Hétfőn erős hidegfront robog át felettünk, ami éjszaka sokfelé okoz esőt, és nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Az ország jelentős részére a szélvihar miatt adtak ki riasztást.

Ennél pocsékabbul aligha kezdődhetett volna el a hét

Sokfelé várható eső, zápor, majd a délelőtti óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, kora délutánra a délkeleti megyékben is kisüt a nap. A csapadék fokozatosan a déli megyékre korlátozódik, megszűnése a délután első felében valószínű. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 19 fok között várható. Késő estére 8, 12 fok közé csökken a hőmérséklet

Figyelmeztető előrejelzés:

Kora délelőttig az északnyugati, északi országrész mellett másutt is viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-70 km/h körül alakulnak majd, de főként a magasabban fekvő területeken 80-90 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak. Később az északkeleti megyékben gyorsan mérséklődik a légmozgás, míg máshol csak a nap második felétől csillapodik érzékelhetően a szél. Erősebb lökések legtovább a Győr-Szeged vonal széles sávjában lehetnek.

A délkelet felé mozgó csapadékzónában kora délelőttig egy-egy helyen még megdörrenhet az ég.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.