Emberölés miatt jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki kedden a Pécsi Ítélőtábla egy somogyi férfival szemben, aki elhanyagolta gondozásra szoruló édesanyja ápolását, és ezzel szülője halálát okozta.

Elhanyagolta édesanyja ápolását – emberölés miatt letöltendő börtönre ítélték a somogyi férfit

Fotó: (illusztráció) Pixabay cco

A táblabíróság közleményében azt írta, hogy a Kaposvári Törvényszék korábban a vádlottat hat év börtönre ítélte. A védelmi fellebbezések nyomán eljáró tábla a vádlott idős korára és büntetlen előéletére tekintettel a börtönbüntetést jogerősen négy évre enyhítette.

A tényállás szerint a 67 éves vádlott gondozta az 1930-ban született és vele egy utcában lakó édesanyját. Felvette nyugdíját, előfizette számára a szociális étkeztetést és gondoskodott a fűtésről is.

A rendszeresen italozó férfi – részben emiatt is – 2016-tól elhanyagolta édesanyja gondozását. Nem takarította ki lakását és higiéniájáról sem gondoskodott. Az ítélőtábla a többi között példaként említette, hogy a férfi utoljára 2016 decemberében fürdette meg az asszonyt.

Az idős nő tavaly május 10. körül többszöri esések miatt teljesen mozgásképtelenné vált. Bár a vádlott naponta felkereste édesanyját, mégsem hívott orvost hozzá.

Az ágyhoz kötött sértettet továbbra sem mosdatta, ruháját, ágyneműjét sem cserélte ki. Az idős asszony testén felfekvések alakultak ki, a karján levő zúzódásos sérüléseken légykukacok telepedtek meg

- részletezte az asszony állapotát a közlemény.

Később a sértett a fűtetlen lakásban tüdőgyulladást kapott, és 2017. május 16-tól kezdve sem enni, sem inni nem tudott, és néhány nap múlva kiszáradt.

A vádlott csak ekkor értesítette az orvost, aki azonnal intézkedett a sértett kórházba szállításáról, azonban az idős nő két nap múlva meghalt.

Halálát az ellátatlan felfekvések, a többszörös csonttörések és a súlyos tüdőgyulladás miatt kialakult vérmérgezés okozta

- állapította meg az ítélőtábla.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
4 évet kapott? 14 is kevés lenne.Remélem,még él,örökös lelkifurkája lesz,bár ha alkoholista,az megoldja a dolgot.Az alkohol minden gátlást felold,még a lelkiismeretet is.Ez a legborzasztóbb a létben,a félelem,hogy életünk végén kiszolgáltatottak leszünk,még akkor is,ha a gyerekeink nem ilyenek,mint a cikkben szereplő féreg.
Pálinkás Pál
Csak úgy kérdezném,mivel szociális étkezést kapott,és nem tudott menni...aki kihordta a kaját neki,annak nem kellett volna JELENTENIE??? Ezen is látszik hol tart ma Magyarországon a szociális biztonság !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.