Edelény — Örülnek az edelényiek annak az önkormányzati döntésnek, ami szerint fizetnie kell annak, aki nem sürgős betegséggel érkezik a helyi orvosi ügyeletre. A képviselő-testület a múlt hét csütörtökön szavazta meg a vizitdíjról szóló javaslatot, amit dr. Bárány Miklós, az ügyeleti szolgálat vezetője terjesztett be. Az ügyben amúgy az egészségügyi kormányzat is vizsgálódik.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@1magyar: 6:58 Tegnap foglalkoztak vele a híradóban,ha pl csak recepteket akar feliratni valaki,de nem akarja kivárni a sort a rendelőben,és ezért hívja ki az orvost,mert sokan ezt is megteszik.Ha tényleg csak ezért híják az orvost,akkor jogos,fizessenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Honnan a f@ból döntené el már egy beteg, hogy mi baja lehet. Regebben egy ismerős tornatanár bement az ügyeletre szív körüli nyomással megvizsgálták hazaküldték, hogy pihenjen.
Reggelre el is pihent a túlvilágra.
Még az orvosok sem tudják eldönteni mi a súlyos - hülyék!
tulipan
@1magyar: Honnan, honnan? Hát a 10 Parancsolatból!
Pálinkás Pál
Vélemény fideszcsicskák??? Nem ti kampányoltatok a vizitdíj ellen???
1magyar
www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/luxuscsemetes-gazdag-gyerekek-meno-instagram-kozossegi-media/mclfdnp
A curva anyjukat mikor ekkora a különbség, hogy a gazdag kölkök szarják a kínt a pénzből a dolgozó ember meg ne menjen ügyeletre ha rosszul érzi magát!?
1magyar
@Pálinkás Pál: A vizitdíjjal is takarodjanak, ha már be kell fizetni az eü. járadékokat a munkabérből akkor is ha 10 évig sem vagy beteg de egyszer-egyszer majd szükséged lesz rá akkor meg megint sarcoljanak?
csipetke
@1magyar: 6:58 Tegnap foglalkoztak vele a híradóban,ha pl csak recepteket akar feliratni valaki,de nem akarja kivárni a sort a rendelőben,és ezért hívja ki az orvost,mert sokan ezt is megteszik.Ha tényleg csak ezért híják az orvost,akkor jogos,fizessenek.
Dr plágium
@1magyar: Utólag lehet reklamálni és vissza fizetik a vizitdíjat...
Dr plágium
@csipetke: Szerintem akkor is, ha azért megy a sürgősségire mert már napok, esetleg hetek óta van valami panasza...Mert sokan úgy vannak vele, hogy ott minden vizsgálatot elvégeznek és nem kell minden vizsgálatra külön-külön el menni.
1magyar
@Dr plágium: Ja, halottba életet lehelni? Talán lehetne egy olyan,hogy aki egész nap dolgozik,nem ér rá, felírja egy papírra milyen gyógyszert kér,beadja, nem megy be vizsgálatra és egy kis felárral felírják, ahogy az ügyeletes gyógyszertár is plusz pénzt kér.
De a betegség súlyosságát ne a beteg ítélje már meg!
Idióták.
Dr plágium
@1magyar: A gyógyszer felírás a háziorvosnál is működik. Nálunk legalábbis igen. Ha nincs panaszom, telefonálok az asszisztensnek, vagy elküldöm e-mailben mit kérek és felírják. Viszont 3 havonta személyesen kell mennem...
1magyar
@Dr plágium: Na nem is azokról beszéltem akik otthon vannak, hanem akik dolgoznak.
Dr plágium
@1magyar: Én is dolgozom, de a recepción rendelési időben átvehető a borítékban a recept...hozzátartozónak is kiadják.
karma1
@Dr plágium: 09.02-re: ez minden normalis orszagban igy mukodik. A gyogyszerfelirasnak alacsonyabb a dija, de azert is kell fizetni.
Szoval, orban efftars, hogy is volt azzal a 300 forintos vizitdijjal meg a kieroszakolt nepszavazassal ezugyben?
Hellcat
@1magyar: Azért azt ne felejtsd el, hogy a fitymasz megvariálta a TB-t jópár éve szépen csendben...páran észrevették akkor károgtak is rendesen, de nem történt semmi. Lényegében fizeted ugyan úgy, csak semmi sem garantálja, hogy el is fognak látni rendesen ha oda kerülsz, hogy kéne.
görbetükör
@csipetke: Jaja. Hiába beteg, hiába van otthon esetleg kicsi gyerek, vagy gondozásra szoruló hozzátartozó, hiába kell az a gyógyszer, csak fizessen, ha hozzá akar jutni. Az orvos nem azért van, hogy a betegeken segítsen.
Túl sok a beteg, pusztuljon a többség. Persze, lehetőleg az a többség, amelyik kisebbségben van. :/
Aki Én
@1magyar: 07:06 Cserében viszont nem töltöd ott a fél életed. Nem lenne ennyi unatkozó ember, akik még a csirkepöri rejtelmeit is megbeszélik mikor bejutnak. Ott már qrvára ráérnek.
Ha ez megszűnne, szívesen fizetnék pár száz forintot.
