A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

Orbán Viktor: a gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára új laborépületének avatásán 2018. szeptember 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A miniszterelnök a gyógyszerészek világnapja alkalmából emlékeztetett arra, hogy

Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát az ágazat, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést.

A kormányfő gratulált a Béres Gyógyszergyár újabb 3,2 milliárd forint értékű fejlesztéséhez, amelyhez a kormány a Nagyvállalati beruházás támogatási program keretében 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

A beruházás keretében 37 új munkahelyet hoztak létre, így a helyben foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 300 fölé emelkedett.

Orbán Viktor felidézte, hogy az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében – a jelenlegi beruházást is figyelembe véve – 10 milliárd forint feletti értékben történt fejlesztés, a legutóbbi alig egy évvel ezelőtt.

A miniszterelnök elismerően szólt a Béres család sikertörténetéről, mint mondta: az erős piaci versenyben, nincs is más út a sikerhez, mint újabb termékek fejlesztése és a meglévők korszerűsítése.

Ilyen történetekből kellene sok még Magyarországnak

- fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta:

mindent megtesznek azért, hogy minél több magyar családi vállalkozás bejárhassa azt az utat, amely már a Béres Gyógyszergyár mögött van.

A cég magyar tudással, fejlesztéssel és munkaerővel dolgozik. A kormányfő hangsúlyozta:

a mi szívünkhöz pedig természetesen az a siker áll a legközelebb, ami piros-fehér-zöld színű.

A tavaszi választások óta eltelt fél évben a Béres Gyógyszergyáré a tizedik átadott üzem, ez összesen csaknem 65 milliárd forint értékű beruházást jelent – számolt be a miniszterelnök.

A magyar gazdaság ma évi 4-5 százalék közötti ütemben növekszik, ez a szám 2010-ben a nullához volt közel – idézte fel. A foglalkoztatottság csaknem 70 százalék, 2010-ben ez az 55 százalékot sem érte el.

Ma már majdnem 4,5 millióan dolgoznak, közel a teljes foglalkoztatottsághoz

- közölte, hozzátéve: igazolva látja korábbi döntéseiket, amely szerint "jövőt munkára és a családokra lehet építeni".

Az országmentés korszaka helyett az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is

- fogalmazott.

A kormányfő szerint el kell érni, hogy a hazai tulajdonú vállalatok részesedése a magyar exportból a jelenlegihez képest legalább 50 százalékkal növekedjen.

A magyar gazdaság 4-6 százalék közötti növekedéséhez kellenek a nemzetközi nagy vállalatok is, de csak azokra nem lehet támaszkodni – mutatott rá. A válság ugyanis megmutatta, hogy amikor "beüt a krach", mindenki hazaviszi a pénzét és a nemzetközi nagvállalatoknak is van otthonuk – figyelmeztetett.

A magyar gazdaság akkor lesz biztonságban, ha a magyar vállalatok és vállalkozások súlya az országban meghaladja majd a nemzetközi vállalatokét

- jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor: a gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

Orbán Viktor miniszterelnök, Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke és Szalay Ferenc polgármester átvágja a nemzeti színű szalagot a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára új laborépületének avatásán 2018. szeptember 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke elmondta: a beruházás keretében egy 2500 négyzetméter alapterületű használaton kívüli élelmiszeripari üzem megvásárlásával és átalakításával, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű minőségellenőrzési laboratóriumot hoztak létre, analitikai vizsgálati és kutatás-fejlesztési eszközök, valamint gyártógépek telepítésével újabb infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre, bővítették kutatás-fejlesztési bázisukat és újabb termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártóterületet alakítottak ki.

Hozzátette: a cég árbevételének döntő részét a beföldi értékesítés jelenti, de az árbevétel 20 százaléka már az exportból származik

