A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó". Dömötör Csaba a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt is mondta: nem azért ragaszkodik Magyarország a határai védelméhez évszázadok óta, hogy most egy tárgyalóasztalnál átadja olyanoknak, akiknek ez nem is annyira fontos.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akik kezében ott a kerítésvágó

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A politikus közölte: a salzburgi EU-csúcs megmutatta, hogy a migrációs vita új gócpontja a határvédelem. Úgy vélekedett: a tanácskozáson azt akarták elérni, hogy "a tagállamok lemondjanak a határvédelem jogáról" és bízzák Brüsszelre, a Frontexre, az uniós határ- és partvédelmi ügynökségre.

A kormánynak ez több okból is elfogadhatatlan – jelentette ki, sorolva: egyrészt azért, mert Magyarország képes megvédeni határait és "ebben példát is mutattunk", másrészt azért, mert Brüsszelben sokan vannak olyanok, akik nem is akarják megvédeni a határokat, inkább bővítenék, támogatnák a migrációt.

Dömötör Csaba megismételte a kormány álláspontját, amely szerint ha egy tagállam úgy gondolja, nem képes megvédeni a határait, akkor annak az országnak érdemes segítséget nyújtani. De azoktól a tagállamoktól, amelyek saját erejükből is képesek ezt megtenni, nem lehet elvenni a határvédelem jogát – hangsúlyozta.

Szerinte a határvédelmi javaslat mögött sok egyéb olyan brüsszeli terv van, amely támogatná a bevándorlást, és nem megállítaná. Ezek között említette, hogy "annak jogát is kivennék a kezünkből, hogy meghatározzuk, ki a menekült és ki a gazdasági bevándorló".

Dömötör Csaba véleménye szerint Brüsszelben "mintha az önfeladás programját futtatnák, és (...) itt az ideje az újraindításnak", mert nem lehet tartósan az emberek akaratával szemben politizálni. Hozzátette: a politikai irányváltást a jövő évi európai parlamenti választás kényszerítheti ki.

Azzal kapcsolatban, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke akkor vetette fel a Fidesz kizárásának lehetőségét az Európai Néppártból, amikor Orbán Viktor miniszterelnök távozott a teremből, úgy válaszolt: ez "meglehetősen méltatlan" eljárás volt, de a legfontosabb, hogy elvetették Juncker javaslatát.

Szólt arról is, hogy Sargentini-jelentésben szerinte a már lezárt ügyeken kívül "ideológiai elvárásokat" fogalmaztak meg, amelyeknek "az égvilágon semmi köze" a jogállami kérdésekhez. A jelentés igazi politikai jelentősége szerinte az, hogy felszínre hozta a törésvonalakat és tisztább a kép pár hónappal az európai választás előtt.

(MTI)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
A határra határőr kell, ezt 1946-2007-ig biztosította hazánkban az önálló határőrség !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Mi lenne, ha azzal a tizenegy valós problémával foglalkoznának, és nemcsak ezzel az eggyel?
Talán az ország és polgárai (és nem a haveri kör) javára válna, de mindenki hülye, és csak ők a 6-os villamos.
Lepényleső
Amíg egy ország van olyan kézben,amilyenben,addig nincs mit védeni senki ellen.
Clavigo
Jól van " Dömike ",,csillapodjál..Végén még kárt teszel magadban,,sz@rosnyelvű.
solidedge
Mondd, mondd Dömötör. Híveidnek manna minden szavad. Igaz a többségnek hányingere van tőle.
Clavigo
Én a CÖF-öt meneteltetném fel-alá a kerités mellett,,,,hogy végre elkussoljatok,f@szfejek.
Kookas
@Clavigo: és a meneteltetés semmibe kerülne mert mindent a NER-ééé.
