden magyart magába foglalja.

– Judith

– írta Sargentini szerdán Facebook oldalán.

Az EP múlt héten 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést, amelyben számos aggályosnak ítélt kérdést felsoroltak például az alkotmányossággal, a választási rendszerrel, az igazságszolgáltatás függetlenségével és a korrupcióval, illetve a tudományos élet, a véleménynyilvánítás, az egyesülés és a vallás szabadságával összefüggésben is.

A Judith Sargentini által összeállított értékelés szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

A Fidesz határozatban utasítaná vissza a Sargentini-jelentést

Ahogy azt kedden megírtuk, a Sargentini-jelentés elleni határozati javaslatot terjesztett a Ház elé Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.

A dokumentum elfogadásával az Országgyűlés arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Kijelentjük, hogy Magyarország maga védi a határait! Fenntartjuk a kerítést és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát

– tartalmazza az ország szuverenitásának megvédéséről szóló előterjesztés.

A javaslat kimondja, hogy a Sargentini-jelentés a demokratikusan megválasztott magyar parlament saját hatáskörében meghozott döntéseit támadta meg, ezzel pedig túllépte hatáskörét és megsértette az ország szuverenitását.

Forrás: Zoom, MTI

Videó: Index

Címlapi kép: MTI/EPA/Patrick Seeger

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ebből ami átjön a fideszeseknek:
"...és több soros üzenetet címzett a magyaroknak..." TÖBB SOROS!!! ÁÁÁ TÁMAD MEGINT!!! SOROSBÉRENC!!! VIKTOR VÉDJ MEG!
mackoka46
Köszönjük, a szánkból húzta ki a szót.
tudode
Elvonatkoztatva, vagy mégsem attól, aki OLYAN BIZONYÍTVÁNY ÁLLÍTOTT KI magáról, a hitványságát illetően, amelyet a JOGFOSZTOTTÁ TETT magyarok érdekében vállaltak be az EP képviselők, jobb, ha tudja, hogy azok, árgus szemmel FIDELIK, hány lapáttal merészel RÁTENNI a tisztesség asztalára, a NARANCSKÖDDÉ vált ALAPTÖRVÉNY asztalai helyett!!!
.
Ezzel együtt a DOBRA VERT ORSZÁG lakossága képeSS elkergetni ezt a POLITIKAI SZÉDELGŐT!
Klubtag
Képviselőasszony egy sor alapigazságot rögzített jelentésében - helyettünk is. Ami most következik nálunk közel 6 milliárdért azt nem is minősítem, de ez az összeg hiányozni fog az oktatás, az egészségügy, a gyermekéhezés felszámolásának területéről. Ennyit erről a saját népét oly nagyon szerető és védelmező hazug kormány sunyi gyakorlatáról.
kripton
@justhpeter: Sargentininek nincs igaza. Hazudik.
Aki Én
@Shikari a lebutított lúzer: Jaaaj, olyan szép ez a nap, ne piszkíts bele.
Azt, hogy elmebeteg propagandista vagy a legrosszabb, legaljasabb fajtából, nem kell percenként megosztani ezzel a közösséggel. Ha sikerekre vágsz, keresd fel kezelőorvosod, vagy valamelyik szekta oldalt.
Ne idézd ide nekünk a legsötétebb propaganda szellemű kommunista időket, kérlek.
silber13
@Shikari: Tegnap mondtam má neked, most megismétlem: Hülye!És azért, mert rengetegen nem makognak annyi hülyeséget, mint a csúti hájtömeg elmebeteg és többek között te is.
menekült
A magyar kormány megint egy orbitálisat hazudott, a határőrizet magyarországi, de semilyen ország jogának elvétele még csak halványan se szerepel az únió terveiben, valamint ennek a képtelen ötletnek semmi köze a Sargentini-jelentéshez. Az persze eszükbe se jut hogy orvosolják a jelentésben felsorolt gazemberségeket, jogtalanságokat és lopásokat, hát persze, mert akkor nem tudnák megtartani a hatalmukat és kifosztani az országot.

