A Magyarország és az Európai Bizottság közötti elszámolási viták lehet, hogy idén nem zárulnak le, így későbbre csúszhatnak a brüsszeli átutalások, sőt egyes projektek lehet, hogy nem is jogosultak az uniós támogatásra – jelezte szerdán este egy névtelen európai bizottsági forrás a Reutersnek a magyar államháztartás számára kifejezetten negatív üzeneteket.

Már idén lezárják az uniós pénzcsapot? Nagy bajba kerülhet a magyar államháztartás

Az érzékeny brüsszeli pénzátutalási témáról korábban nem volt jellemző, hogy ilyen formában, a nyilvánosságon keresztül üzenjen az Európai Bizottság a magyar kormánynak, így a kiszivárogtatásnak mindenképpen nagy a jelentősége. A Sargentini-jelentés múlt heti elfogadása után már felhívtuk a figyelmet arra, hogy ez kihathat a Bizottság és a magyar kormány közötti, a 2014-2020-as ciklust érintő viták rendezésének idejére is (elhúzódhatnak) és a mai hír alapján úgy tűnik, hogy részben erről van szó. Ez pedig azt okozza, hogy későbbre tolódik a magyar büdzsé számára egyre fontosabbá váló brüsszeli átutalások megtörténte. A Reuters szerint a mostani fejlemény még inkább ronthatja a magyar kormány és a Bizottság között egyébként is feszült viszonyt.

Ez a fejlemény ezen pénzlehívási tervet sodorja veszélybe és így annak a veszélyét növeli, hogy az idei pénzforgalmi hiány akár 2000 milliárd forint körülig (vagy afölé) is emelkedhet, ha nem kezdi el lassítani a kormány a havonta átlagosan 150-200 milliárd forintnyi itthoni EU-s pályázati kifizetést a nyerteseknek.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Hurráááá! Újra át kell irniuk a Tákolmányukat és persze a szerencsétlen Narancsinsztán költségvetését!! Nnnnna, legalább addig is csinálnak valamit a lopáson kívül!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Hurráááá! Újra át kell irniuk a Tákolmányukat és persze a szerencsétlen Narancsinsztán költségvetését!! Nnnnna, legalább addig is csinálnak valamit a lopáson kívül!!!
Clavigo
Akkor a mi Lölönk ( is ) nélkülözni fog ?
tudode
Dugja fel a TUDOMÁNYÁT, ha egyáltalán van nekije az, aki már 12 éve ELLENZÉKBEN javaslatot tett az EU-nak, hogy amiatt VONJÁK MEG A LÓVÉT az akkor regnáló kormánytól az EU-s lóvé utalást, amely valójában többet tett le az ország asztalára, mint ŐKEKECSÉGE az alábbi BIZOTTSÁGI meghallgatás tanúsága szerint!

Közzététel: 2015. febr. 9.
.
------ Orbán Viktor Bizottsági Meghallgatása 2006
www.youtube.com/watch?v=3cMoyq-zv6A&t=357s
.
Aki másnak vermet ás, nem ŐFEJESSÉGE, az törvényesítetten elcuccolt milliárdjaival, az ország zuhan bele a GÉNHIBÁJA miatt, ha valóban ERRE A LÉPÉSRE kényszerül az EU a féktelen acsarkodása miatt MEGÁLLÍTÁSA érdekében az ALATTVALÓKNAK ki lehet állni koldolni, és kukázni!
.
A HATALMÁT az EU-nak nincs joga ELVENNI, de mivel a KOHÉZIS ALAPOK megcsapolása is vetemedett ŐBUGYUTASÁGA, a LÓVÉ átutalásának szüneteltetése az QVÁRA fájna (remélhetőleg nem feltételes módban), mert az ő ISTENE elsősorban a LÓVÉ!
.
Na most karatyolja, hogy NEM AZ A LEGÉNY, aki kapja, hanem állja, helyette az ORSZÁG!
.
Vajon erre mit DOB a politikai szélhámos!
nevemnick
Aztán jól kiröhögnek benneteket, mint anno a röfögőket... :D
lusta
Mindez nem történt volna meg, ha már az uniós költségvetés idején minden pénzt elköltöttek a haveri cégekre kiírt pályázatokkal. Igaz, a haveri cégek kevésbé fogják a bajt megérezni, de az ő alvállalkozó kőkeményen szívni fognak. Persze még így sincs gond, mert a választók így akarták.
Gauntlet
Csak azóta zsírosra hízlalta magát a sok narancs-kondéros !
justhpeter
@tulipan: Nyugi. Ha bármit átírnak, akkor is azzal fog kezdődni az átírás, hogy "akkor miből fogunk mi lopni ".