Grafix69
Dömötör Csaba fasiszta államtitkárnak ( a 170.-dik államtitkár ) Tessenek szólni Halász Kurva Idegesítő szócsőnek , hogy adjon felvilágosítást a valós tényekről . Nevezetesen , hogy az Unió nem elakarja venni a kerítés védelmét ( ami semmire sem jó ) hanem egy olyan országok közti együttműködést eredményezne , ami közös európai katonaság létrehozásával az adott bajba jutott ország segítséget kérhet a határvédelmi feladatok ellátására . TECCIKÉRTENI ? Ne tessék ilyen fasiszta módszerekkel kiforgatni , átmagyarázni ( hazudni ) a tényeket , csupán csak azért mert az elmaradott magyar régiókban ( mindben ) ezt megeszik .
magyarbakancs
Volt egyszer egy újság Dörmögő Dömötör.
Az is meséket tartalmazott.
.
Dörmögő Dömötör 3-7 éveseknek szóló gyermeklap, amelyet 1957-ben alapítottak és havonta jelent meg. Az újság nevét egy régi mesefigurától, Sebők Zsigmond Dörmögő Dömötör nevű mackójától kölcsönözték. A lap színes, magassága 15 cm, a korosztály számára befogadható rajzok és rövid szövegek találhatók benne.
Clavigo
Dömike,,,olyan szerszám,,hogy "" keritésvágó",, még nem lett feltalálva.
justhpeter
Sehall selát Dömötör,buta volt mint hat ökör.
... és amint a példa mutatja az is maradt.
magyarbakancs
@Clavigo: Ez jó.De feltaláltam a Fidesz vágót.
magyarbakancs
Meghallgatod,el olvasod bármelyik prominens FIDESZES mondókáját vagy hasmenés,vagy hányást kapok tőle.
Ezek azon versenyeznek mennél nagyobb baromságokat mondjanak.
Eladott Ország
Nem kéne továbbá olyanokra bízni az országot, akik telibeszarják a demokráciát és szétlopják az országot, senkiházi Dömötör!
desiro
A dörmögő dömötör is elindult a hülyék versenyén , kifogyhatatlan a gorbáni tartalék.
Kaptam 1 kipát és agy arab fejrevaló "konyharuhát" egy barátomtól hamarosan tesztelem a lakótelepet a BIRKÁK HÁNYSZOR HÍVJÁK A CSÖNDÉREKET...
SystemError
Asterix, Obelix és Gallok tudják csak megmenteni a világot! :)
1magyar
Ez frappáns megfogalmazása volt a témának!
Grafix69
@desiro: Óvatosan a jelmezbállal , mert vidéken simán elpicséznak a hívek .:))
papa.49
Plusz egy fő a hülyéknél = dörmögi faszkalap !!!
desiro
@Grafix69: Ahol lakom komoly baráti társaságom van nem kell félnem.
Grafix69
@desiro: Persze gondoltam , de néhány ember annyira megvan vezetve ,hogy simán kinyirnának még egy turistát is .
picike1
az emberi test szent és nem szabad üzletté váljon . ilyem a bevándorlások is a migránsokkal üzlettelnek !szentségtelen ki kell mondani . a hatátvédelem a hazánknak jogos védelme !!!
Qqberci
Én úgy tudtam, a Frontex járulékos - többlet - védelmet ajánl. Vagy inkább az a baj, hogy ha itt lennének, látnák, mit csinál a törpe serege?...
tudode
Elképesztő, hogy ezek a fiatal titánok RÖHÖGÉS NÉLKÜL mantrázzák a RÁJUK HATÓ kedvére, v mijére RÖHÖGÉS NÉLKÜL azt a viccet, amelynek az a csattanója, hogy
.
BEVEGYEM, ne vegyem,be, amelyre a VÉGVÁRI PARANCSNOK két seggbe esett válasza: VEGYÉK MÁR BE KÉREM, csak meg ne harapják!
.
Történelemből KARÓ!
.
Annyi történik csupán, hogy a "csuti"-ka-ke VISSZAÉL azzal, hogy Árpád vezér ide littyentett bennünket, és nem csak a "csuti" belterjesen, az MENT KERESZTÜL RAJTUNK, aki nem akart TRANZITORSZÁGKÉNT!
.
