Jogerősen három év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Nyíregyházi Törvényszék egy férfira, aki idén májusban megütött egy jegyvizsgálót a vonaton – közölte a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Sörös László tájékoztatása szerint a másodfokú bíróság – helybenhagyva a korábbi ítéletet – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Három év börtönt kapott a kalauzra rátámadó férfi

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ittas férfi 2018. május 30-án két ismerősével menetjegy nélkül szállt fel a vonatra a nyírmadai állomáson. A vonaton a jegyvizsgáló menetjegy hiányában leszállásra szólította fel őket, de a vádlott nem engedelmeskedett, hanem pofon ütötte az ellenőrt, aki elvesztette az egyensúlyát és nekiesett a peronon lévő mosdóajtónak.

A bántalmazás következtében a jegyvizsgáló az arcán és a kezén zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények rendkívüli mértékben elszaporodtak az utóbbi időszakban – tette hozzá a szóvivő.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Jogerősen három év letöltendő egy jegyvizsgáló bántalmazásáért? Helyes!...

...a bökkenő az, hogy a sitten lesz ideje bosszút forralni...kipihenten szabadul, aztán felszáll az első vonatra...és akkor befejezi a pofonosztást, bárki is jön szembe.

kutyából nem lesz...bárányka (sic.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.