Korántsem először feszülnek egymásnak a mindenkori „századvégesek”. Az 1985 tavaszán időszaki „szakkollégiumi kiadványként” indított folyóiratnak Stumpf István (a jelenlegi alkotmánybíró volt a felelős kiadója). Az első két felelős szerkesztő: Gyurgyák János (az Osiris Kiadó vezetője), valamint Varga Tamás (a Fidesz egykori gazdasági tanácsadója). Az impresszumban szerkesztőként Orbán Viktor és Kövér László neve is szerepelt. Az egykor friss szemléletű, a kádári tabutémákkal visszatérően foglalkozó folyóirat hőskora még a rendszerváltás előtt zárult le: az utak elágaztak, az alapítók a tudomány, a nagypolitika, illetve a nagy biznisz felé fordultak. Az első szakítás és osztozkodás azonban ugyanúgy nem volt látványos, ahogy a fél évtizeddel későbbi újabb szétválás is csak kisebb hullámokat vert – legalább is a nyilvánosságban. Ennek a „végleges” - ám a nyilvánosság előtt palástolni szándékozott – „csendes” szétszéledésnek tényét konstatálta 1994 szeptemberében a HVG, amikor felidézte a Századvég históriáját.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
@tudode: Több ősfideszes, akik ma már többségükben nem fideszesek, vagy azok, de az új széljárás irányába forognak, és más, a Fidesztől független elemzők, tanúk korábban elmesélték, hogy 0rbán célja sohasem Magyarország és a magyar emberek felemelése volt. A hatalom, és az ehhez szükséges pénz megkaparintása volt 0rbán elsődleges, ha nem egyetlen célja. Ha megnézzük, kimindenki volt, van, csapódott ehhez a társasághoz, azt láthatjuk, hogy nincsenek elvek, nincsen elhivatottság, nincs jobbító szándék, de még az sem igaz, hogy "senkit nem hagyunk az út szélén". Egyvalami van: mi bármit megtehetünk mert miénk a hatalom, megszereztük (igaz, tisztességtelen eszközökkel) sok ember bizalmát, és azt csinálunk, amit csak akarunk.

De azért valami már látszik, valami bíztató jel. A rendszer, a narancs rohad, és ezt kénytelen-kelletlen azok közül is sokan felismerik, akik eddig minden tudásukat a védhetetlen, ocsmány, aljas rendszer megvédésére fordították. A béna ellenzék akár továbbra is bénálkodhat, ez a gané rendszer elkezdett megpusztulni, és hamarosan össze is dől. Megszerezték az összes ostoba, vagy gerinctelen ember támogatását, de akiknek a nyalási ingeren kívül más is van a fejükben, szép lassan kijönnek a fényre és elmondják, amit már az ő gyomruk se vesz be.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@tudode: Az akkori vezető ellenzéki értelmiségnek is valami hasonló volt a véleménye, de ez nem publikus itt ...
tudode
@papa.49: .
Eszembe jutott, hogy Antall József virágnyelven mondott valamit, amit én azért nem tudok 100%-ban értelmezni, mert nem értem rá akkortájt csak a magánéletemet rendezgtetni.
.
----Antall József a volt kommunisták visszatérésének veszélyéről
www.youtube.com/watch?v=xOP7yGM_3NU
.
Nem szeretném beleásni magam a POLITIKA LÉLEKTANÁBA, mivel ami nálunk folyik a rendszerváltás óta az sztem nem az értelmes VITA MŰVÉSZETE, hanem egyesek, kettesek az ellenfelük ellenségként való karakter gyílkolászására irányul!!
papa.49
@tudode: Az Antall megítélése nem egyszerű, mert ő egyszerre akart lenni demokrata, meg Horthysta is és egyszerre ez nem megy !!! Végül győzött az igazi énje mikor ezt a mocskot maga mellé véve eladták a Tiszti Kaszinót ... Abból a pénzből meg a simlicska eszével csinált ,,nagy pártot a csuti... Az Antall kormány amit az ország gazdaságával tettek, az kimeríti a ,,hazaárulás,, fogalmát, végül is 2 év alatt taccsra vágták a mezőgazdaságot, a könnyűipart, és a szolgáltatói ipart, neki is MÚLHATATLAN ÉRDEMEIK VANNAK A JELEN GAZDASÁGI ÁLLAPOTOKBA !!!
Visszatérve az Antall beszédére nem tudom kitől félt jobban a volt mszmp. sektől, vagy az akkori ellenzékiektől !!!
Mindenesetre a gazdasági baklövéseken kívül a legnagyobb hiba az volt hogy nem tárták akkor, és ott ' 90. ben az ügynök aktákat, JÓ PÁR KANYART MEGSPÓROLT VOLNA A NÉP !!!
tudode
@menekült: .
Még annyit miért vérzik, v fáj, v mit csinál a lelkivilágom, hiszen átéltem a Ii. világháborút, elmúltával eltűntek a romok, épült, feléledt az ország, és mi folyik most,, olyan kezekbe kerül még a világörökség része is, ahol semmi keresni valója nem lenne:
.
---- Honnan kellett újjáépíteni Magyarországot?
.
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20140404-vilaghaboru-ujjaepites-amikor-20-szazalekkal-nott-a-magyar-gdp.html
.
Az alapjogok elvakerálásáról nem is szólva!
.
Ugye milyen szép lett, nem csupán egy Várkert bazárt, betonteknőket, az egész országot kellett újjáépíteni, a lakosság örömteli lemondásával, mert BÉKE lett!
tudode
@papa.49: .
Kezd egy kicsit összeállni a kép, de ezt is megmagyarázott, virágnyelven, mintha ...!!!
.
----- György Péter vs. Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=7s
.
Ha erről szól a TÁRSADALOMTUDOMÁNY, nem bánom, hogy nem lettem bölcs-ész, csak egy egyszerű állampolgár egyenes derékkal!
.
Ejha!!! A papinak ebből lett többek között bányája, és 1983-ban már Svábhegyi kulipintyója 63 milláért, akkor amikor a parlamenti tisztelet díja 32 ezer froncsi volt?
.
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
Azért ehhez az életmódhoz hajókötél idegrendszer kellene, ha lenne!
papa.49
@tudode: Nem ,,idegrendszer kell,, hanem sok sok infó a lehetséges ellenségekről, meg a ,,BARÁTOKRÓL,, is hogy lehessen őket figyelmeztetni a BARÁTSÁGRA, ha megtévednének, hogy ki az úr a házban, Szerintem azt a paksamétát amit az Antall nem osztott ki valamilyen módon megszerezték, és használják is mikor szükséges a számukra, többek között ezért nem kerül napirendre soha az ,,ügynök akták,, kérdése !!! Másrészt ennek jó része másolat formájában a Putyin kezében is van ma, és ezzel tartja pórázon a pincsijét a csuti kretént !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.