Inkább lépjenek ki az únióból és fizessék vissza a 9 éve az úniótól felvett és elsikkasztott pénzt, de kizárólag saját zsebből, mert abban a saját zsebben is a mi pénzünk van. Utána eltakarodhatnak. És a következő kormány majd visszaállítja az úniós tagságot, a jogállamiságot, a demokráciát, és igazságot szolgáltat a kifosztott, megnyomorított népnek! Ez biztosan így lesz, akármilyen nemfidesz kormánya lesz is Magyarországnak.
steve82
Nagyon szomorú látni, hogy a sok g*ci fidesz troll, meg az agymosott horda hogy ostorozza. Remélem nem veszi magára és teszi a dolgát továbbra is. Azért a pozitív hozzászólás láthatóan több, ez kis bizalomra adhat okot...
steve82
@Shikari: Propagandista, gyáva, életképtelen sz*rkupac vagy.
Aki Én
@Shikari a ... Mi is?: komolyan kezdek félni. Meg ne harapd magad.
Aki Én
@steve82: Ne aggódj miatta. Pontosabban látja a hazai helyzetet, mint sok magyar. Ismeri a propagandista társadalomellenes uszítókat. Ezért írta amit írt.
csipetke
A családom,és én is szívből köszönjük neki,hogy összeállította ezt a jelentést.Sajnos orbán még soha,sehol nem ismerte be egy baklövését sem,bár egy ország gallyratétele nem csak egy baklövés,hanem bűncselekmény.Minden tette a saját,és a pereputtya érdekeit szolgálja,és ha még van kapacitás,akkor,mint láthatjuk,a holdudvara is jól jár(t).Az,hogy mikor merre csóválja a farkát,kivel tárgyal éppen,az is attól függ,hogy neki milyen érdeke fűződik hozzá.Most épp Putyinnal boltol,aztán majd jön Kína,és mikor miért ki.A magyarok érdeklik a legkevésbé,ez tisztán látszik az ország állapotán,ami a béka segge alatt van évek óta.De épített stadiont már szinte az összes szomszédos országban,és milliárdokat tol mindenfelé,ahonnan szavazatokat remél.Sajnos orbán nem fogja fel,(vagy úgy tesz,mintha nem értené) a Sargentini jelentés lényegét,és tolják a rizsát ezerrel a csúnya bevándorláspárti képviselőkről,akik megszavazták,és nem látja be,hogy nem ott van a gond,hanem a szar kormányzással.Nem írta alá azt az egyezményt sem,amivel a migránsokat az országukban segítené az unió,mert neki ez jó,ezzel verheti a nyálát,hogy majd ő jól megvédi az országot.Jobb lenne,ha a bajokkal foglalkozna itthon,van elég...
silber13
@menekült: A kilépés az EU-ból szerinem azt jelentené hogy szinte rögtön megszünnénk NATO tagok lenni, és akkor totál nagy gáz lenne.Itt állnánk semmi felszereléssel, körülvéve NATO, minket útáló államokkkal, csak nagypofájú, de felettébb beszari min.elnökkel, akinek első dolga lenne azonnal lelépni az összelopott pénzecskével!
csipetke
@tudode: 13:37 Hogy árgus szemekkel figyelik az EP képviselők?Akkor azt is látni fogják,hogy orbán 6 milliárd ft-ot fog kidobni az ablakon ilyen-olyan plakát,meg mittoménmég milyen kampányra a Sargentini jelentés ellen,ahelyett,hogy értelmes dolgokra költené.Szomorú,és dühítő,hogy oda költi a közpénzt,ahová akarja.
Hellcat
@Shikari: Itt a jelentés magyarul:
www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A8-2018-0250+0+DOC+XML+V0//HU&language=hu

