Felelőtlennek és embertelennek nevezte az InfoRádióban Kásler Miklós azt az interneten tavaly óta keringő híresztelést, hogy a 75 évnél idősebbeket nem látják el az egészségügyben. "Soha senkinek eszébe sem jutott ilyen irányú lépést tenni, ez egy politikai szélhámosság. Semmilyen megkülönböztetés nem létezik, ugyanakkor viszont embereket heccelni és az életük biztonságát kérdésessé tenni teljesen alaptanul, ezt semmiféle ambíció nem indokolhatja" - fogalmazott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Innen indulhatott a híresztelés A félreértés, vagy inkább a félremagyarázás abból adódott, hogy az egészségbiztosító több új onkológiai gyógyszert is befogadott a normál finanszírozásba (ez azt jelenti, hogy ezentúl nem kell egyedi méltányossági engedélyt kérni az alkalmazásukhoz), és kettőhöz életkori figyelmeztetést (nem tiltást!) adott ki. Mégpedig azért, mert azt maga a gyógyszergyártó kérte - írja a Magyar Idők. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő is reagált...

Forrás: infostart.hu
Feltöltő: Shikari
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
@papa.49: Tíz perc ez a gránitszilárdságú alap izé, mint a fos szétmállik. Itt az ingyenes gyógyítás vizitdíj leszavaztatás , csodatevés és ima. Ráadásul a csuha is igen drága, ami nem is gyógyít.
papa.49
Én 70. éves vagyok a szemem operációját tologatják a Mária utcában, megvárják míg megvakulok rá, akkor ez micsoda !!! Második hónapja tart ez az állapot !!!
Több forrásból tudom már régen meg kellett volna operálni, így fordulhatok magánkórházhoz ahol 450 ezerért már meg is csinálják ezt a műtétet !!!
Ez nem uszítás csupán a TÉNYEK, és teljesen leszarom, hogy ki miért védi ezt a takony bandát !!!
silber13
@Shikari: " Si fecisti nega " Ez a jelmondatotok Pubi!
szaboria1
@Shikari: Te mikor jártál Onkológián maguk az orvosok tudják igazán mi történt is. Sajnos saját tapasztalatból tudjuk van egy beteg a családban.
Nessy
Valóban vannak gyógyszerek, amelyek 6 éves kor alatt egyáltalán nem adhatók, idős korban csak fokozott ellenőrzéssel. Vannak kereszt referenciák, azaz egyik gyógyszer befolyásolja egy másik gyógyszer hatékonyságát, hatását. Ezért lenne célszerű pl. a háziorvosoknak erősebb kompetenciát adni, hogy az un. "kapuőr" szerepet betölthessék. És így nem fordulna elő, hogy ugyanazt a hatóanyagot, más néven is szedi a beteg, és komoly mellékhatások lehetnek.
Azt is figyelembe kell venni, hogy bizonyos műtéti beavatkozások eredménye függ a beteg általános állapotától, korától. De ezt nyíltan meg is mondhatják a hozzátartozónak is, meg a betegnek is, ha azon a szinten, olyan állapotban van, hogy megérti.
Tehát ezek a dolgok nem ördögtől valók.
A méreg drága kezelést, felmérve a várható "egészséges élet évek számát",a beteg általános állapotát, elképzelhető, hogy inkább a jobb állapotban lévő, jobb kilátásokkal rendelkező beteg kapja. És ez nem minden esetben korfüggő! Lehet valaki 50 éves, de rosszabb állapotban, mint egy 70 éves. Itt csak remélni lehet, hogy nem az életkort nézik.
silber13
@Shikari: Nem kell összezavarni, eléggé zavaros agy te magad is!:-))))
Sámannus
@papa.49: Én szerencsés vagyok Az ikszek csak időszakosan vetettek vissza,és még időben kikúráltak a dokik hála nékik, még lehet emberségre számítani de ezek a gennyládák mindent szét akar nyüstölni. A hazug vizitdíj leszavaztatók még selyem zsinórt is kaphatnának. az egészségügy azóta romlik folyamatosan.
Nessy
@papa.49: Mivel indokolják a műtét halogatását?
Én most például a sokat szidott János kórháznak köszönhetem, hogy már második éve stagnál a PED-s macula degeneráció a jobb szemembe, és a balban talán sikerül megakadályozni a gyorsabb kialakulást. Igaz, nem kellemes hat hetenként ott tölteni egy fél napot, és esetenként még injekciót is kapok hol egyik, hol másik szemembe.
Itt az 50 évestől a 90 évesig, járunk hűségesen. partnerként kezelik a beteget, tájékoztatják a jelen állapotáról, a várható tünetekről. És mindezt még az 50. beteg után is türelmesen, többször elmondva, leírva.
Nessy
@Shikari: Felhatalmazás nélkül nem tisztességes más, nem közeli hozzátartozóm esetét leírni. De van rá elég közeli példa, hogy az egyedi méltányossági ellátás esetében bizony szerepet játszott az életkor.
Én egy esetet írtam le.
Viszont ismerve a geriátria és az idős betegek ellátásának jelenlegi körülményeit, jobban járok, ha valaki agyoncsap előbb!
És ez nem liberális sajtó uszítás, hanem a szomorú tények.
A betegségek nincs pártállása, vallása. Egy tumor fütyül rá, hogy a megtámadott szervezet liberális, vagy illiberális!
