Egyebek mellett a turisztikai együttműködés erősödését várja Debrecen a Moszkva egyik körzetével kötött testvérvárosi megállapodástól – tudatta az önkormányzat sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel.

A Debrecen és Moszkva északkeleti közigazgatási körzetének önkormányzata közötti testvérvárosi megállapodást szerdán írta alá Moszkvában Papp László polgármester és Valerij Vinogradov, a körzet prefektusa.

Debrecen Moszkva egyik körzetével kötött testvérvárosi megállapodást

Fotó: pixabay.com CCO

A közlemény szerint a megállapodás alapján támogatják a kereskedelmi, gazdasági, idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztését, ösztönzik a helyi vállalkozásokat a tőkebefektetések területén. Elősegítik sportversenyek szervezését, valamint a kapcsolatfelvételt a gyermek-, ifjúsági és felnőttsportban. Ezen túlmenően együttműködnek az oktatás területén, szorgalmazzák a városok történelmi emlékeinek védelmét, szakemberek cseréjét, s támogatják a kulturális és turisztikai együttműködést.

A turisztikai együttműködés különösen fontos a város számára: a Debrecen és Moszkva közötti közvetlen, menetrend szerinti repülőjárattal már most is nagy számban érkeznek orosz turisták a térségbe, számuk azonban jelentősen nőhet a testvérvárosi együttműködés eredményeként – közölte a városháza.

Moszkva északkeleti körzete 101 ezer négyzetkilométer kiterjedésű, lakosainak száma 1,5 millió. Ez Debrecen 19. testvérvárosa, Oroszországban a harmadik Szentpétervár és Sziktivkar után.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A történelem ismétli önmagát. Lesz Leninváros is?
Zeta
Majd mikor bevonulnak , akkor is testvérként fogadják őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.