Szeretném akkor ha pontonként cáfolnád melyik miért is hazugság, tényekkel alátámasztásokkal...hajrá...mocskolódni könnyű, bizonyíts!
tudode
@csipetke: .
Megteheti, hiszen úgy KEZELI az államháztartás lóvéját, mintha a sajátja lenne, mert megvalósult a kisvasút, a Makovecz stílusú kazánház, bányák, hotelek, fotelek, kastélyok ki tudja még az oligarhái által összekuporgatott mi mellé, az ORSZÁG BUKSZÁJA is, amellyel úgy garázdálkodik a pénzügyi kormányzat, ahogy ŐFENESÉGE óhajtja
.
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
g7.hu/allam/20171023/a-kormany-kitrukkozte-hogy-csak-a-valasztas-utan-irjak-at-az-allamadossagot/
.
Nagyon kellett KAPSZKODNIA a kerti törpének a GYŐZELEMBE, mert különben rácsos ajtó, ablak lett/lesz a jutalma!!!
.
steve82
@Shikari: Te meg idegesítesz és nem csak engem, hanem itt mindenkit! Végre bevallhatnád, hogy egy eltartott szar vagy csak, és a mi pénzünkből hányod teli ezt az oldalt!
Hellcat
@Shikari: Na figyelj ha csak rágalmazni tudsz meg károgni akkor el lehet innen takarodni...fröcsögsz úszítasz, gyűlölködsz, rágalmazol...tipikus illibsi. Vidd ezt a mentaláitást a 888ra ott még meg is tapsolnak. Hiteltelen szarjankó vagy csak...újra és újra bebizonyítod.
silber13
@Shikari: Azt írod: " erre találzták meg et a luvnyát,akinek épp csak érettségije van..
Na figyu csak te orbitális hülye:..
" Sargentini úgy jellemzi a családját mint „politikailag nagyon is tudatosat”.[1][2] Szülei már gyermekként magukkal vitték a nukleáris fegyverek Hollandiában történő elhelyezése elleni tüntetésekre. 1986 és 1992 között az amszterdami Spinoza Lyceum középiskolába járt. Önéletrajza szerint a középiskola után modernkori történelmet tanult az Amszterdami Egyetemen a totalitárius rendszerekre és Európa demokratizációjára specializálódva, és 1999-ben mesterfokozatot szerzett.

