A tanári kar negyede felállt, van olyan osztály, ahol az osztályfőnök távozott, de elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,, Manolovitsné Erdőközi Orsolya 2015-ben annak ellenére kapta meg az igazgatói széket, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította. "

Egy újabb ékes példája annak, hogy a Sargentini-jelentés a valóságot tükrözi. Ha esetleg valakinek az Ep-s kétharmad nem volna elég hiteles.
Dübörgő gazdaságokban és demokráciákban nem szoktak tömegesen felmondani az eü-ben és az oktatásban. Ott valami nagyon nem stimmel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
,, Manolovitsné Erdőközi Orsolya 2015-ben annak ellenére kapta meg az igazgatói széket, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította. "

Egy újabb ékes példája annak, hogy a Sargentini-jelentés a valóságot tükrözi. Ha esetleg valakinek az Ep-s kétharmad nem volna elég hiteles.
Dübörgő gazdaságokban és demokráciákban nem szoktak tömegesen felmondani az eü-ben és az oktatásban. Ott valami nagyon nem stimmel.
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: ,,szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította"

Lehet szembemenni a közakarattal, de ezt hívják diktatúrának. Lehet mindenki tiltakozása ellenére párt delegáltakat rájuk telepíteni, de rád borítják az asztal.
Most már csak azt mondd meg, miért jó egy oktatási intézmény közhangulatát varázsütésre szétbaszni?
Pálinkás Pál
Remélem a folyamat ami elindult tartós lesz...ezek még apró lépések,majd akkor fog a csúti elgondolkodni,mondjuk amikor hirtelen "felmond " a sofőr, a buszvezető, a reendőr...és megbénul az ország...
adrenalink
@Shikari: @Shikari: 12:09-re A fenntartó felé csak nyalni kell, de a tantestülettel együtt kell dolgozni! Én is váltottam már munkahelyet a főnök miatt.
adrenalink
@Shikari: Én is, de ehhez szerintem elengedhetetlen egy jó munkahelye légkör.
relatív
Sajnos manapság az ország minden eresztékében recseg-ropog. Így egy-egy problémás eset esetleges megoldásával nem hogy javíthatnánk, hanem még rontjuk IS !

Csak egy összetett rendszerváltás hozza meg azt az eredményt, ami segíti az ország állampolgárainak megadni azt a lehetőséget, hogy előbbre jutásuk csak az önnön munkájuk által meghatározott mértékben alakul sorsuk.

