A forgalomból kivont Calcium-Sandoz pezsgőtabletta gyártója arra törekszik, hogy a termék minél előbb újra kapható legyen.

A Calcium-Sandoz arra törekszik, hogy a pezsgőtabletta minél előbb újra kapható legyen

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – a Sandoz Hungária Kft. kérésére – minden Magyarországon forgalomban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivont a magyar piacról, mert korábban e termék négy gyártási tételében határérték feletti elemi szennyezést találtak.

Sajtóhírek szerint ólomszennyezésről van szó.

A Calcium-Sandoz pezsgőtablettát forgalmazó Sandoz Hungária Kft. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra is kitért, hogy az orvosi kockázatelemzés alapján napi egy pezsgőtabletta fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot.

Fontosnak tartják – írták –, hogy a Calcium-Sandoz pezsgőtablettához a betegek mielőbb újra hozzájuthassanak, ezért mindent elkövetnek, hogy az igényeket néhány hónapon belül újra kielégíthessék, és elkötelezettek a mellett, hogy minden piacra kerülő termékük megfeleljen a minőségi előírásoknak.

Egyben kiemelték, hogy a cég által Magyarországon forgalmazott D-vitaminos és C-vitaminos pezsgőtabletta-készítményeket nem érintik a gyógyszerhatóság intézkedései, ezek a termékek megfelelnek a minőségbiztosítási elvárásoknak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Nem hittem volna hogy egy tablettának vannak törekvései :)
papa.49
Én a szagvéleménnyel nem értek egyet AZ ÓLOM NEM ÜRÜL KI A SZERVEZETBŐL FELHALMOZÓDIK, LEHET HOGY LASSABBAN ÉRI EL A MÉRGEZÉS HATÁRÁT DE ELÉRI !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.