Röhej: Ezer év, meg harapófogó, hiszen a VÉGVÁRI PK tyúkkerítése cseupán a FÖLDI KUTYÁKNAK jelent akadályt!
Pálinkás Pál
Azért érdekesek az itt hozzászólók...az hogy dörmögő egy hülye barom,az rendben van,de a cikkben szereplő problémával egyikőtök sem foglalkozik!!! Pont olyanok vagytok mint a narancsnyikok..mindegyik cikk alatt azzal foglalkoztok ki mondta..és nem azzal amit!!!
Nessy
nagyon helyes! Vissza a Rákosi által megépített vasfüggönyt, határzárat. Aztán se ki, se be!
Qqberci
@durbincs: Zsebcápa, te még ebihalnak is hülye vagy. Eddig egyetlen kerítésvágós ember volt, Horn Gyula. Ha viszont az Eu-s határőrök idejönnek segíteni, akkor nem lehet gazemberkedni a határsávban, mert minden kiderül és hiába ugat a csúti törpe...
kereső
@Pálinkás Pál: 2015- parlamenti államtitkár, Miniszterelnöki Kabinetiroda
2014- kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség
2014 kampányfőnök-helyettes, Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (országgyűlési és európai parlamenti választások)
2011–2013 elnök, Youth of the European People’s Party (az Európai Néppárt ifjúsági szervezete)
2009-2011 alelnök, Youth of the European People's Party (az Európai Néppárt ifjúsági szervezete)
2007-2014 tanácsadó-asszisztens, Európai Parlament, Magyar Néppárti Delegáció
2006-2007 szerkesztőségi munkatárs, Kommentár Alapítvány
2005-2006 munkatárs, Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Ez Dömötör Csaba életútja. Lehetséges ilyen fiatalon ekkora amnéziában szenvedni?
Aki éveket tölt el az únió munkatársaként,azért már csak tudja,hogy mi az a frontex,és milyen jogositványai,és feladatatai vannak. De lehet hülyiteni az istenadtát mindenféle hazugsággal.
Na lehet,hogy ezért támadja mindenki ezt a csinovnyikot?
Yoda69
Olyanokra kell bízni akik pénzért barkit bengednek.
kereső
A hitgyüli IS! beszállt- orbán mással végezteti a piszkos munkát.Most éppen egy hamis igehirdetővel.Csak azt nem tudom,mit szól mindehhez Hackl Péter.
magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-hitgyulis-nemeth-sandor-fullba-tolja-merkel-megszallna-magyarorszagot-113773
mackoka46
A kerítés segítségével dőzsölnek az eltaposott nép pénzéből.
simmering73
@kereső: "Németh Sándor alaposan elvetette a sulykot: radikális iszlám hitszónokokat megszégyenítő vallásháborút hirdetett a liberális demokratikus Európai Unió ellen. Katonai megszállással azonosította az uniós közös határvédelem tervét, attól rettegve, hogy az uniós határőrség betartja a nemzetközi jogot, és emberségesen bánik majd a menedékkérőkkel. Kevés híján a német náci megszállással vont párhuzamot, s az Unió első fasiszta államát azzal riogatta, hogy jön a német liberális katonai megszállás:"
nepszava.us/bartus-laszlo-nemeth-sandor-dzsihadot-hirdetett-orban-mellett/
kisrigó
@Clavigo: Legalább megdolgoznának a sok milla "támogatásért!" De hasonló feltételek mellett, mint az odavezényelt határvédők! A szuper fólia magaslesen milyen jól mutatnának!
kokopelli
@tudode: ..ezek a titánok (helyesebben: "ti tán" mondani akartok valamit) arra
vigyáznak,hogy a "főnök" látómezejében legyenek!Az egyre nagyobb marhaság,
ami belőlük kibukik,az a képbe maradást jelentheti náluk! Igaz,nem igaz ki a far-
kat érdekli! Az sem baj,hogy baromság!Emelnik a licitet,mint a szerencsejátéko-
soknál! Ismétlés? ...hát nem az náluk a tudásuk mostohaanyja?
nezelodo
Drótvágó!!! Istenem, amikor Orbán marokra fogott villáskulccsal akarta bontani a parlament előtti kordont, olyan röhögés fogott el a látványtól, kishíján félrenyeltem az ebédet, olyan idétlenül nézett ki a munkát nem tapogatott kacska kezével, meg a villáskulccsal. Inkább el tudtam képzelni, ahogy a politikai riválisát pofán vágja vele, bár a szék jobban áll a kezében. Na politikust drótvágóval nem fogunk látni, az olyan nehéz munka nekik. Göbbels meg forog a sírjában, hogy ez neki nem jutott eszébe.