Hellcat
Háde nemúgy volt hogy hiperszuper a gazdaságunk oszt nemiskell az EU?
papa.49
Kezd elege lenni az Uniónak a csutikreténből, és bandájából !!!
silber13
@Horizont: Ne próbálkozz, mert fingja nincs a dolgokról, csak löki az elmebeteg szövegét.
tulipan
hikari: Csak arra vigyázz, Te narancsos seggnyaló, hogy ott bele ne szaladj véletlen arra szúró, migráncs késbe!!! Bár én igazán kívánnám neked ez SZÉP HALÁLT!!
silber13
@Shikari: Nagyontévedsz, mert nem fognak utalni. Még ha időlegesen is, az a kieső idő pont elég lesz, az úgynevezett " gazdaság" padlra küldéséhez.. Te is kezdetsz szedelőzködni, elhúzni a csíkot a havasokba, az imádott kecskéid közé!
tulipan
@Shikari: Csak arra vigyázz, Te narancsos seggnyaló, hogy ott bele ne szaladj véletlen arra szúró, pont Téged kereső, migráncs késbe!!! Bár én igazán kívánnám neked ez SZÉP HALÁLT!!
silber13
@Shikari: És biztos vagyok benne, hogy anarancsos csürhe szemrebbenés nélköóül hozzá fog nyúlni a lakossági megtakarításokhoz.
silber13
@Shikari: Látod, megint marhaságokat fröcsögsz! Ki beszél irtt holmibarátnőkről, te elmebeteg! Érdemben nem tudsz hozzászolni a dolgokhoz, akkor rögvest elkezded a gyűlölködést, mert segg buta vagy!
Desischado
Kiváncsi vagyok, mihez kezd orbán azonkívül, hogy plakáterdő lesz a gonosz Brüsszel ellen, mert "báncsák" a magyar népet! Hogy tartja össze a híveket?
Clavigo
@Shikari: Sötét vagy,,mint egy néger segge az alagútban.
silber13
@Shikari: Végre valamit te is meglátsz abból, ami ebben az országban folyik.Ami az általa említett orbáni " több módszert" illeti, az a csúti vízilónál a megfélemlítés ellehetetlenítés, karaktergyilkosság és legfőképp a notórius hazudozás.
silber13
@Shikari: Sajna, de ez nem az ellenzék fegvertára,hanem azé az elmebeteg vezíredé.
steve82
@Clavigo: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Feldobtad a napomat! :) THX! :D
advocat
1600 milliárd a hiány, de 8 milliárd még akad erre! És ha tényleg elzárják, mert nem olyanra fizették ki amire adták? És az meg a "nyugati" adófizetők pénze, nem jótékonyság. Joggal háboroghatnak.
tulipan
@Shikari: Sajna, Te hájas naracsseggek szorgos takarítója, Te olyan hülye és sötét vagy hogy sosem fogod belátni, mert nincs mivel, hogy ez nem az ellenzék fegvertára,hanem azé az elmebeteg vezíredé.
Eriksson
2020-ig tart az európai uniós költségvetési időszak, most még csak 2018 van. Hogy aztán mi lesz, majd kiderül. De egyelőre nem kell fosni.
silber13
@Eriksson: Pedig szerintem ajánlatos lenne fosni, mert a csapok nyitása, zárása az EU privilégiuma és a csúti hippopotamus viselkedésétől függ.
Yoda69
A fideSS zarolni fogja a magan banszamlakat es a nyugdijakat.
Csak igy tudja elerni, hogy racsol urholgy 12 millios oraval jarjon keljen.
kereső
@Eriksson: ezzel tulajdonképpen csak egy baj van. A 2020-ig tartó költségvetési ciklus pénzeinek 98%-át a kormány már elosztotta.Az erre kosztott előlegek okozzák az augusztus végi brutális 1646 milliárdos ktgvetési hiányt.Az eu finanszirozás meg elakadt valahol Hegyeshalomnál. Ezrté vannak bajban pl. az épitőipari cégek,amelyek pályáztak-nyertek, saját erőből beruháztak-pénz meg az ablakban.Hogy mikor lesz? Nem tudni.Baj van.
Eriksson
@silber13: Nem egészen. A költségvetésről konkrét határozat van, azt menet közben változtatni nem lehet. Érdekes is volna.
tulipan
@Eriksson: "A Magyarország és az Európai Bizottság közötti elszámolási viták lehet, hogy idén nem zárulnak le, így későbbre csúszhatnak a brüsszeli átutalások, sőt egyes projektek lehet, hogy nem is jogosultak az uniós támogatásra – jelezte szerdán este egy névtelen európai bizottsági forrás...!

