Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a magyar határt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Salzburgban.

Orbán: a Frontex még egyetlen méter határt sem védett meg, ellentétben a magyarokkal
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A kormányfő az osztrák városban az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak kifejtette: van egy javaslat az Európai Bizottság részéről, és ez azt mondja, hogy "ha baj van, akkor a nemzeti hatásköröket vegyék el a tagállamoktól, és a határvédelmet az unió menedzselje". Szerdán átadta Ausztriának is azt a javaslatot, amelyet már Bulgáriának átnyújtottak, és amely ezt a problémát oldja meg, de nem a tagállamok ellenében, hanem úgy, hogy "a tagállamoknál maradhat a védekezés joga" – ismertette.

A kormányfő úgy fogalmazott,

"szép dolog a Frontex, de a Frontex életében még soha egyetlen méter határt sem védett meg, mi meg több száz kilométert". Semmi szükség arra, hogy "ők védjék helyettünk a magyar határt, nem beszélve a szuverenitás elvi kérdéseiről"

- jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta: emellett kell ma kiállni, és "többen vagyunk mi, akik ezt ellenezzük". "Egyelőre a papírforma mellettünk van" – tette hozzá.

A Brexitet illetően a miniszterelnök kiemelte: Magyarország azok közé tartozik, akik szerint nem kellene megbüntetni a briteket. "Fair Brexitre és jó együttműködésre van szükség Nagy-Britannia és az Európai Unió között a jövőben" – fogalmazott.

Egy arra vonatkozó kérdésre, hogy várakozásai szerint szóba kerül-e a Sargentini-jelentés az ülésen, azt mondta: "azon mindenki csak nevet".

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Nem tud elszakadni. Már mindenhol a badarságait mondja. Megjegyzem a Sargentini jelentést elhiszem. Szóval már egy fő nem. A többiek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Elnézést,de lemaradt a Sargentini jelentéssel kapcsolatos reagálásom. Azt mondja a G. Orbán:
"azon mindenki csak nevet" Nos:Ezt lehet úgy értelmezni,ahogy Orbán sejtetni akarja,hogy senki nem veszi komolyan,bár az eredmények mást mutatnak. Szerintem az,hogy mindenki nevet,inkább azt jelenti,hogy kiröhögik Orbán idióta félremagyarázásait. Most már figyeli nagyon az EU,hogy itthon mit mond a magyaroknak,mit próbál beadni azoknak,akik még valamennyire függnek,vagy tartanak tőle. Nem mindegy ám,hogy kiröhögnek,vagy vele együtt,vagy nélküle örömükben nevetnek.
magyarbakancs
Talán Orbán mondotta ,hogy közös határ védelem kell.
Akkor most mi van?
Tudom ahogy a pávatánc lépései diktálják úgy beszél.
papa.49
@wagabund: Keress másik újságot mert ami a kezedben van NEM AZ AMINEK LÁTSZIK !!!
vukkocska
@Nessy: @magyarbakancs: rengeteget lehetett lopni határvédelem ürügyén. S ez most elmaradna. Meg az éhező-fázó-ázó rendőröket fel kellene váltania az emberi bánásmódnak,mert velük nem csinálhatna azt és úgy,ahogy akar.
libellle
@wagabund: biztos a magyar idök irták. ja, hogy ki az a merkel, aki finansierozza minennapi életedet.
CsipkeRózsa
Most akarják bevezetni ezt a határvédelmet, akkor eddig hogyan védhetett volna meg határokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.