Állatkínzásért ítélt el a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság két román állampolgárt, aki két teherautóba 142 malacot zsúfolt be – közölte a Miskolci Törvényszék szóvivője kedden az MTI-vel.

Gyurán Ildikó tájékoztatása szerint a két férfi Szlovákiában vásárolta a malacokat, az állatokat Magyarországon keresztül Romániába akarták vinni két kistehergépkocsival úgy, hogy

egyikbe 59, a másikba 83 malacot zsúfoltak.

Cigándon egy ellenőrzésen buktak le.

A vádlottak előzetesen a két autó rakterét átalakították, hogy minél több állat beférjen, az így kiképzett felső szintre is állatokat zsúfoltak be.

Nem gondoskodtak arról, hogy az állatok friss levegőhöz jussanak, ivóvízzel sem voltak ellátva, így a hosszú utaztatás akár pusztulásukat is okozhatta volna.

A bíróság egy év, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a két férfira, a büntetlen előéletű vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték, így a bíróság tárgyalás mellőzésével rótta ki rájuk a büntetést.

Forrás: MTI

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Röhejesek...azokról a sofőrökről akik a vágóhídra szállítják a röfiket,miért nem olvasok ilyet???
Ez már az elmebaj határa,államilag!!!
papa.49
És hozták, vagy vitték volna a malacokat ???
papa.49
@dr. prédikátor: Erre is gondoltam de nem akartam ,,tudatlanul,, elítélni két fütyisz bérszavazót )))))
ila51
@Pálinkás Pál: A vágóhídra is csak élőállatot lehet szállítani. Az út során meg kellett őket locsolni , ha nagy meleg volt . Ami vélhetőleg nem bírta volna ki a célig , azt le kellett szúratni a közbe eső vágóhídon , amit igazoltak , úgy OK volt. Máskülönben ha magától kipurcan az a sofőr kára , a szállítmányozó levonja a bérből. ...az öregem hurcolt sertéseket , néha én is mentem Kaposvárra vele. Jajj nagyon büdösek voltak a nyári melegben , nyitott fülke ablaknál.
Pálinkás Pál
@ila51: Hozzászólásom lényege,hogy kicsit átestek a ló túloldalára...bezzeg a vadászbarmok használhatnak kutyákat...milyen jó élmény lehet a vadnak amikor a kutyák élve tépik...no ezért álszent baromság ez...főleg hogy a legtöbb állatvédő kétpofával tömi magába a húsételeket!!!
solidedge
A sertések szállítás közbeni szomjaztatása, friss levegőtől való elzárása állatkínzás. Egészségesen kell beérkezniük a vágóhídra, hogy ott sokkolóval és bunkóval tömegesen agyonverjék az állatokat. Ezért már nem büntetés, hanem bér jár.
gulyasgyula
@Pálinkás Pál: ...Bocs hogy bele szólok de egy jól idomított vadász kutya a gazda elé teszi a lelőtt vadat de élő vad után nem fut ..Nincs rá kapatva ...
Pálinkás Pál
@gulyasgyula: Na ne viccelj...és amikor a hajtókutyák acsarkodnak a vaddisznókkal,kergetik a szarvasokat...,vagy a kotorékebek??? nem pont a lelőtt kacsát a tóból kihozó kutyára gondoltam!!
gulyasgyula
@Pálinkás Pál: ...Láttál olyat hogy élőben //nem filmen // ha nem lőtték le a vaddisznót vagy az őzet a kutyák széttépték őket ..??? Én nem , még az éjjel elkóborolt kutya is ha jól volt tanítva reggel az ajtó elé tette a nyulat és úgy várta a gazda jutalmát ..
ila51
@Pálinkás Pál: 18:22...igen , ez a megközelítés is helytálló . Vannak álszent dolgok , amik más megközelítésben természetesnek vannak beállítva.
Lepényleső
Ide meg közel tíz milliót,bár vizet még adnak,ha érte pénzt kapnak?
Desischado
De örülnék, ha az állatkínzók végre tisztességes büntetést kapnának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.