Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján "az országok többsége" elutasította az Európai Unió (EU) határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely "a határőrizet részleges jogát" venné el.

Kovács Zoltán csütörtökön az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: "a politikai bosszú kategóriájába tartozó" Sargentini-jelentés elfogadása, az Európa Tanács migrációs és határőrizetről szóló jelentése vagy az Amnesty International megszólalása Ahmed H. ügyében mind azt a célt szolgálja, hogy megpróbálják Magyarországot "beállítani a sorba" a bevándorláspolitika ügyében.

Kormányszóvivő: a többség elutasította az új Frontex-javaslatot

Fotó: YouTube/Magyarország kormánya

Azt mondta: nem az Európai Bizottság, hanem Angela Merkel német kancellár hirdette meg az említett Frontex-javaslatot, amely "gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy a tagállamoknak fel kell adniuk szuverenitásuk egy részét".

Úgy folytatta: ezért adták át újra, ezúttal az osztrák elnökségnek a magyar javaslatot, amely arról szól, hogy mikor lenne szükség a Frontexre; akkor, ha egy tagállam nem tudja vagy nem akarja ellátni a schengeni határok védelmét. Hozzáfűzte: ilyenkor akár fel is lehetne függeszteni az érintett ország schengeni tagságát, és a következő, szomszédos állam léphetne a helyére.

Kovács Zoltán azt hangoztatta: komoly politikai erők mozdultak meg azért, hogy az európai parlamenti választási kampány utolsó időszakából "megpróbálják kivenni" a migráció témáját, ezért szerinte a választásokig megpróbálják "áterőltetni" Angela Merkel javaslatát.

Kitért arra is: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a magyar miniszterelnök távollétében tett javaslatot a Fidesz kizárására az Európai Néppártból, akkor, amikor Orbán Viktor és Sebastian Kurz osztrák kancellár külön tárgyalt, ráadásul ez utóbbi találkozó időpontja előre ismert volt.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Esküszöm, pártunk és kormányunk, élén Orbánnal, maga sem tudja, hogy mit akar, de azt nagyon!
Eddig a külső határok közös védelméért "harcolt" Orbán. Most elutasítja!
Bár szerintem, senki nem bontatná le a csoda kerítést, és nem szólna bele, hogy hány rendőr masírozna éjjel nappal a közelgő télben a kerítés mellett!
Esetleg mindenki mellé állítsatok pár testőrt, mint ahogy hazánk nagyjai közlekednek! A páncélozott terepjáró alanyi jogon járjon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Na ne!
.
Az utcaseprőnek az a dolga, hogy összeseperje a utánunk elszórt SZEMETET!
.
Ezek után a társadalomnak az lenne a dolga, hogy KISÖPÖRJE ezt a kaparjkurta SÖPREDÉKET, mivel szinte minden szinten az állampolgárokra hivatkozva TAKARÓZNAK olyan mértékben, hogy lassan, ha már nem is, BEZÁR A NER BAZ-ÁR!
mekkelek
@kereső: Pártközpontban az agitprop irodából ma ez az utasítás jött hogy ezt a dumát kell nyomniuk, ennyi...
Szeparepa2
Milyen bosszú, te nyomorult agyhalott hazaáruló orbánseggnyaló csicska barom? Mire alapozod, mivel tudod bizonyítani? Persze biztos 28 tagállam többszáz képviselője mind a seggdugó pszichopata náci tolvaj maffiavezéred ellen esküdött össze mi? Mérhetetlen szégyen, hogy egy nép eltűr egy ilyen aljas arrogáns beteg elméjű söpredéket kormányon... kb polpoti mélységekben járunk már...
Lepényleső
Melyik többség,a 8 000 000-ból a 2 600 000?
mackoka46
Tényleg ez a legnagyobb problémája a kiálló s€ggű népnek ?
Eladott Ország
Salzburgban semmi nem történt, ami szóra érdemes lenne, és semmi nem oldódott meg, aminek meg kellett volna. Annyi történt, hogy Orbán megint hangosan keresztbefeküdt valaminek (Frontex), amivel a többség egyetértett még Sebastian Kurz is és kikiáltotta magát többségnek. Ha nem hiszik, kérdezzék meg Kovács Desikerült? Zoltán kormányszóvivőtől. Majd még Rogánt is odatette, hogy telefonáljon már haza az MTI-nek és mesélje el, hogy győztünk, de a harc folytatódik. Már sokszor feltettem hangosan a kérdést: mi lehetett volna ebből az országból, ha lassan egy évtizede nem az állandó harcok és háborúk lázában égne egyik választástól a másikig? Erre sem kell válaszolni. Mindazonáltal pacsi annak osztrák köztelevíziós embernek, aki a csúcsot megelőző „doorstep” sajtótájékoztatón megkérdezte Orbántól: Hogyan érzi magát Nyugaton? A legendás magyar gógyiból aki két nappal azelőtt még Moszkvában gazsulált, ennyire futotta: nem érti a kérdést, hiszen Magyarország már a Nyugat része.
https://uploads.disquscdn.com/images/909b3c31...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok