Székely Lászlónak szerda reggel mondtak fel. Az indok egy műtét volt, de ez az intézményben komoly felháborodást okozott.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Vazze..ha a szívvel függ össze az inplantátum akkor miért is ne??? Vagy inkább egy újabb műtét,újabb kockázattal???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...egyúttal miért nem cseréltek szűzhártyát is ?
Nessy
Nem tudom az "igazgató úr" orvos e? Ha igen, akkor emlékezni kellene a Hippokratészi eskü egyik kulcs mondatára! Nil nocere!
Nessy
@Csizmás Kond: van fogalmad mekkora baromságot írtál???
Csizmás Kond
@Nessy: ...mert szerinted egy implantátum cseréjét épp egy szívműtétkor kell megejteni ?
kulabombaafityiszre
Próbáld meg értelmezni az alább leírtakat,bár kétlem,hogy sikerül.
"Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött, hogy a betegnek ne kelljen hónapokig asszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt, ezért plasztikai sebész segítségét kérte, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot".
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Vazze..ha a szívvel függ össze az inplantátum akkor miért is ne??? Vagy inkább egy újabb műtét,újabb kockázattal???
levarosbukta
@Csizmás Kond: Csizmás, csizmás! Kínodban már nem tudod milyen hülyeségeket irkálj!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...vazze...egy csöcsnagytobítás lehet szívűgy de nem szívsebészet...
Csizmás Kond
@levarosbukta: ...te írkálsz kínodban...én a témáról írok te meg engem piszkálsz...vagy ez neked természetes ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: cickány! nem tanútá anatómiát? nem a "csöcsök" alatt helyezkedik el a szív?
ha már nyitva vót a lyány ,akkor hol itt a probléma? infarktust is kapott vóna,ha fél "csöccsel" ébred a sikeres mütét után! rossz napod vót,hogy hülyeségeket dorombolsz ? ;)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...ha nem tudni magyar akkor nem kell erőltetni. a mell és a mellkas két különböző testtájék...na de ahhoz érteni kell a magyar.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ha most azt akarod megetetni velem,hogy a mellek nem a mellkason helyezkednek el,akkor nagyon fura lehet a barátnöd! ;)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..épp azt igyekeztem elmagyarázni, hogy a mellkasba való bejutáshoz el kellett távolítani a szilikont, de a szívorvos úgy gondolta hogy egy kalap alatt azt is megoldja a csajnak...ezért került lapátra...csak ti nem olvastok és nem értelmeztek hanem csak vitatkoztok...
csak úgy....
@Csizmás Kond: remélem nem lesz problémád a közeljövöben a billentyüddel,mert akkor kénytelen leszel vele egy hangszerboltba menni...
tököm aki vitatkozik veled ,minek ? te azt hiszed (gondolod),hogy a dokik is úgy melóznak mint a politikusok...
levarosbukta
@Csizmás Kond: ...és ez akkora nagy baj, hogy rögtön ki kell rúgni? Mi abban a baj ha a beteg nincs kétszer vágva, kétszer altatva? Vagy szerencsétlen örüljön hogy él nem pedig b@szakodjanak még ingyé' a mellimplantátumával?
anima
Majd a Központi Bizottság kijelöli az újat.
Igaz, nincs diplomája, és még sosem műtött (szívet sem), de már hallott olyanról, aki látott olyat.
Az államapparátus így operál.
Csizmás Kond
@levarosbukta: ..nem tudom de úgy látszik...amúgy téged nem rúgnának ki ha nem a saját munkádat végeznéd ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: látom,te csíped ezt a manapság divatos kirúgósdit ! aki nem párthü az röpül,mint az 50-60 as években! több lehet itt,azok mögött a szilikon csöcsök mögött...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..hát persze...és a hozzád hasonló hülyék kedvéért azt is tudni illik hogy én rúgattam ki, sőt ki akartam végeztetni csak lebeszéltek...most elégedett vagy ?
mackoka46
Szívtelenek a fidesz mocskosai, nem kell nekik szívsebész, a népnek meg nem szükséges az orvosi ellátás, ez a pénz is lenyúlható.
kissé felnőttem
Tárt karokkal várja a nagyvilág nem fog éhenhalni. 10 x es pénzért lakással , bárhová mehet Na erről ennyit És megkérdezik miért mennek el a fiatalok? hát majd most megértik ? ezek ? soha. önámitó társadalomi rend alakult ki.
