Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait – jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához
Fotó: MTI

Arra a kérdésre, hogy miért kifogásolja a Frontex európai határ- és partvédelmi ügynökség megerősítéséről szóló javaslatokat, miközben mindig is az EU külső határainak védelmét szorgalmazta, a magyar kormányfő azt válaszolta:

"Örülünk, hogy most már arra a kérdésre koncentrálunk, hogy miként védjük meg a határokat, ez jó". Hozzátette azonban: nincs szükség arra, hogy határvédelmi jogköröket vonjanak el Magyarországtól, "mert képesek vagyunk megvédeni a határainkat. Ragaszkodunk ahhoz a jogunkhoz, hogy ez a mi feladatunk".

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az illegális migrációt sikerült megállítani a szerb-magyar határon. "Elvégezzük a munkát" – tette hozzá.

A Frontex megerősítéséről szóló javaslattal kapcsolatban felvetette: megvédett-e az ügynökség bárhol is határokat valaha? "Mi, magyarok igen" – emelte ki.

A kétnapos informális EU-csúcstalálkozó másik fő témájáról, a brit európai uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről szólva azt mondta, a "fair Brexit" a legfontosabb, "méltányos megállapodást szeretnénk" az Egyesült Királyság és az Európai Unió között. Arra a kérdésre, hogy nagyobb kompromisszumra lenne szükség, a miniszterelnök kijelentette, az Európai Néppártban (EPP) abban állapodtak meg, hogy nem zavarják az EU Brexit-ügyi főtárgyalója, Michel Barnier munkáját.

Orbán Viktort arról is kérdezték, hogy pártja, a Fidesz tagja marad-e az EPP-nek. A kormányfő erre azt válaszolta, "mi vagyunk az EPP legsikeresebb pártja".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@SystemError: abban bízik, hogy közismerten egy elmebeteg! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
A népbutítás egyenlő a hazaárulással!
RonaGyuri
@SystemError: abban bízik, hogy közismerten egy elmebeteg! =))
anima
Jogunk van a jogtalansághoz - ezt ne vegyék el tőlünk!
tudode
Má mé!
.
Aszongya! Nem lehet is MÁSZKÁNYI másnak, csak neki, meg Vlagyimirnak ki-, be a kiskapun, és LÓVÉ ELLENÉBEN még a pirézek is, sőt már a hálószobákba is be szeretne kukkokni, a JÖVŐ NEMZEDÉKE besegítése céljából, na nem kulipintyóval:
.
----- Fatoronyra mászva mondja azt Orbán Viktor, hogy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné
.
24.hu/kultura/2018/03/17/fatoronyra-maszva-mondja-azt-orban-viktor-hogy-komoly-epitmeny-a-vilag-barmely-orszaga-megirigyelhetne/
.
A Nemzeti Nagycirkuszban is felléphetne majd a gesztenyesütés mellett!
nevemnick
Szerintem Mcedónia is ragaszkodik a szuveneritásához...

,,Harminc magyar rendőr indult Macedóniába"

...akkor sunyi, ezek mit keresnek ott, ha a Frontex meg nem jöhet ide?
Jó kérdés mi?
mackoka46
A büntetlenséghez, a hatalomhoz, és az ellopott dollár csilliárdokhoz ragaszkodtok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.