Te jobban tudod???
tulipan
@Yoda69: EZ ÉVEK ÓTA A LEVEGŐBEN LÓG! EZÉRT IS VAN RENGETEG PÉNZ, OTTHON A "PÁRNACIHÁKBAN "!
Eriksson
@kereső: Az igaz, hogy ez a helyzet előállt. A megelőlegezett pénzek fedezete még nem érkezett meg, de ennek valószínűleg csak technikai oka van. Mindenképpen rendezésre fog kerülni.
Előbb-utóbb.
Eriksson
@tulipan: Mindez feltételes módban van írva. Ha akarom elhiszem, ha akarom nem.
Majd ha rendeződnek a lehetséges elszámolási viták, akkor térjünk vissza erre a témára. Jó?
kereső
@Eriksson: az utóbb nagy baj.Akkorra bedőlhet egy csomó kkv.( A magyar kkv-k foglalkoztatják a munkaviszonyban álló dolgozók 70%-át/
Eriksson
@kereső: Na lám. Mondja valaki, hogy az Eu nem tud beleavatkozni a magyar gazdaságba.
kereső
@Eriksson: "szopatjuk" az eu-t mondá a nagy vadász. Egyenes következménye ez annak,ahogyan a magyar igazságszolgáltatás reagált az OLAF jelentéseire. Megmondta a luxenburgi képviselő (is!),hogy nem hajlandók tovább évi 5milliárd euróval finanszirozni orbán "baráti körét".
Eriksson
@kereső: Bármit mondanak, erre a költségvetési ciklusra nincsenek hatással.
Az OLAF-ot csak csendben emlegessük, mert az nagyon kétélű. S ha az egyik vizsgálati eredményét elfogadjuk hitelesnek, a másikban sincs okunk kételkedni. Bár Demszky a büdös életben nem fogja elismerni érintettségét.
Edmond Dantes
Amennyit majd átereszt a csap,az pedig Tiborczhoz (Ráhelhez) csordogál.
Eriksson
@Horizont: Ráérsz akkor, amikor ott a vész, s nem akkor amikor ijesztgetnek.
magyarbakancs
Szerényen szólva MEG SZÍVTUK.
De mindenki !!Te mint állampolgár mert jón szép lassan az infláció ,áremelkedések,zavargások,tüntetések,
És Ki lesz a hibás Soros,Brüsszel,migráns.
Nem ez a senkiházi kormány és annak vezetője dehogy .
Más megint.
1magyar
Akkor befizetni sem kell. lehet magyar cégeket futtatni a multik helyett.
Zeta
@tulipan: a baj csak az, hogy mindennek mi , az adófizetők, a tenyleg dolgozók látjuk kárát.
És meg ezt is megfovja dumálni a híveknek, annak a 2.5 millió embernek.
Zeta
Aztán , ha nem állunk meg a saját lábunkon azért Brüsszel, Soros vagy Gyurcsány lesz a hibás? Esetleg mindhárman egyszerre?
Esetleg azok, akik az illiberális politikával, a magyar modellel -szétlopták- az országot. A védernyő meddig borul meg rájuk?
kereső
@Eriksson: Miért ne lenne hatással?Magyarázd már el.-nem jön pénz, a már benyujtott elszámolásokra,ebből kellene finanszirozni a most indulókat.
Az OLAF-ról, miért kellene óvatoskodni- aki lopott bűnhődjön,nemre,fajra,vallásra,pártállásra tekintet nélkül.Vagy te nem igy gondolod? Mert aki lopott,az mindannyiunktól lopott.
bence
Már rég el kellett volna zárni azt a csapot ! Ez a kormány csak abból nem tud lopni ami be sem jön !
vadsanca
Sebaj, majd Viki és a haverjai átvállalják.
papa.49
@vadsanca: Az Osztyapenkó előbb vált lépést a szoborparkban !!!
papa.49
@kereső: Azok az építőipari cégek akik beruháztak a anyagba, eszközbe, most jól beszopták, ez megimt egy ,,Mohács,, lesz ezeknek a cégeknek, !!!
Az összes létező pénzüket beletették, és most nincs tovább, mert az Unió rájött, hogy a csutikretén meg bandája csak szopatja őket !!!
2RHA
@Shikari: de szép magyar neved van, bérszavazó koszosromán kisnáci,
oszt fideSS-es elvtársaiddal eljártok most is akasztgatni ?!
444.hu/2018/09/20/felakasztottak-egy-ujhelyi-istvan-arckepet-viselo-babut-a-janos-pal-papa-teren
kereső
@papa.49: ahogy mondod.És itt az időtéyező nagyon fontos.Ugye van az épitőiparban a CSOK boom!!?- az új épitésű lakások Áfá-ja első értékésitéskor 5%-al adóznak!! 2018.január 1-ig, hogy változik-e az időpont, az attól függ,hogy az EB ( európai bizottság) engedélyezi-e tovább a különös szabály érvényesülését-vagy vissza kell térni az általános szabályokhoz- a 27% áfá-hoz.
