Nem szűnnek meg a szinkronizált filmek Magyarországon, de a magyar lakosság idegennyelv-tudásának fejlesztése céljából törekszenek arra, hogy több film legyen elérhető és nézhető eredeti nyelven, felirattal – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

Nem szűnnek meg a szinkronizált filmek, csak több film lesz elérhető eredeti nyelven
Fotó: Youtube

A közlemény szerint a nyelvtudás általános szintjének emelése segíti a fiatalok boldogulását, a munkavállalókat, a magyar vállalkozásokat, valamint az állami és gazdasági szervezetek versenyképességének növelését is. Ezrét a kormány a magyar lakosság idegennyelv-tudása céljából különböző intézkedések kidolgozásra kérte fel a minisztériumokat.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatára született napokban bejelentett kormánydöntés célja, hogy legyen választási lehetősége azoknak, akik a nyelvtanulás részeként szívesen néznének filmet idegen nyelven.

A tervezett intézkedések között szerepel a korszerű idegennyelv-oktatási módszerek meghonosítása, a nyelvszakos tanári képzésben részt vevő hallgatók külföldi résztanulmányainak támogatása, a kéttannyelvű általános és középiskolai oktatás és az anyanyelvi idegennyelv-tanárok alkalmazásának ösztönzése. Ezen túl a nyelvtanulási diákhitel bevezetése, az idegen nyelvi táborok, tanulmányutak, diákcsere programok ösztönzése, a középiskolában oktatott második idegen nyelv óraszámának az első idegen nyelvre történő átcsoportosíthatóságának vizsgálata, továbbá a külföldi filmek feliratozásának előtérbe helyezése is – olvasható a közleményben.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Már megint ez a fogalmazás. Nem szűnik meg, csak kevesebb lesz.
Inkább, minthogy többet fizessenek a szinkron színészeknek. Szemétség!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Már megint ez a fogalmazás. Nem szűnik meg, csak kevesebb lesz.
Inkább, minthogy többet fizessenek a szinkron színészeknek. Szemétség!
görbetükör
@tulipan: - ha a kormánynak olyan fontos, hogy a nép tanuljon idegen nyelvet, akkor ne a testnevelés legyen minden nap kötelező, meg ne lövészetet, lovaglást preferáljanak!
Akkor az iskolákban legyen elég tanár, sőt idegen nyelvet tanító tanár!
Akkor többen fognak tudni beszélni idegen nyelven. (És várhatóan még többen mennek majd ki élni külföldre)
papa.49
Bedobták, nagy volt az ellenkezés, hát visszakoztak ENNYI A TÖRTÉNET !!!
tulipan
@görbetükör:Tegnap ímg azt írták, hogy megszülik a szinkronstudió és feliratos filmek lesznek, mert nem tudnak elegen idegen nyelveket!!
görbetükör
@tulipan: - akkor ne a testnevelés legyen, amit minden nap kötelezővé tesznek, hanem az idegen nyelv. Akkor többen tudnának idegen nyelven beszélni!
kisrigó
@görbetükör: Nekem is ez jutott eszembe, hogy megint beterveznek egy (akár támogatható is!) ötletet, anélkül, hogy megteremtették volna a feltételeket! Idegennyelv oktatás elvtársak, csak azután a rendelkezés! Arról már nem is beszélve, hogy pista néni nagyon fog örülni és rohan pl. angolórára. Sajnos, hogy a nyelvvizsga megszerzése a diplomához sem működik, megint azok a fránya feltétel teremtés! Kaptunk megint egy gumicsontot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.