CsipkeRózsa
@desiro: Csak óvatosan, mert megtámadhatnak, mielőtt hívják a rendőröket.
Pálinkás Pál
@kereső: ezzel a válasszal változatlanul a dörmögőt ekézed..és nem a cikkben említett problémával foglalkozol!!! Szövegértés???
kereső
@Pálinkás Pál: én már olyan sokat foglakoztam a cikkbeli "problémával"-ami szerintem Magyarország szintjén csak propaganda,és orbán hatalmát szolgálja,hogy úgy láttam jónak ,hogy most kivételesen a személlyel foglalkozom-aki gátlástalanul hazudik.Mert mindaz,amit elmondott a migráció európai kezelésének terveiről,a frontexről,etc...mind,csak féligazságok és csúsztatások halmazával kiforgatott valóságelhajlitás.Tudom,ismerem a migrációval kapcsolatos nézetedet, te is az enyémet-nem értünk egyet,semmi probléma részemről ezzel. Viszont neked mi a véleményed dömötör,kovács,halász ...és a többi "magyarázatáról",igazat mondanak-e vagy se?
magyarbakancs
@durbincs: Kevés vagy, mint lakatlan szigeten a tömegverekedés!
magyarbakancs
@durbincs: Ploesti super triós, kis vezérelt agyi klón kombájnok ?
Azért mert Csökött-falvai Dőre ?,és ott már r-már benőtt szívlapátnyélre támaszkodva ? büdös bakancsba?
A Ploesti ablaktalan veremkecoikba ? lopott bánya árammal , Wifivel ?
+ ezzel az előkapart @Itthon vagyok.: aki aztán persze jó szokás szerint = a Nyüves Heréltel ?
@magyarbakancs: hát magát jelek szerint az élet jól átverte?de cserébe meg cak büdös ,baki? ablaktalan veremkecoikba ? lopott bánya árammal , Wifivel ?
+ ezzel az előkapart @Itthon vagyok.: aki aztán persze jó szokás szerint = a Nyüves Heréltel ?
@magyarbakancs: hát magát jelek szerint az élet jól átverte?de cserébe meg cak büdös ,baki?
thumb_up replyVálasz error access_timeAzért mert Csökött-falvai Dőre ?,és ott már rettenet Neandervölgyi kulturális tevékenység is ?
A 17h-kor kezdődő a napi minivirslis fesztivál?ahol:mint mindig: Védnököl a Nyüves le-Herélt?
Brummogó Mackókák rettenet udvari kórusával ?
Azt a szüleiktől örökölt kis ezüst colostokjaikkal,fontoskodnak-a kis 5mm rém-répáikra,baki?
De ne gondolja hogy a Ploesti-veremkecos tanyájuk,már nemzetközi Fallosz kultúrközpont ?
Mert ott hol mindenki,mindenkinek a rokona,tesója,-s a nagy a baj?döngetik az unokatesót is ?
Rettenet sok az értelmi fogyatékos? nos má, ez is stimmel ? maguk mind 50IQ-sok, pipa?
Rettenet sok a bukás az elemi 4 o -ba ? nos hát ez is maga ? pipa
Rettenet sok a tornából felmentett ? na még ez is ko ? pipa
Rettenet sok a törpe ? hát biz ez már egy jutalom hangszóró ? de pipa
a büdös bakancsba ? magának a felsorolt tulajdonságai , s azok garmadája ? .Szépek ?...
+csak marék szotyi ésszel megtoldva , a sertéstelepen gályázva ?, kocákat cucliztatva ?