Desischado
Ez nekem gyanús. Ami még felröppent hír, eddig minden igaznak bizonyult. Ezek amúgy sem az emberségről híresek, az nincs nekik.
Nessy
Viszont van egy dolog, amiért a pokol tüzére kívánom az összes fafejű, döntéshozó helyzetben lévő Isten állatkáját.
Ez az "orvosi marihuána" legalizálásának a megtagadása. Ugyanis a halucinogén anyag kivonásával, ami a lényege az "orvosi célú marihuánának" sok ezer kemoterápiás, és más betegségben szenvedőn lehet segíteni. A világ sok országában élnek ezzel a lehetőséggel! Ahogy a morfium,bár kábítószer, sok millió ember mással nem csökkenthető fájdalmát teszi elviselhetővé gyógyszerként.
A digitális is méreg, de feldolgozva, a szívbetegek életét könnyíti meg.
papa.49
@Shikari: a 09.25. re Mind a két ambuláns lapra a következő van írva ,,nem igényel ellátást,, miközben az ,,üvegtest bevérzés,, több helyen olvashatóan azonnali ellátást igényel, mert retina leválást okozhat !!! A gyógyszert ami erre van már 2 hónapja szedem eredmény nélkül, ill. 2 hete romlott az állapotom mert egyre több vér van a látómezőben, és ez az igazi veszély a retinára !!!
Pillanatnyilag még nem vált le de várható !!!
papa.49
@Nessy: Semmivel, ezt szó szerint értsd, e hó 11. én visszamentem a klinikára, megint megvizsgáltak, kiadták az első vizsgálattal megegyező véleményt, miközben tudom a netről is, meg más csatornákból, hogy mielőbbi műtét lenne szükséges !!!
Az orvos a klinikán azzal bocsájtott el ,,ha rosszabbodik az állapotom menjek vissza,, de kérdem MINEK, hiszen már akkor is azért mentem oda !!!
papa.49
@Shikari: Igen mert magán klinikán rögtön megműtik potom 450 ezerért !!!
papa.49
@Shikari: Az a helyzet ezt szintén biztos (rokoni) forrásból tudom nem kaphatják meg a legújabb rák ellenes gyógyszereket a 75. felettiek !!!
Csak a sokkalta olcsóbb hagyományos gyógyszereket !!!
szaboria1
@Shikari: Sajnos az emberek hajlamosak gyorsan félre érteni a dolgokat. De az tény, hogy 75 év felett nem kaphatnak a rákosok az újfajta gyógyszerből. Az onkológus orvosok felelőssége ha azt akarja adni. Nemzetei Egészségbiztosítási Alapkezelő utasítása.
Nessy
@Shikari: Ne keverd a szezont a fazonnal! Ugyanúgy szigorúan receptre lehetne kapni, mint a morfin tartalmú fájdalom csillapítókat. Szigorú orvosi ellenőrzés mellett! És ami a lényeg, hogy ebben nincs benne a halucigén vegyület. Viszont csökkenti, sokszor meg is szünteti a kemo mellett jelentkező hányást, és egyéb mellék hatást, nem romlik le annyira a beteg fizikálisan a kezeléstől.
De ezt azt hiszem akkor értenéd, ha látnád a betegek szenvedését.
silber13
@Desischado:Azért íram le a fidesz jelmondatát, vag ha jobban tetzik, a krédóját: " si fecisti nega " vagyis" ha megtetted tagadd ". Eltervezék, aztán persze lehazudják! Pedig már a régi rómaiak is megmondták: "Stultus est qui facta infecta facere verbis cupias" vagyis " bolond vagy,ha szavakkal próbálod meg nem történté tenni azt, ami már megtörtént"
Nessy
@szaboria1: Az "onko team" dönt a kezelésekről, a gyógyszerekről.
A barátnőm megkapta a legújabb kísérleti gyógyszert a tüdő tumorra, korától függetlenül, de egy hónap után abba is kellett hagyni a mellékhatások miatt. Nem használt semmit, csak rontott az általános állapotán, a labor eredményein. Nem minden beteg reagál egyformán ugyanarra a gyógyszerre.
Nessy
@Shikari: Ahogy már írtam, nem az otthon termesztett kanabiszról van szó. Mint ahogy a fájdalom csillapítóban sem a tiszta morfin van csak!
Ez egyébként saját hatásköre az országnak! Épp úgy, mint az eutanázia.
Nálunk a "passzív eutanáziát" egyébként már jó pár éve bevezették, csak egészségügyi ellátásnak becézik.
Nessy
@Shikari: Jelenleg Csehország, Szlovénia, Macedonia, Lengyelország engedélyezte a közelmúltban gyógyszerkénti használatát.
A sclerózis multiplex esetében ritkán bár, de nálunk is engedélyezik receptre.
Clavigo
@Shikari: Ez a pár évtizedes gyógyszer engedélyeztetés a te állapotodon erősen meglátszik.Na de majd a tíz parancsolat...Kizárólag ilyen kreténeknek találták ki,,rendes kezelés helyett. Ne add fel,bozgor.
Clavigo
@Shikari: " ..beleugatok ".. :) Megpróbáltam leereszkedni hozzád,,figyelembe véve az idegen nyelvtudásodat.Legalább megértettél anyád majma.
Nessy
@Shikari: Google a barátunk! Én feladom, mert más dolgom is akad.
karma1
Hat persze,... Ma semmifele megkulonboztetes nem letezik Magyarorszagon...Ez lathato ebbol az ocsmany reakciobol is (aminek az alapja egy szinten facebook-os bejegyzes volt , de amit elobb gondosan toroltek...