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) az eseményen elmondta: augusztán 30-án, Szolnok a város napja alkalmából Béres József kapta meg Szolnok város díszpolgári címet, hiszen "a város nagyon sokat köszönhet a Béres-családnak". Jelezte, hogy a város adóbevételeihez 110 millió forinttal járul hozzá a Béres Gyógyszergyár.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Bontsunk pezsgőt barátaim ebben az illiberális, unortodox, debilis, abnormális, univerzális országban, ahol alkotmány nélküli alkotmánybíróság, köztársaság nélküli köztársasági elnök és ész nélküli országlerablás folyik, mint a tej és méz a hanyatló nyugaton. Itt Orbán Viktor önkezével fonja nekünk a kerítést szögeskolbászból! Igyunk egy pohárral minden honanyára honatyára együtt és külön-külön is! Mert megérdemlik! Igyunk az ellátás és segítség nélkül maradt idős emberekre, akik már nem jogosultak a házigondozásra, sem az idősotthoni ellátásra! Igyunk azokra a sérült társainkra, akik mankóval, kerekesszékkel, mindenféle szervi bajokkal is gyógyultnak minősültek és már nem kapnak ellátást. Igyunk arra a párszázezer honfitársunkra, akiknek nincs társadalombiztosításuk, nem tudnak gyógyszert venni és orvoshoz menni, akik a halált választják, hogy ne az adósságot örökölje utánuk a családjuk!
Igyunk az éber szervekre, akik elveszik egy 84 éves néni virágait, mert engedély nélkül árulta a kertjében termett nárciszokat! Igyunk a három műszakban dolgozó ápolónőkre, akik hó végén már ételt sem tudnak venni maguknak!Igyunk erre a keresztben-hosszában szétrabolt, kifosztott, anyagilag és morálisan lerombolt, körülkerített, nemzeti szalaggal átkötött, nemzetieskedő rablókat istenkirálynak kikiáltó, törött gerincű, alázatosan lehajtott fejű, talán lassan éledező, búvalcseszett, csendesen kiürülő, jobb sorsra érdemes országra!
Igyunk, mert józanon ezt nem lehet elviselni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Annyi sikeres gazdasági húzóágazatunk van, hogy észre sem vettem, hogy tízmillió Csekonics országa vagyunk...
papa.49
@Eladott Ország: Sok mindenki pl. Vitray is fogatott róla, meg a többi akkor lenézett magyar feltalálóról is ...
Eladott Ország
@nevemnick: Egyre nagyobb pácban az Orbán-rezsim. Úgy hihették eddig, hogy az uniós források egyszercsak megérkeznek, így nem lesz gond azzal, hogy eszetlenül költöttek stadionokra és teljesen értelmetlen beruházásokra, amikkel a haverjaik zsebét és saját zsebüket tömték ki. Tévedtek, vagy legalábbis eddig nagyon úgy néz ki. Több száz milliárd forint hiányzik a költségvetésből, mivel Orbánék jócskán túlköltekeztek. Ha pedig az Uniótól nem jön a pénz, akkor sem hatalmas gazdasági, sem semmilyen más fejlődés sincs. A munkahelyeket, épületeket és gyárakat ugyanis nem önerőből építette a kormány, hanem az EU hathatós segítségével. Enélkül a pénz nélkül nem csak az ország gazdasága, de Orbán hatalma is megreccsenne, talán össze is rogyna. Miközben önkormányzatok tucatjaitól kérik vissza a már kifizetett uniós támogatásokat, addig Mészáros Lőrinc és haverjai Londonba repkednek luxus gépen a FIFA gálára. Mészáros egymaga rendelkezik cégek százai és forintok milliárdjai felett, amelynek nagy részét Orbánhoz fűződő barátságának köszönheti. Uniós pályázati pénzeken hízlalta fel cégeit, amelyek napi szinten vásárolják fel az ország legnagyobb vállalkozásait. Erőművek, hotelláncok, tavak és erdőségek. Ezek a pénzek azok, amik esetlegesen veszélybe kerülhetnek, így még az is lehet, hogy kevesebb pénz lesz kerozinra a Bombardier Global 6000 luxusgépbe.
index.hu/galeria/index/belfold/2018/09/24/bombardier_global_6000_business_jet/5
Klafa
Csodálatos ötlet hagyni, hogy piaci alapon működjön a gyógyszergyártás.
Így minden gyógyszergyártó abban lesz érdekelt, hogy olyan gyógyszereket gyártson, amik meggyógyítják a betegeket, hogy minél kevesebb gyógyszert kelljen bevenni.
Bizonyára erre ösztökélik a főrészvényesek is a managementet, hogy ilyen irányú kutatásokat-fejlesztéseket végezzenek, hiszen egy gyógyszergyár akkor működik jól, ha minél kevesebb bevétele van.

Vannak ilyen buta mendemondák, hogy a gyógyszergyáraknak nem érdekük a gyógyítás meg, hogy tevékenyen közreműködnek abban, hogy bizonyos járványok újra és újra felüssék a fejüket, de józan ésszel belátható, hogy aki gyógyszergyártásra adja a fejét az bizonyára mind csupaszív jótét lélek aki az emberek egészségét a profit elé helyezi.

Adaléknak egy kis érdekesség:
www.portfolio.hu/short/egeszseggazdasag/egy-meghokkento-abra-a-vilag-legnagyobb-gyogyszercegeirol.211147.html

kivultagasabb.blog.hu/2015/07/20/a_vilag_tiz_legnagyobb_csaladi_cege
namihami
Van valamilyen, akármilyen ágazata ennek az országnak, amire még nem mondta ez a gazdasági superman, hogy nem húzóágazat?
Bármilyen céghez megy, bármelyik országba látogat, mindig az a húzóágazat vagy a nyelvrokon. Esetleg a jövő gazdadági partnerünk.
Aranyhal-effektus...
kokopelli
@Mirabilis: (21:21) nem tudom,hogy megkajáltuk-e,de olyan propagandában nőttünk
fel.aminek turpisságára 89' után jöttünk rá!Nekem előbb sikerült,mert 1980-tól sokáig
a Siemensnél dolgoztam hivatalosan kiközvetítve! Sajnos a "világhírű termékeket" nem
volt alkalmam megismerni,mivel sehol sem találkoztam velük! Ezért írtam,hogy egy le-
zárt ország polgárainak nincsen rálátása igazán a termékek "helyezésére" a világpiacon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.