Ennyit az igazmondásodról és a tájékozottságodról Nagy bunkó vagy pubi! Jobb volna, ha kussolsz!:-)))
tulipan
Judithkám! Köszi hogy foglalkozol velünk! Nagyon nagy biztatás ez nekünk!!!
steve82
@Shikari: Félsz bevallani mi? Elvesztenéd az állásod?
papa.49
Köszönjük, hogy helyettünk kimondta az igazságot a csutikretén rendszeréről, mert NEM AZ ORSZÁGRÓL SZÓL EZ CSAK A REGNÁLÓ GYÜLEVÉSZ BANDÁRÓL !!!
steve82
@Shikari: Mondom én, gyáva sz*r vagy, egy nyúszika a koszos, büdös fajtából!
Sámannus
@kripton: @Shikari: Megbuktok! Megbuktok! Megbuktok! Hazaárulók!
steve82
@Shikari: Nem gondolom, hiszen meg kell dolgoznod, akarom mondani csicskáznod kell azért a pár forintért. :) Azért kiváncsi lennék, mit hazudozol a munkádról a környezetedben! :)
Csizmás Kond
...mivel én is szabadon kifejezhetem és megfogalmazhatom a véleményemet, üzenek a szargentizé juditnak hogy menjen az anyukájába...
steve82
@Shikari: Gyenge vagy mint a lepkefing! :) Szar lesz neked, mikor rájössz mekkora görény voltál korábban! De azért ne légy öngyi, az nem megoldás.
Hellcat
@Shikari: Hord el magad a faszba te hazaáruló vitaképtelen illibsi korcs...a hatalom rühes kutyája vagy semmi más. :D
Klubtag
@silber13: ...felesleges energiapocsékolás valós információkat kikeresni bizonyos emberek számára, akiket elsősorban a gyűlölet vezérel. Ráadásul, ha valaki felsőoktatási intézmény közelébe sem került - ugyan honnan tudná, hogy mit jelent egy tudományterületen mesterfokozatot szerezni és milyen előfeltétel kell hozzá.
csipetke
@menekült: 14:22 Miért?Tudsz olyanról is,mikor igazat mondtak?
silber13
@Klubtag: Nagy a te igazságod! Egy ilyen Durbincs-Shikari, aki egy ekkora , szellemi és morális toprongy, nem érdemel mást, mint maximális lenézést!
Sámannus
@Csizmás Kond: jobbéreik idvezült pofával hallgatták szarbányai sallerokról és kokikról tartott értekezéseit. Amit most kamatostul adnak vissza. Tudtuk, hogy bekövetkezik és azt is hogy árulózás lesz a vége. De ki adta vissza? hát a másik... atyavilág, Ez egy keresztyénhy ország a középkor minden sötétségét magán hordja.
Ez után a tanulság csak annyi: jól megaztatmontad te getczy!
menekült
@csipetke: Hogyne! Az egyik bűnöző mondta 12 éve: "a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot". Igazat mondott, és ez azóta is így van. Egészen addig, amíg saját ügyészsége, saját bírsága van. Hanem azután hogy eltakarítjuk, rá fog rohadni a bilincs.
Csizmás Kond
@Sámannus: ...de legalább volt saját véleményem és nem a másikéban turkáltam.
...amúgy keresztény...gondolom te a mekkafelég hajlongók táborát szaporítod...takony.
silber13
@Shikari: Mióta vagy e magyar??:-)))))))))))))))))))) Soha nem voltál az,te egy gerincelen román intruder vagy, egy ócska pakulár!:-)))))
szep napot
Szargentini szarik Magyarorszagra. O is csak egy politikai bab mint a Vitya akit valami gazdag csilliardos madzagon rangat.
Sámannus
@Csizmás Kond: Nem kell javítanod jól írtam, a saját ízlésemet adtam bele. A Mekka felé pedig a valójában csak keresztyény hazaárulók hajbókolnak mindazok ellenére, amit a lesajnált hívók elől ügyesen titkoltok. Számomra egy valóban keresztényhitű távoabb van tőletek, mint Makó Jeruzsálemtől.
Csizmás Kond
@Sámannus: ...szóval neked a gecizés az ízlésed...
anima
Egy holland nő többet tett Magyarországért, mint az összes béna pöcs magyar ellenzéki férfi.
Szánalmasak vagytok - MINDANNYIAN!!!
Sámannus
@Csizmás Kond: Kicsit másképpen fogalmaztam, de azt hiszem sejted az értelmét. Bocs ha sértő de csak viszonzás egy másikra, nem több, csak a te "ízlésedre" adott válasz.
Csizmás Kond
@Sámannus: Mindenki úgy fogalmaz ahogy akar...és ne essen rosszul ha más is hozzád hasonlóan reagál.
emerencia
@justhpeter: ma 13:26 Igen, igaza van Sargentini Judithnak és mindenkinek aki megszavazta a jelentést. Nem engedünk a 448-ból!
Sámannus
@Csizmás Kond: Igen ha viszonzáson van a lényeg azt hiszem egyet értünk, de te kezdted, ízléstelen voltál, mert mást gúnyoltál, mire számítottál?.
vacsi
"Tudom, hogy ez új lelkesedést ad majd a magyar állampolgároknak a kiálláshoz. Egy olyan országért, ahol mindenki félelem nélkül kifejezheti magát. Egy olyan demokráciáért, amelyik minden magyart magába foglalja."
Mit tudja ez, hogy mi van Magyarországon?! Itt addig van élhető világ, amíg ezeket a migránsokat erőszakkal be nem telepítik. Ha a mi határainkat idegenek (zsoldosok!) őriznék, az olyan lenne, mintha a lakásunk kulcsát a betörőnek, gyilkosnak adnánk át megőrzésre!
Csizmás Kond
@Sámannus: ..ki vagy te...mert itt a cikkben nem olvastam a neved...
Sámannus
@Csizmás Kond: Én sem amit te írtál. Csak remélni merem, hogy megértesz.
Csizmás Kond
@Sámannus: ...ha nem érted akkor mi lószaron vitatkozol ?
human
Sargentini: "Egy olyan demokráciáért, amelyik minden magyart magába foglalja."
Szijjártó: "A magyarok véleményét mi képviseljük, hiszen mi nyertük a választásokat. "
Európai gondolkodás VS félázsiai gondolkodás
kripton
@bakcsubakka: Igen. És nem kell ehinned.
Sámannus
@Csizmás Kond: yóvan má félre is beszélsz ülj le
2RHA
@kripton: megszólalt a kriptonkommunista muszkacsicska fideSSbirka, prosztó román bérszavazó vagy, mint a tolvaj, gyilkos orbanista fajtád
kripton
@2RHA: Jó a nicked! Beszédes és jellemző! Turha! :-)))
2RHA
@csipetke: orsós-orbán ceausescu útját járja, a vége is az lesz a moszkvabérenc felcsúti féregjének
Yoda69
@2RHA: Reméljük azért nem kell 30 évet várnunk mire beér a célba a tahogeci.
tulipan
@human: Sargentini: "Egy olyan demokráciáért, amelyik minden magyart magába foglalja."
Szijjártó: "A magyarok véleményét mi képviseljü, hiszen mi nyertük a választásokat. "
Európai gondolkodás VS félázsiai gondolkodás!"