A hona-aljába már-már benőtt szívlapátnyélre támaszkodva ? büdös bakancsba?
A Ploesti ablaktalan veremkecoikba ? lopott bánya árammal , Wifivel ?
+ ezzel az előkapart @Itthon vagyok.: aki aztán persze jó szokás szerint = a Nyüves Heréltel ?
@magyarbakancs: hát magát jelek szerint az élet jól...
Pálinkás Pál
@kereső: nézd...engem nem érdekel különössebben egyik tábor véleménye sem...a magamé meg az,semmi keresnivalója itt semmiféle afrikainak,aki menekültnek hazudja magát, főleg ha fiatal férfiről van szó!!! vagy ott olyan férgek /igen/ hogy a családjukat otthon hagyják az állítólagos "háborúban",ők meg mentik a bőrüket??, és nektek ilyen értéktelen parazitákra van szükségetek??, Na ne röhögtess!!!
kereső
@Pálinkás Pál: te meg engem ne röhögtess már! Az,hogy én nem fogadom el orbán keritését, sőt az egész migráncs ügyben bemutatott kormány nyilatkozatokat,hazugságokat a migráció megoldásának,nem jelenti azt,hogy "migráncsokat "akarok simogatni,sőt haza se akarok hozni egyet se.De ,mert létező-és európa egyes államait jobban sulytó problémárül van szó, ezért álságos az egész ezzel kapcsolatos kommunikáció.Egyedül nem megy-ugye ez igaz? Akkor miért is vétóz meg minden arra irányuló törekvést,hogy ne Európa területén kezeljék a problémát,hanem helyben?Mert akkor nem tudna a nagy megmentő szerepében tetszelegni?
Miért támadja Merkelt?-amikor a német adófizetők pénzéből hatalmas összegeket fizetnek erdogán diktátornak,hogy Törökország területén tartsák a tömeget? Miért a humanitárius tevékenységet végző civileket támadja,ahelyett,hogy az embercsempészek ellen lépne fel hatékonyabban.Azok a török,román,szerb kamionosok-és kiskocsival csempészők hogy jutnak át egyáltalán a magyar határon? Miért csak a mélységi ellenőrzés során buknak lle,ha lebuknak? Vannak itt kérdések.
Ami meg a fiatal férfiakat illeti,én nem tudom innen megitélni,hogy egyáltalán hátra hagyták-e a családjukat,vagy csak ők maradtak a családból.Nem tudni kinek milyen tragédiákkat kellet esetlegesen átélni-és nem mindenki született hősnek.
Éppen azért kell a frontex segitsége- akik,képzett hivatásos határvédük,hogy az általad is emlitett hazugokat már a határellenőrzés során nagy részben ki lehessen szűrni, és visszatoloncolni oda,ahonnan jött.Na orbán mindennek utjában áll, többet árt neked,mint gondolnád.Szóval,ha már itt vannak a kapuban-megoldás kell. A 175 km.kerités csak akkor ér valamit,ha nem agyonfárasztott rendőrök csapnivaló ellátással vannak odavezényelve.Hivatásosok kellenének- amit már meg lehetett volna oldani 2015 óta.
Pálinkás Pál
@kereső: Egyet árulj el nekem...mi az hogy KELL segíteni??? Afrika oda meg vissza volt azért hogy független legyen a fehér emberektől /mellesleg az nem rasszizmus??/ ..És mit ad Isten...amióta a gyarmatosítók kivonultak rohad a kontinens!!! Hát szavukon kellett volna őket fogni!! ,csak ha nem mennének a különböző segélyek,akkor a fele már rég éhen halt volna...És ezek tények,bármennyire is próbálják elkenni a liberálisok! ha holnaptól semmi segítség nem menne,év végére már megoldódna a túlnépesedésük is...Úgyhogy módjával azzal a mindenki egyenlő dumával!!!
