Újabb magyar rendőri kontingens indult szerdán Macedóniába, ahol a határőrizeti munkát segítik majd – közölte a rendőrség honlapján.

Harminc magyar rendőr indult Macedóniába
Fotó: MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a harminc Macedóniába utazó magyar rendőr járőrszolgálatot lát majd el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködik az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem az ország belsejében található utakon is.

A kontingens tagjai terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi és mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A macedón-görög határ megerősítésére utazó magyar rendőri kontingens tagjait Pozsgai Zsolt, az országos rendőrfőkapitány személyügyi helyettese búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában – olvasható a közleményben.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
No b+, beleavatkozunk más országok szuveneritásába?
Aztán még háborúzunk Brüsszel-Strasburggal?
Nem szégyenled, azt ami vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.