Amennyiben igen, akkor ez hihettetlen mértékben meg fogja drágitani az új lakások árát-nem biztos ,hogy lesz rá fizetőképes kereslet.Vagy- a lakosság ismét!!adósságspirálba kerül.
És mindez csak egy kis része annak,hogy mit eredményez orbán kakaskodó,felelőtlen,ki ha én nem európa új ura politikája.
Clavigo
@Shikari: Szolgálatba helyezted magadat,,@nyád majma ?
karma1
@Eriksson: Ugy latszik, te kihagytal nehany nagyon fontos ujsagcikket. Azert hogy tudd: az unios penzeket az unionak egyaltalan nem KOTELEZO atutalni, ez sehol sincs eloirva - csak egy keretterv letezik erre, nem pedig tetelesen , egyes projektekre lehivhato penzosszegek.
Az Unio ELMELETILEG tervezte ugy, hogy 2020-ig adja a nagyobb kontingenst, de utana ugy gondoljak, hogy mar eleget adtak a felzarkoztatasra, 2020-tol mar a talpraallitott gazdasagoknak maguknak kell megtermelni a mukodesukhoz szukseges penzeket.
Mivel ezek az oriasi penzek nem kerultek bele a gazdasagi eletbe, hanem offshore-okban meg keszpenzben pihennek valami svajci bankban, igy a gazdasagot sem javitottak fel, ergo, termelni sem fog a magyar gazdasag, amit a foldig romboltak.
Stadionepitesbol, kilatotorony epitgetesebol nem lehet ujrainditani a gazdasagot, ahhoz sokkal tobb kell.
Itt tobben fujtok Demszkyre, GYurcsanyra, emlegetitek az OLAF jelentest, hogy ezzel miert nem szamol el Demszky? (Peldaul),. Hat elarulom: kizarolag azert nem, mert polt petya ezugyben SEM , meg tiborcz ugyben SEM inditott el semmilyen eljarast, mert abban a pillanatban kiderulne, hogy a fidesznek sokkal tobb elbukni valoja van, mint akar Demszkynek, Gyurcsanynak. (Egyebkent amikor 2016-ban az elso OLAF jelentes elkeszult a 4-es metroval kapcsolatban - aminek az epiteset egyebkent orban allitotta le a 1998-2002-es kormanyzasa alatt -, Demszky es Gyurcsany is elmondtak, hogy allnak elebe a vizsgalatnak, dehat azt ugye eloszor el kellene inditania valakinek ellenuk. Nem tettek meg akkor sem, es a most januari OLAF jelentesre sem, (pedig erre is volt egy valaszadasi hatarido, amit az OLAF es az Unio vart a magyar igazsagugytol!), mert ugyebar a kiralyi csalad tagjai erinthetetlenek.
karma1
@m73: Sajnos, hajszalpontosan EZERT, - ahogy irod is...:o((((
Eriksson
@karma1: Valóban nem olvastam olyan újságcikkeket, ahol ilyesmiről írtak.
sokanvagyunk
"Állítsuk meg Brüsszelt!" - úgy látom, a pénzszórását sikerül nekünk...
tulipan
Azért kezdte el, ez a narancsos csőcselék horda. már látványosan,pofátlanul lopni a pénzt,mert tudják,hogy itt vég.De ezt a nagy barom magyar nem akarja észre venni!! Tényleg megérdemeljük a sorsunkat!
tulipan
Ti idióta a narancsosok, hát tényleg. azt képzelitek, hogy a nagyszájú nagyszájú, hőzöngő pofázással eltakarhatjátók a VALÓSÁGOT, hogy t.i. az EU tartja el, ezt a nyomorult hazug az országot?
nezelodo
Akkor most mi lesz a kék plakátokra sem lesz pénz, amelyeken a Sargentinit (fideszül kövér tehén), meg a Sorost mocskoljátok? Jó folyik is vissza belőle valami, ha megfizetitek utána közterületen való szemetelés díját, mert rátok is vonatkozik a szemetelési bírság, nem csak a talajmenti káderekre.
kokopelli
@karma1: Az EU minden esetben késleltetheti a kifizetést,ill. követelhet újrael-
számolást,ha akar!Nemcsak M.o.-tól,hanem minden tagállamtól! Nincsen "pénztár-
tól való távozás után...!" Minden esetben utólag kell beadni a teljesítés igazolását!
Akármelyik tagországgal megtehetik! Elhiszem,hogy O.V és állandó jellegű tettestár-
saik foschn@k,mert nagy az "éhes horda"! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.