A mai rendszer váltására demokratikus úton nincs remény, ezt a regnáló rendesen idézte elő, így más eszközök megtalálása - a szkeptikusok félreállítása során, akik a médiában igen nagy számban élnek, még a nem hatalmi oldalon IS (!) - szükséges, amire azért van ismeretünk !
adrenalink
@Shikari: Tulajdonképpen nem! :-) Ha utálattal megyek be dolgozni, az kihat a teljesítményemre is. A pedagógusi pálya már önmagában is stresszes /ha szívvel-lélekkel csinálja a tanár/, hát még ha egy nem kívánt személy a főnök. És, ha megteheti egy tanár, hogy olyan munkahelyet válasszon, ahova szívesen jár dolgozni, akkor igenis tegye meg! A tanár csak diákot nem választhat!
Clavigo
@Shikari: Csak ne értenél ennyire ,,ennyi mindenhez.,,.any@gyász.!! Kb. detto,,mint a csüngőhasú Gazdaállatod.
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: Tudod pont az ilyen eljárások, diktatórikus, antidemokratikus megoldások miatt utáltuk a kommunizmust, aminek orbánod már fiatalon lelkes kiszolgálója volt.
Mára annyi változott, hogy ő irányítja.
De érdekes a véleményed hazafiként, demokrataként :(
Edit16
@Shikari: De, megválaszthatja a főnökét! Úgy, ahogy a 12 tanár tette a nyáron. Remélem, azóta az állásokra kiírt pályázatok eredményesen zárultak és a diákokat lesz aki tanítsa. Ha nem lesz tanár, az igazgató asszony hogy számol el a szülőknek, a diákoknak és saját lelkiismeretének? A tanárnak nem kell "alkalmazkodni" az igazgatóhoz, mindkettő autonóm személyiség, más feladattal. A tanár feladata a diákok tanítása, az igazgató feladata többek között a megfelelő munkakörülmények biztosítása a diákok és a tanárok számára. E
papa.49
@Edit16: Gondolod, hogy ez különösebben izgatja az ,,igazgatónőt,, ???
Hát én nem hiszem, mert mihelyt borul a bili a Gyurcsány lesz a hibás, vagy a Soros !!!
Edit16
@Edit16: A saját feltett kérdésemre a válasz : a közigállás-on most is keres angol-bármely szakos tanárt a Budai Gimnázium. Akkor az igazgató nem annyira tudja biztosítani a diákok jogait a megfelelő oktatáshoz. Lehet, hogy neki kellene távozni?
Aki Én
@Edit16: Ezeket nem érdekli a tömegesen mennek el egy rosszul megválasztott vezető miatt. Jobb helyeken, ha már nem hallgattak az intő jelekre, ilyenkor újragondolják a döntés helyességét., különösen ha oktatásról, diákokról van szó.
Diktatúrákban ez nem szempont, ott csak a pártérdek számít.
sokanvagyunk
Itt messze nem az alá- és fölérendeltségről van szó, hanem a "viszonyról" - vagy iszonyról.
csak úgy....
@Shikari: Ha nem tudsz okosat szólni, miért szólsz?
Nessy
Úgy látszik többeknél baj van a politikai tisztánlátással! Nem a dajkameséknek, hanem a tényeknek hisznek, márpedig a tények makacs dolgok. Ennek következtében szépen felállnak, és távoznak. Feltehetően adtak időt 2015-től napjainkig az igazgató asszonynak, hogy bizonyítson. Nos, bizonyított. Ime az eredmény.
adrenalink
@Shikari: 13:04-re Nem beszélek mellé! Persze, hogy mindenki megválaszthatja a munkahelyét, de itt most konkrétan a tanárokáról beszélünk.
Mivel nem egy, hanem 12 tanárról van szó, gyanítható, hogy a kinevező követett el hibát. És ki fogja megszívni? A diák, mert ebben a tanárinséges időben két kézzel kapnak egy jó szaktanár után /feltételezem, nem a selejtje mondott fel/.
Egyébként nagy tévedésben élsz, bárki megválaszthatja a főnökét, én is egy bunkó miatt váltottam m. helyet.:-)
Ludmilla
azért vannak a pályán érdekességek:lepukkant nyugdíjas jegyző napközis nevelőként tündököl egy Pápa környéki faluban... egy olyan,aki regnálása idején mindent megtett az iskola és néhány neki nem tetsző pedagógus kinyírásáért... amikor bezárt az iskola,alkalmatlanság címén óhajtott felmondatni a pedagógusoknak,aztán amikor ez nem ment,akkor úgy vélte,hogy egy általános iskola jogutód nélkül szűnik meg...az ügyvéd azt kérdezte,hol van ez a falu,Sötétségországban...?
Dr plágium
Nem kell izgulni, a gyerekek megtanulják a tízparancsolatot, el járnak templomba, imádkoznak és meg tanulják hogy ebben az országban nincs jövőjük!
TASzSz
Az elmúlt 70 évben gyakori volt a ZSARNOK vezető, főleg az oktatásban! Egy biztos: attól hogy KÖZ-SZOPTATÁS-VEZETŐ tanfolyáson részt vesznek, még attitűdbeli változás nem megy végbe az egyedben!!!
adrenalink
@Shikari: Te nem bírod felfogni, hogy nem kinevezem a főnökömet, hanem olyan m. helyet választok, ahol a főnökkel együtt tudok dolgozni. Ha még mindig nem érted meg, sajnállak, többet nem tudok segíteni szellemi épülésedben:-)
csak úgy....
@Shikari: Ha nem tudsz okosat szólni, miért szólsz?
csak úgy....
@Shikari: Hát nagyon gyenge illibsi irogató vagy az már tuti.
adrenalink
@Shikari: 08:40-re Nem a tanárok sara, hanem a kinevezőé, hogy már megint "mi kutyánk kölyke" került egy intézmény élére /Sunyiné barátnéja/. Előzőleg már 9 tanár dobbantott, most 12, azért ez normális embernek jelez valamit. Nem biztos, hogy ők mennek szembe a forgalommal...
24.hu/belfold/2018/03/29/budai-nagy-antal-gimnazium-manolovitsne-erdokozi-orsolya/
Nessy
Az tény, hogy a főnököket nem a beosztottak választják, de nekik kell vele együtt dolgozni. A főnök munkáját sokban minősíti, hogy van e vezetői készsége, megfelelő szaktudása. Tud e szervezni, a munkatársakkal együtt működni.
Amikor a munkatársak 25 - 30%-a feláll, és elmegy, akkor bizony a vezetőnek és a kinevezőjének is illene elgondolkozni a miérten!
Amikor hiány van pl. orvosból, pedagógusból, akkor ez a "két treff és ezt játsszuk" felettesszervi stílus nem túl célravezető.
tulipan
@csak úgy...: Nam "csak" gyenge, de sötét is mint a holdtalan éjszaka!!!
csak úgy....
@tulipan: Azért vannak ám okos dógai is a gyeröknek! ;) Ezt a kettöt is töle idéztem! :)
tulipan
@Nessy: Sajnos, már évek óta látszott, hogy gondok lesznek mert kevesen jelentkeztek tanárnak, orvosnak, stb.! A narancsos horda meg, annyira félt MIND ÉRTELMES, gondolkodó elmétől, hogy nem volt képes már 8 évvel ezelőtt alaposan felemelni, minden értelmiségi fizetését, - mint tette, jó pát évvel azelőtt, pl. Medgyesi -hogy legyen UTÁNPÓTLÁS jelentkező, az egyetemeken!! Utána meg még rájött ez a váratlan tömeges kivándorlás (MIGRÁCIÓ?) még rá is tett egy lapáttal!!!
desiro
@Aki Én: shikari mint demokrata, na ne röhögtess!!!
ez egy köcsög NÁCI!!!
tulipan
@desiro: shikari mint demokrata, na ne röhögtess!!!
ez egy köcsög NÁCI!!! Amolyan Orbán módra, "született hülye"!
csak úgy....
@desiro: @tulipan: Túlböcsülitek ! Ez még nácinak is hülye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.