A főváros kezelésébe kerülhet a kispesti Vak Bottyán utca, amelynek állapota tovább romlott a 3-as metrót pótló autóbuszok forgalma miatt, az útburkolati hibák megszüntetését így biztosítanák – derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett – a budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett – előterjesztésben azt írták, hogy 2017 novembere óta metrópótló autóbuszok veszik igénybe éjszakánként és hétvégén a XIX. Vak Bottyán utcának egy szakaszát, amely a XIX. kerületi önkormányzat kezelésében van.

A főváros javítaná ki a metrópótlás miatti hibákat a kispesti Vak Bottyán utcában

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Mivel a kerületnek nincs pénze a megnövekedett terhelés által okozott útpálya-meghibásodások javítására, az útkezelési, útüzemeltetési feladatok átadását kezdeményezte. A javasolt megállapodás alapján a kispesti önkormányzat az érintett útszakasz közútkezelői feladatait átadná a fővárosnak, amely ezzel a Budapest Közút Zrt.-t bízná meg.

Rámutattak arra is, hogy a déli metrószakasz építése idején az eddiginél is nagyobb terhelés várható, mivel a pótlóbuszok a teljes menetidőben a Vak Bottyán utcában fognak közlekedni. A déli szakasz rekonstrukciója előtt az útszakaszt megerősítik, utána pedig szükséges lesz a teljes körű felújítása, amelyet a főváros és Kispest közösen finanszíroz majd.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hiába no át kell adni, mert ha csak úgy megjavítják, jönnek a rendőrök és visszacsináltatják az "elkövetővel"! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.