kereső
@Pálinkás Pál: meg módjával azzal a dumával is!,hogy liberálisok,meg azzal is,hogy egyszerűen nem tekinted embernek őket.Pedig azok-még ha a kultúrális szintjük sokkal alacsonyabb az európaitől.Függetlenségre (szabadságra!!!)vágytak,megkapták- oktatás nélkül,kirabolva,mert az addigi uraik nem törődtek vele.Még a kétezres évek elején is találtak olyan törzseket,amelyek szinte őskori szinten éltek.Én úgy gondolom-és ez szigorúan az én véleményem, hogy Európa akkor tesz jót magával,ha segéllyel- oktatás,kultúra,infrastruktúrális segitség,gazdasági talpraállitás ...etc,élhetővé- emberi mértékkel számolva élhetővé teszi a leginkább elmaradott Afrikát.Észak-Afrika jó része már élhető európai ember számára is.Az éghajlat változás sok mindent befolyásol,de vannak okos tudósaink,akik majd segitenek ennek a hatásait csökkenteni.És befejezni a háborúkat-/ putyin,usa, szaud-arábia/,mert ha békke nincs ,semmi nincs.Tudjuk ezt Európából- csak már régen volt,és nem kéne elfelejteni.
Van harag?-
kereső
@durbincs: még sehol se vagy, csak három egyszerre? Lehetne hetet egy csapásra IS?nem?
F_Viktor
dömötör: "Magyarország képes megvédeni határait és "ebben példát is mutattunk"

Azóta tudják megvédeni a heti 15-20 menekülttől a határokat, mióta 2016. március 7-én az EU megállapodott Törökországgal a közös cselekvési terv végrehajtásáról!
Gondolod, az a 2500-3000 katona és rendőr megvédte volna a déli határt a napi 5-6 ezer menekülttől? Azok a katonák és rendőrök akiket meglopott az orbán maffia? Akiktől ellopták a kaját, az ivóvizet, a túlórapótlék nagy részét?
Pálinkás Pál
@kereső: Miért lenne a tiéd is egy vélemény,meg az enyém is..."Még a kétezres évek elején is találtak olyan törzseket,amelyek szinte őskori szinten éltek" idézet tőled...nos ezek után miért kéne azonos értékünek tekintenem őket?? Észak -Afrikárol meg csak annyit, pont az a része élhető...európai szemmel,ami európai , amerikai,távol keleti pénzből,szellemi tőkéből gazdálkodik,tehát ott sem a maguk erejéből keveredtek ki a kakából!!! És végezetül,arabnál ,négernél,cigónál nincs rasszistább nép...azt hiszem ezt nem kell taglalnom,de ha akarod tétrelesen igazolom neked!!
Bástya Béla Elvtárs
A határra határőr kell, ezt 1946-2007-ig biztosította hazánkban az önálló határőrség !!!
juttka
@Clavigo: Hatökör Dömötörünk nyelvújító lett. Átnevezte a szerszámot.
advocat
Miért néznek hülyének! Megmondták, hogy a magyar határt a magyar vezetés alatt védhetnék. Csak hergelik az embert!!! Persze ezt mondta Viktor, és azt kötelező mondani. De! Bakondi azért határőr volt, és még Moszkvában tanult. Csak lefideszesedett, mert most ők fizetnek!
terlasz
Ha a határvédelem a kerítésen múlna, akkor nyugodtan el lehetne törölni a határokat. Ilyen értelmes országvezetők miatt tartunk a béka segge alatt.
magyarbakancs
@durbincs: GGGGGGGGGGGGGGGGGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEECCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
desiro
A durbinccsal ne vitatkozzatok, kevesebb esze van mint egy papucs állatkának...
magyarbakancs
@durbincs: fusson az orvoshoz,veremkecos,ha maga Ploestiből akarja,itt Pőstőn a Rakparton,este
a Duna vizibe tükröződő teliholdat: orbitál rettenet Gender módon, jól megvonyítania ?...
Felejtős ez de nagyon Nyüves Herélt ? Hisz gyárilag hülye ,s hiába büszke arra az 50IQ-ra ?
Inkább ganézza tovább a bányalovakat is ? hisz úgyis alávaló,intelligenciába ? a pacikák alá

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.