Nessy
@Csizmás Kond: Pont ezért kért plasztikai sebész kollegát segíteni.
Valamikor nem volt ördögtől való, hogy komplikált esetben a hasi sebész és a nőgyógyász is ott állt a műtőasztal mellett. Mert bár mindkettő "hasi sebész", de mindegyik a hasüreg más szerveivel foglalkozik. És pont azért volt ez így, hogy ne kelljen a beteget még egyszer megoperálni, altatni, és a műtét utáni összes komplikációnak kitenni!
De azt hiszem, nem a mi tisztünk ezt az őrültséget "méltatni".
Köztudott, hogy az egészségügyünk világszínvonalon, tökéletesen működik, csak egy zavaró tényező van a rendszerben: a BETEG!
levarosbukta
@Csizmás Kond: Nem, sőt! Még pakolnának az emberre ha hagyná! Itt a doki nem más munkáját végezte el hanem a sajátját és a szépségdoki is a sajátját. Képben vagy azért remélem!
levarosbukta
Úgy amúgy meg nem sajnálom a tisztelt szívsebész urat, mert ha valaki aki tehet vagy tehetett volna az egészségügyért az pont az ilyen jó pozícióban lévő egyén lehetett volna. Nem álltak ki az eü.dolgozók a fekete ruhás nővér mellett, hagyják lezülleszteni az egész kócerájt. Most pofáncsapta rendszer? Nagy dolog. Csak az a baj hogy ezek a t.nagyurak könnyebben kilábalnak a bajból mint az egyszerű pórnép.
Csizmás Kond
@Nessy: Amennyire én tudom egy szívsebészeti műtő valamivel másabb mint egy plasztikai mütő, mások a berendezések, lehetnek akár drágábbak, de nem is ez a lényeg, hanem azt lefoglalni egy műcicicserére szerintem felelőtlenség...mert mi lenne ha épp akkor jönne egy sürgős eset míg a másiknak a hiuságával vannak elfoglalva, azáltal lefoglalva egy speciális műtőt...?
...azt is el tudom képzelni, hogy ha nem a rendszer ellen lennétek ennyire beállítva még ti kérnétek a szívdoki kirúgását...de nektek most ez a parancs...:)
Csizmás Kond
@levarosbukta: itt előbb leírtam akár neked is lehet válasz.
levarosbukta
@Csizmás Kond: Ne erőlködjél már a marhaságoddal jó? Szándékosan magyarázol bele és félre hülyeségeket. Ne járasd még jobban le magad. A műtő már egyébként is le lett foglalva a szívműtét miatt. Azt meg kiszámítani órára pontosan hogy meddig tart nem lehet. Addig foglalják a műtőt ameddig kell. Ennyi. Szánalmas vagy.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Látod milyen hülye vagy!!! És mi van ha mellrák miatt volt az az inplantátum...???
Csizmás Kond
@levarosbukta: ...kukta, te törődj a saját lecsóddal...mert az égett oda.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...biztos vagy benn, hogy tudod miről beszélsz ?...a rák ellen nem beültetnek hanem kivesznek...a csinos formáért tuningolnak semmi egyébért.
levarosbukta
@Csizmás Kond: Akiknek levették a mellét rák miatt azoknak igenis készítenek implantátummal új melleket és most kapaszkodj meg teljesen ingyen. Folyamatosan öngólt rúgsz!
Csizmás Kond
@levarosbukta: ...de nem a szívsebészeten végzik az ilyen dolgokat kis süti...és az ingyent sem hiszem, ugyanis az nem életszükséglet.
levarosbukta
@Csizmás Kond: Tájékozódj: www.nlcafe.hu/eletmod/20090401/szep_mell_emlorak_utan/

Ki fizeti a helyreállítást?