Az viszont igaz, hogy a TB ellett is fizetünk minden szarra.
csipetke
@görbetükör: 9:29 Én azt írtam,amit a híradóban láttam.Ha beteg valaki,nyilván nem fizet,de ha tényleg csak receptet akar felíratni,mert nem akar a váróban ülni 1-2 órát,hívhatja a dokit,de akkor már fizetnie kell.De ez egyelőre csak az edelényieknek kell.
csipetke
@Dr plágium: 7:07 A sürgősségire csak a háziorvosod beutalójával mehetsz,kivéve,ha tényleg haldokolsz,életveszélyes állapotban vagy,és ha van kedved 10-16 órát a folyosón dekkolni.Ez orbánia sürgősségije.
csipetke
@Dr plágium: 9:02 Nálunk is így működik,a recepciósnál fel lehet íratni telefonon a receptet,és rendelési időben lehet menni érte.
Dr plágium
@csipetke: Gondolod hogy a kedves betegek törődnek ezzel? Sokkal egyszerűbb a szar ellátást és az orvosokat ápolókat szidalmazni, fenyegetni. (Akinek nem inge ne vegye magára :) )
magyarbakancs
Vizit díjst egyszer egy népszavazás eltörölte.
Ami kár volt.
Mert nem rohangáltak minden rendelésre némely egyének.
Az Egyik ismerős háziorvos csinált egy statisztikát 10 betegről találomra választott ki tít nevet.
Egy évig volt a statisztikai gyűjtés.
10 betegből 1 ki egy év alatt egyszer sem kereste fel .
5 beteg havi rendszerességgel gyógyszer fel irtás miatt.4 beteg meg a heti két rendelésen minden héten meg jelent.
görbetükör
@csipetke: Belegondolsz, hogy akinek gyógyszer kell esetleg nem véletlenül nem akar a váróban várni? Naccságáékhoz úgyis a magándoki megy ki!
Eriksson
Világosan le van írva a cikkben: " Örülnek az edelényiek annak az önkormányzati döntésnek, ami szerint fizetnie kell annak, aki nem sürgős betegséggel érkezik a helyi orvosi ügyeletre."

Tehát nem a háziorvosi ellátásra vonatkozik a vizitdíj, hanem azon esetekre, amikor nem indokolt az ügyelet felkeresése.
Minden rászoruló beteg jobban jár, mert nem kell kivárnia a különutasokkal bővített sort.
csipetke
@Dr plágium: 10:55 Én nemigen szidom az egészségügyet,illetve tudom/tudjuk,hogy ki,mi miatt süllyedt idáig.A fiam műtős,a menyem ápolónő ugyanott,egy kiemelt kórház traumatológiáján.Tőlük épp eleget hallok,hogy tudjam,ki a hunyó.
@görbetükör: Hát persze,aki megengedheti magának,tegye.Én sose leszek olyan anyagi helyzetben,hogy megengedhessem magamnak,de törekszem rá:-lottózom ,de azt is csak kicsiben :)
1magyar
Az én körzeti orvosomnál még nem találkoztam 40 év alatt egyetlen emberrel sem aki unalomból ült volna be.
Én speciel kimondottan utálok orvoshoz járni, csak ha nagyon kell.
El sem tudom képzelni, hogy vannak akik igen.
tulipan
@magyarbakancs: Vizit díjst egyszer egy népszavazás eltörölte.
Ami kár volt.
Sajna, nincs igazad!
A narancsos horda szempontjából, nem volt "kát", mert lehetett vele a buta narancsagyúakat nagy csinnnadratával az AKKORI kormány ellen hangolni és meg lehetett határozni, hosszú időre, a közbeszédet, mivel a NÉP nem volt képes belátni, hogy az a
300 Ft., milyen előnyös!! Nagyrészt ez is hozzájárult, a narancsos horda hatalomra kerüléséhez!!!
staro2
Ezt pénz nélkül is le lehetett volna rendezni.eképpen
Az ügyelet ideje alatt receptet csak akkor írnának fel, ha nincs már várakozó beteg.

Egyébként pedig jó lenne ha sokan nem kevernék az ügyeletet a kórházi sürgősségivel.
tulipan
@1magyar: Mázlista vagy, mert akkor még soha nem volt nagyobb bajod! Ig yneked elég a 10 Parancsolat! :)
1magyar
@tulipan: Voltam már ügyeleten is (nem sokszor) amikor azt gondoltam szívproblémám van, (van is rendellenességem) ill. infarktusom. Tünetek hasonlóak voltak Ekg felrakták nem volt nagyobb baj.
De honnan tudja az akinek még nem volt infarktusa, hogy a szív körüli fájdalom az-e?
Macskaszem
Volt olyan "kedves beteg", aki 8 családtagját is megvizsgáltatta, csak úgy a buli kedvéért, meg gondolom, sok hasonló eset miatt.
Ez az a fajta, amelyik huszadmagával megy látogatóba a kórházba, és eltángálja az orvost, az iskolában meg felpofozza a tanárt, ha valami nem tetszik. Ennek próbálnak gátat szabni Edelényben.
1magyar
@Macskaszem: Ja, igen az ómigránsok. De jönnek az újabbak Európába.
papa.49
@Macskaszem: Nem véletlenül, hiszen ott szokás, hogy a beteget egy népes kis csapat kíséri, úgy 8, 10 fő, akik a váróban azt hiszik hogy a kerthelyiségben vannak )))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.