Járványszerű folyamat ment végbe két heves megyei településen. Napok óta csaknem 300-an keresték fel a körzeti orvost ugyanolyan panaszokkal.

Hétfő óta tömeges a hányós, hasmenéses, lázas panaszokkal jelentkező betegek száma két Heves megyei településen, Domoszlón és Kisnánán – írja a Heol.hu.

Domoszlón két nap alatt csaknem háromszázan látogatták meg körzeti orvosukat hasonló tünetekkel.

A polgármesterek tudnak a járványszerű folyamatról, amelyet a napokban jelentettek az illetékes közegészségügyi szakhatóságnak.

A lap azt írja, jelenleg a kormányhivatal és a gyöngyösi vízmű szakemberei is keresik a megbetegedés okait. Mindkét település közkonyháján elvégezték a szükséges mintavételeket is, ennek eredményeként további óvintézkedéseket is hoztak, hangosbemondón kérték a lakosokat, hogy az ivóvizet csak forralás után visszahűtve fogyasszák.

Csapvíz miatt hányás és hasmenés kínozza az embereket

A két településnek közös forráskútja van, ezért gondolják többen, hogy talán az ivóvíz a fertőzött.

„Kegyetlen görcsökkel, hatalmas fájdalmakkal kezdődött a vasárnap délelőttöm, naponta legalább hússzor voltam a mosdóban.Ma már el tudtam jönni az orvoshoz, de már vagy négy-öt fajta gyógyszert beszereztem a patikából, és semmi nem hatott” – mondta egy nő a lapnak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(HEOL)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,PLAKÁT PÉNZ,, ERRE IS KÖLTHETŐ LENNE !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.