Kamu volt a Pesti Srácok értesülése.

Mégsem veszik vissza a kirúgott szívsebész professzort
Fotó: Pixabay

Mint korábban megírtuk, kirúgták az ország egyik legnevesebb szívsebésézt, mert – bár a beteg szemszögéből a lehető legjobb megoldást választotta –, megszegett egy szabályt: külső segítséget kért egy műtéthez. Egész pontosan 

egy mellimplantátumot viselő fiatal nő szívműtétjéhez plasztikai sebész segítségét kérte, így új implantátumot kaphatott a beteg, és nem kell újra megműteni.

A Pesti Srácok pénteken azt írta, két nappal a kirúgása után visszavették a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe Székely Lászlót.

Az állítás nem bizonyult igaznak, a 24.hu-val az Állami Egészségügyi Ellátó Központ azt közölte, hogy

a felröppent hírekkel ellentétben a korábbi munkajogi intézkedéseket fenntartják Székely Lászlóval szemben. Vagyis nem veszik vissza a kirúgott főorvost.

Andréka Péter, az intézet megbízott főigazgatója korábban azt mondta, hogy a jogi és etikai szabályokat még a legkiválóbb szakembereknek is be kell tartaniuk.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a jogi és etikai szabályokat még a legkiválóbb szakembereknek is be kell tartaniuk."

A beteg meg forduljon fel...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Jó látni, hogy Vajna Timi, Sarka Kata, Kulcsár Edina, faszon tudja milyen Vivien és társaik között jut pár sor egy kirúgott szívsebészre is.
Lepényleső
...legfeljebb,ha a kirúgónak lesz szívbetegsége? A többi meg kinek az érdeke? Aki a nyugdíjat
utalja,annak semmiképp se?
adrenalink
Ilyen tehetséggel biztos nem lesz munkanélküli...!
Qqberci
"a jogi és etikai szabályokat még a legkiválóbb szakembereknek is be kell tartaniuk."

A beteg meg forduljon fel...
Bogatir
Irígység, féltékenység borzasztó nagy urak. Orbán csicskája tobzódik a hatalomban
Nessy
@Qqberci: A jogi és etikai szabályok betartását tekintve a parlamentbe, a minisztériumokba, az állami vezetésbe pocsék szakemberek, ha egyáltalán szakemberek vannak! Vagy rájuk nem vonatkoznak Andréka dr. megállapításai?
Egyébként annyi szívsebészünk van, és olyan kevés problémás szívbeteg, hogy felesleges az egész Kardiológia intézet igazgatóstól.
De szabálykövető lett igazgató úr! Státuszért mindent?
Dr plágium
Akkor Székely doktor után mennek majd a betegek is. Nem mindegy, hogy milyen módszerrel műtik meg őket. A nyitott szívműtét több kockázattal jár, és hosszú, fájdalmas a felépülés.
mackoka46
A maffia kurmány pénzügyi hivatala eldöntötte jobb, ha nem menti az emberi életeket, kevesebb nyugdíjat kell fizetni, mert a csirkeláb áfájából kevés a bevétel.
Yoda69
Megis milyen jogi és etikai szabály az, ahol nem a beteg élete a legfontosabb?
Szerintem a foigazgatot kellene meneszeteni ezek után.
szaboria1
Ide vezet amikor a minisztériumokba olyan államtitkárok vannak akiknek halvány fogalmuk sincs a szakmákhoz. Egy a lényeg az ők seggnyalóik legyenek a vezetők. Az, hogy azok meg nem értenek e vezetéshez már nem számít. Csak meg kell nézni Orbánék alatt miért adósodnak ennyire el a kórházak. Mert a gazdasági vezetők nem mind képzett szakember.
szaboria1
Van még egy kérdésem az Országos Kardiológia intézetnek van plasztikai sebésze? Ahogy végi néztem az orvoslistát nincs.
balos
A prosti srácok rossz helyere nyalták a "bélyegüket"!
menekült
Még mondja valaki, hogy nem jogállamban élünk.
justhpeter
Most értesültem, hogy a jogi- és etikai szabályok nem a beteget védik.
Hát akkor mit ? A megbízott főigazgató tekintélyét ? Van neki ?
Zeta
@balos: ők csak "valós"hírt akartak közölni, nehogy már a hívek felháborodjanak. Ők nem hazugságból élnek, az "őszinteségért" kapják a Júdáspénzt!
Különbenis , mért akar gyógyítani egy halandót?
cikicakk55
Nahát! .Tényleg piszok jól állunk szívsebészekből,hogy csak úgy ripsz-ropsz kivágnak egy évek óta,vagy évtizedek óta kiválóan dolgozó,nagy tudású szívspecialistát. Nem értem ezt az egész jogi zavargást. Folyik egy szívműtét,ami közben kiderül,hogy a beteg életveszélybe is kerülhet,ha a tönkre ment implantátumot sérülten vissza teszi,de akkor is a beteg szívja meg,ha nem teszik vissza,viszont fél mellel gondolom nem szívesen akarna mutatkozni,ezért gyorsan újra kés alá fekszik. Egy szívműtét elég veszélyes dolog,jó darabig inkább nem kéne bolygatni a mellkast. A másik,hogy a műtőben a műtétet végző orvos az Úr! Ne hogy már egy jogász döntse el,hogy az orvos mit tehet és mit nem,ha vészhelyzet van. Megírták,hogy a beteg érdekében tette és a betegnek nincs is szerencsére semmi baja. A kórház hajtsa be a betegen a Plasztikai sebész munkájának az árát és el van intézve. Itt megint a betegek szívják meg,akik sorban várnak arra,hogy ez az orvos megműtse őket. Nos az a várólista egy darabig nem működik,hála a hülye törvényeknek és a még hülyébb kórházi vezetőknek.
kisrigó
Nem értem, ha szabályt vétett a szívsebész, amikor a beteg érdekét nézte, máris a legsúlyosabb büntetést kapja?! Lehet, hogy csak az alkalmat várta az igazgató, hogy egy esetleges riválisát eltávolíthassa? Nem tesz jót az igazgató egészségének", ha nála jobb szakember van a háznál!
fekete
Sajnos ez Nyugati barba'r vilag. Nem erdekes,hogy te tudsz,minel butabb vagy es ostobabb
azok a jo emberek,.Ne'zd D, Trumpott. Semi e'sz! de ez kell a buta lakossagnak.Semire nincs
kepesitese,de hoza a lokott torvenyeit az egesz vilag ellen.Ez az orvos is megtett mindent,
de nem volt jo me'gsem. Inkabb hagynia kelett volna meghalni a betegett.Es me'g a po----kon
bor? kidobni az orvost.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.