Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak – mondta Hörcsik Richárd, a testület fideszes elnöke újságíróknak.

A politikus kifejtette: a testület hétfő délután a parlament bizottságai közül elsőként tárgyalja a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló fideszes határozati javaslatot.

Azt mondta: az Európai Parlament által csalással elfogadott Sargentini-jelentés egy színtiszta politikai támadás a bevándorlásellenes Magyarországgal szemben.

Az egész uniós vita a határvédelemről szól, Magyarország ugyanis már 2015-ben megvédte határait – folytatta Hörcsik Richárd, úgy értékelve: a jelentés valójában egy nyomásgyakorlási kísérlet annak érdekében, hogy Magyarország adja át határőrizeti jogát az Európai Bizottságnak. A fideszes képviselő szerint továbbra is a bevándorláspárti politikát és a saját akaratukat akarják ráerőltetni Magyarországra.

Fidesz: a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak!

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Erre a támadásra az Országgyűlésnek politikai választ kell adnia, ezért az európai ügyek bizottságának kormánypárti képviselői támogatják a határozati javaslatot – közölte.

Hangsúlyozta továbbá: az Országgyűlésnek egyértelművé kell tennie, hogy "nem hagyjuk magunkat zsarolni (...), nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát".

Hozzátette: az európai ügyek bizottsága fontosnak tartja azt is leszögezni, hogy az uniós intézményeknek végre a migráció megállításával kellene foglalkozniuk, nem pedig azzal, hogyan engedjenek be még több migránst.

Hörcsik Richárd elfogadhatatlannak nevezte, hogy azért támadják Magyarországot, mert "mi nem csinálunk mást, mint teljesítjük az EU-nak adott kötelezettségünket, és megvédjük Európa schengeni határait".

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Talán beszéljünk a többi 11 kifogásról Hörcsik úr.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kripton
Hát izlése az nincs! Úgy néz ki, mint egy gyöngytyúk.
Clavigo
Vazzzze...ezeket olvasva-hallgatva,,,, Legszívesebben eret vágnék magamon... Vazzze,,mint egy Diliház.,tele full kreténnel.
papa.49
Ez a spiné lenne a Hörcsik Richárd ???
Ezt erősen Szabó Tündének nézem, de végül is mindegy mind csak a leírt baromságokat mantrázza !!!
Gauntlet
Jó. lecke letudva. Egyes.
Most már minden nap kirohan egy tetszőleges fideszes?
kezd az az eszmém lenni, hogy ezek utasítás nélkül is ugyanezt a baromságot tolnák !
solidedge
Talán beszéljünk a többi 11 kifogásról Hörcsik úr.
cikicakk55
Mi a bánatért beszélnek ezek arról,hogy Magyarországot büntetik? Nem Magyarországot,hanem a Magyar kormányt.Magyarországon él 9,5 millió ember,ebből cirka 500 Fideszes vezető,de legyen 1000.Nem érdekel.Őket büntetik,őket alázzák és a migráns kérdés csak egy apró dolog a sok közül. Sokkal több dolog miatt bírálják a kormányt,nem csak a migráns ügy miatt.Sőt azzal jó páran ott egyet is értettek volna,ha csak arról lenne szó.Ám nem csak az a téma,hanem a Média elrablása, az ország kifosztása, Az Uniós pénzek Orbán és családjai,barátjai zsebébe vándorlása, a demokrácia lebontása, az egészségügy,oktatás teljes lerombolása, az egyetemek le és elzüllesztése a hozzá nem értő miniszterek sokasága,akik még csak nem is ismerik azt a területet aminek a miniszterei.Egyetlen gyagyás van,amelyik orvos és az egészségügye(is) képviseli,de az is az ütődöttebb fajtából.A macskám fülét nem engedném,hogy kezelje. Aki a 10 parancsolatra keni az országban fellépő korai halálozások okát,az már alapból csak is vehette a diplomáját,vagy egy agyrágó bogár megtámadta.
Lepényleső
...tehát ahol a nagy többség megszavaz valamit,az csalás. Tájékoztatna valaki,hogy ahol a
nem egész 1/3 uralja a több mint 2/3-ot,azt ugyan minek lehet nevezni-sértődés nélkül?
desiro
Még 1 hülye indult a versenyen.
Én nyalom legjobban orbán seggét.
Vajon ki lesz a győztes???
kripton
@solidedge: Beszéljünk! De te nem vitázol. Csak beleböfögsz a témákba, aztán szaros gatyával elhúzol és lapítasz. Böfögsz - lapítasz... böfögsz - lapítasz...
kripton
@desiro: Vannak még ilyen "elsöprő" érveid?
kripton
@desiro: Az te csinálod anyád lábközével. Elöl is meg hátul is.
kripton
@desiro: A hullagyalázó az egy szó.

Én nem. Csak te.
Clavigo
@desiro: 19.18. :)))))))) DDDDDDD XD :)))))))))))))))))))))
papa.49
@kereső: Csak nem tette hozzá ,,ne arra figyeljenek mit mondok, hanem arra amit teszek,, tegyünk mink is egy pártonnás követ a nyakára, már nagyon rászolgált !!!
tudode
Ha keresztények, és nem IMÁDKOZÓSÁSKÁK összevetik a TÍZPARANCSOLATTAL ezt az egyik, NAKI mit művel, na nem a BENNSZÜLÖTTEK bukszájával, az 500 milliós EU adófizetők lóvéjával, amely FELZÁRKÓZÁS HELYETT áthasonult pl. kisvasúttá, netán kárpótlásul a falu széli gyereknek, vagy Magyarország felzárkózásához, segédekkel gyűjtögetve a SZENT CSALÁD boldogulására, és a HAVEROK SZÁJÁNAK a betömésére:
.
----- Orbán család története
www.youtube.com/watch?v=NOer5SZ2Jt8
.
---- Oszt szaporodik a család, és az ország gondja
www.youtube.com/watch?v=S3WRvQqhLMg&t=62s
..
"MIKÉNE" még ha VONA ahhoz, hogy ne nyikorogjon!
.
Nevezzünk már NEVÉN a "falusi gyereket", aki belegebed ebbe a RENGETEG harancsköd szurkálásba a bemenetével, és a kimenetével!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.