www.anephangja.com/2018/09/botrany-ep-esszel-felfoghatatlan-amit.html

Mert ugye az emberek nem feherek vagy feketek, - neeeeeem...

Mindenki zold... Csak vannak az uralkodo vilagoszoldek meg a rabszolga sotetzoldek...

Mocskos egy banda, megertek a golyora mind...
Yoda69
@papa.49: Pont ezt akartam en is irni.
Azt kell nezni amit csinalnak, nem azt amit mondanak. Ezt mondta a diktator.
Ugyesen taktikaznak. A nyugdijkorhatart felemik 72 evre, a jarandosagot pedig megszuntetik 75 ev felett. Teha magyarul aki 72 evesen majd nyugdijba vonul annak 3 eve van rendesen meghalni.
Mocsok naci kormanyunk van.
Utcara magyar! Csatlakozzon mindenki aki tud Gyurcsany Ellenallasahoz!
Ez az utolso esely!
Ne bizzatok az elembpeben, vagy a jobbikban. Mind a fideSS szekeret tolja.
Csak a DK vagy az MSZP/Parbeszed
Desischado
@papa.49: Drukkolok neked, próbálj a magánszektorba elmenni. Ha megtudjátok lépni anyagilag. A látás fontos, de az is egy lépés, hogy verj az asztalra!

@karma1: Mocskos, rohadt dög, semmivel sem különb az apjánál. "különleges bánásmód", ki a fene ez a rühes putris, hogy ő különbnek érzi magát mert a miniszterelnök kölyke?!
dr. prédikátor
@Shikari: Csikori ! Csak nem az agyműtétre vársz!!!Ne reménykedj, akkor is hülye maradsz!!!tegnap 9.25 re!!!
szaboria1
@Shikari: Mióta Kásler miniszter lett nagy fejetlenség van az országos onkológián sok orvos már más kórházba ment át. Csak egy eset rokonom rosszul lett bementek az Onkológiára de ott nem működött a CT és át vitték a honvédba de ott sem tudták megcsinál így éjfélkor a Margit kórházban vitték és ott tudták a CT megejteni. 2 hét után tudta meg az Ő orvosa is elmegy így most azt várja mikor mehet utána.
szaboria1
@Shikari: Te aztán nem vagy semmi abban az időben nem kellett hónapokat egy szakrendelésre várni. Ja és a kórházra sem kellett éveket várni.
szaboria1
@Shikari: Mit épít? Azt, hogy egyre több kórházból mennek el az ápolók, orvosok is.
szaboria1
@Shikari: Látszik vidéki viszonylatban nem vagy tájékozott. Baján kevesebb lett az ágyak száma az új épületben mint a régiekben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.