"Nagyon fontos – és sok beteg nem tudja -, hogy emlőrák esetén a helyreállító műtétet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) finanszírozza, tehát a betegnek nem kell fizetnie érte! "
Csizmás Kond
@levarosbukta: ...nem tudtam, viszont te biztosra tudod, hogy a cikkben szereplő hölgynek miért volt szilikonja ?
Clavigo
@Csizmás Kond: Nem baj Csizmás...Ha véletlenül Rád kerülne a sor,,,majd a tizparancsolatot fogják alkalmazni.
Csizmás Kond
@Clavigo: ...ja mert az kizárt hogy esetleg rád is kerülhetne sor...
...volt egy öreg szomszédunk aki azzal vált híressé, hogy mindig azt mondta ..." ha magyarországra ledobják az atombombát nem sokan fogjuk túlélni "
Eriksson
Kérdés, hogy csak az egyik műcicit cserélték ki, vagy mind a kettőt? Meg volt-e beszélve a pácienssel, vagy nem? Oep fizette a beavatkozást, vagy a beteg?
Kellett volna-e engedélyt kérni a beavatkozáshoz az intézet igazgatójától, s ha igen, mennyiért?
csak úgy....
@Eriksson: ne bonyolítsd te is a dolgot! doki ki lett rúgva és kész! ezen túl külföldön operál...,nagy dolog! ?
bencemacska
@Csizmás Kond: szeptember 19, 17:12
Si tacuisses, philosophus mansisses.
Olvasd el @kulabombaafityiszre: válaszát, bár nem jelölte meg valamiért, hogy neked írta!!!
bencemacska
@Csizmás Kond: Láttál már olyan mellkast, amelyen szívbillentyűcsere műtét nyoma van?!
Ma nem tudom, hogyan csinálják a "kis vágással", de régen (20-25) éve végig fűrészelték a szegycsontot!
bencemacska
@Eriksson: tegnap, 12:51
Szerintem az utolsó mondatodban van a lényeg. Egyszerre indultak a főigazgatói posztért, egyik nyert. De úgy látszik ez kevés volt neki, teljes győzelmet akart.
A fizetést az OEP utód nemzeti akármi (nem tudom a nevét!) dönti el. Ha nem fizet, a kórháznek kell behajtani!
Eriksson
@bencemacska: Biztos, hogy valami más is lehet a háttérben, mert ez az ügy önmagában nem indok. Inkább kapóra jött esetnek tűnik.
bencemacska
@Eriksson: Egyetértek.
A MH Egészségügyi Központ nyert!
Férjemet 2016-ban műtötték ott, akkor is este 10-ig dolgoztak a műtőkben!
Engem idén akartak odaküldeni, de hosszú volt a vállalási idő, máshova irányítottak!
Eriksson
@bencemacska: Szerintem mindenki nyert. Akinek ezek után szüksége lesz a prof. segítségére az a Honvédba lesz irányítva, a Honvédnak meg megnő a bevétele. Az ellenlábas megnyugodhat, a sebész pedig csinálja tovább a dolgát egy nyugodtabb környezetben.
Eriksson
@bencemacska: Hát igen. A felelős újságírás.
Végső következtetésem az esetról: Igaz, hogy a födoki fusiban oldott meg egy olyan dolgot, mely előzetes tárgyalásokat igényelt volna. Mármint milyen feltételei vannak az orvoskölcsönzésnek, ki viseli a költségeket, és az is, hogy a beteg állapota megengedi-e a pótműtétet. Szóval előzetesen fel kellett volna állnia egy orvosi teamnek, amely minden eshetőségre fel van készülve. Igaz, hogy a műtét sikerült (erről volt szó?), de lehetett volna rosszabb is. S akkor kié a felelősség?
Mindenképp orvosetikai bizottság elé kívánkozik az eset, de legyünk megengedőek: Egy vaskos fegyelmit kiérdemelt a főo. mindenképpen. Na de kirúgni?
bencemacska
@Eriksson: ma, 08:36
Jelszó: A konkurenciát nem legyőzni, hanem megsemmisíteni kell!!!
Sajnos ez a mai rendszer elve.
Eriksson
@bencemacska: Nem számít se Isten, se ember, csak a hatalom fitogtatása. Mert ő megteheti.
Sajnos, ez emberi gyarlóság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.