Az ajkai Magyar Imre Kórházban szeptember elején előbb az összes ápoló, majd néhány napja az orvosok is beadták felmondásukat. Most nyilvánosságra került egy dokumentum, ami a kórházban dolgozó altatóorvosok béréről tanúskodik.

Az Ajkai Szó bemutatott egy számlát, amely szerint

5000 forintos órabérért dolgoznak az aneszteziológusok, „ami havonta bruttó 960 ezer forintos bevételt jelent számukra”.

Ezt az összeget vállalkozóként fizetik ki nekik, vagyis

ebből még a vállalkozás költségeit is fedezniük kell a szakembereknek.

A portál cikkében az is szerepel, hogy az intézmény dolgozói az intenzív osztályokon hálapénzt csak ritkán kapnak, így tényleges jövedelmük „sokszorosan elmaradhat” kollégáik juttatásaitól.

Közel havi egymilliót kerestek a felmondott ajkai orvosok

Az Állami Egészségügyi Ellátó pénteki közleménye szerint az egészségügyi intézmény menedzsmentje

haladéktalanul elindította a tárgyalásokat azon szabad kapacitással rendelkező orvosokkal, akik hamarosan egy új struktúrában fogják biztosítani a zavartalan és folyamatos ellátást az intézmény aneszteziológiai és intenzív osztályán.

Ezért szerintük folyamatos és minden tekintetben biztosított az ellátás a Magyar Imre Kórházban.

Cikk- és címlapkép: ajkaiszo.hu

(Ajkai Szó)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ha az orvosok vállalkozóként dolgoznak akkor a kórházak számla ellenében fizetnek ami költségként számolandó el és nem bérként terheli őket ami kemény járulékfizetés jelentene, de így a kliens fizet mindent. Akkor hogy volt pofája a főigazgatónak olyat nyilatkozni, h magasabb bért követeltek az orvosok, ami bérfeszültséget okozott volna náluk.
Egyáltalán ki van alkalmazásban a főigazgatón és esetleg egy, két NER-hez tartozó főorvoson kívül? Csak ezek tudnak egymás között bérfeszültséget okozni a több milliós fizetésükkel.
Ápoló személyzet? Mert a többi mind vállalkozóként végzi a dolgát. Akkor, hogy is van ez? Úgy látszik az eü is visszaosztó kifizető helyként működik már.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Shikari: az biztos,hogy"keresett",de találni nem talált.Tudod-e mi a különbség a bevétel-és a jövedelem között-egy vállakozó esetében?
szep napot
Brutto 1 millio az keves egy altatoovosnak. Jo nyelvtudassal nyugaton 80-100e Eurot is siman megkeresnek.
Az orvosoknak 200e netto kezdobert, garantalt evi netto 50e emelest kellene kapniuk. (10 ev tapasztalat 700e netto). Termeszetesen, ha feljebb lep a rangletran ez az osszeg emelkedik.
Novereknek 140e netto kezdobert, 30e garantalt emeles evente. (noverek elobb kezhetik palyafutasukat).
kokopelli
@szep napot: ...miért is mennek olyan szívesen nyugatra?Talán mert a magyar doc-
bért odaát egy jó német szakmunkás is megkeresi! ;-)
nezelodo
Látom a kollégák szívesen keverik a keresetet az árbevétellel. Mennyi is abból a Tb , és nyugdíjjárulék, az adó és a számtalan közteher, ami ebből fizetendő? Na ha megnézi a tájékozatlan kisember, igencsak elcsodálkozik, és felhagy a milliós keresetek megfogalmazással.
Aki Én
@Shikari a buta propagandista: Még ha 10 x többet keresnének sem maradnának itt a közhangulat miatt, ami a magadfajta propagandista féreg hazaárulók miatt alakult ki.
Buta egy korcs vagy te. Remélem hamarosan bekerülsz egy olyan helyre, ahol orvoshiány van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.