PONTOSAN EZ A LÉNYEG!!!
kereső
@Shikari: 08:28 mindaddig,amig a zsebükbe megérkezik ennek a kiállásnak az ára.De mi lesz,amikor nem?
babp1982
A jelentésnek mi köze van a migráncs kérdéshez? Nem Magyarországot bírálták hanem a g...t és tolvaj bandáját!
kereső
@Shikari: legyen úgy.De aztán ne siránkozz,ha a fagyi visszanyal-és nem lesz miből megvenned a napi betevőt. persze ez nálad nem biztos,hogy probléma lesz-majd találsz egy új segget magadnak. Mert xar mindig lesz- ott meg a magadfajtára mindig szükség lesz-többség! Ez lesz az új neved.
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: „a hazafiság a gazemberek utolsó menedéke”
Clavigo
@Shikari: A mutterod a degenerált,,bozgor.,,aki a világra sz@rt egy ilyen idiótát,
kereső
@Shikari: 09:07, neked véleményed? Neked kérlek kis kockásod van, amiről beirod a véleményedet. Nem vagy tisztában még a szó jelentésével se!,nemhogy önálló véleményed legyen.Már megint hülye vagy.Nap-mint nap bemutatkozol.
steve82
@Shikari: "Mi vagyunk a többség! :-)" max orbán virtuális világában, a valóságban kisebbséghez tartozol, azon belül a legkisebb eltartott gerinctelen hordához :)
vacsi
@bakcsubakka: Aki ilyen fröcsögő gyűlölettel támad, annak soha nincsen igaza!
tulipan
@Shikari! Mi van te narancsos seggdugasz? Érdekes matematika szerint lehet az a 49%-os "többség"...?
tulipan
@vacsi: Tudod, ezt narancsosok immáron 8 éve foylamatosan tanítják, nekünk!!
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: ...na be is b@szna az a világ, amelyikben te vagy a többség :)
De mondok is mindjárt két élő példát.
1., orbánista vagy, vagyis minden felmérés és szavazás szerint is a kisebbség, mert sosem szavazott a többség rájuk.
2., Itt is igencsak kisebbségben vagy, mondhatni törpekisebbségben, mégis percenként járatod le magad, és neked a legnagyobb a hazug pofád.

gratis: a környezeted is elkerül, tehát ott is kisebbségben vagy már.
teuton
@Hellcat: Ne kerj ettöl a trolltol keptelenseget! pntonkent cafoni valamit? Mit kepzelsz? Ö csak a masok mocskolasaert kapja a penzt, napi 50-100 1soros kommentet kell irjon a munkaidejeben. Nezz utana, minden nap itt "dolgozik" 8 es 17 ora között, minden temahoz van hsz-e, de nem a temahoz, hanem a kommentelök mocskolasa a feladata.
Itthon vagyok.
Az összes szőröstalpú román, tót, vajdasági és ukrán magyar húzzon innen a halálba. Nem kell máshonnan osztani az észt. Élj itt, adózz itt, utána lehet ugatni. Amíg máshol fizetsz, addig kuss!
pécsi
Ez a az antinő egy patkány! Rövidesen távozik a politika9 szintérről. Kérem, hogy semilyen úton ne engedjék be hazánkba ezt az ártó lényt, sem ivadékait soha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.