Vagyonnyilatkozati eljárást is követel a párt.

Mint ismert, hétfőn jelent meg egy nagyobb lélegzetű tényfeltáró anyag az Átlátszón, amiben egy luxusjacht és egy luxusrepülőgép többször is összefonódó utazásairól írtak. 

Orbán Viktor, a magánrepülőgép, a luxusjacht, és a Mészáros-klán – tudjuk, hol nyaraltak idén nyáron

Idén nyáron sokáig követtük két exkluzív jármű, egy magánrepülőgép és egy luxusjacht útját szerte Európában, és közben a magyar kormányzat és holdudvara különböző szereplőire bukkantunk. Lefotóztuk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után.

A repülőt Orbán Viktor miniszterelnök is használta idén legalább egyszer, ugyanis kedvenc csapata, a Videoton FC bulgáriai vendégjátékáról ezzel az amúgy osztrák lajstromú géppel ért haza. (A hajón pedig Mészáros Lőrinc és családtagjai mellett egy kormánybiztos, a MÁV-vezér Homolya Róbert és még más érdekes kormányközeli szereplők is feltűntek.)

Feljelenti Orbánt a Párbeszéd a luxusrepülőzgetések miatt

Fotó, címlapi kép: Facebook/Orbán Viktor

Szerdán Havasi Bertalan, a miniszterelnök személyes sajtóügyi tótumfaktuma és helyettes államtitkára a Népszava érdeklődésére – hogy mégis kinek a gépe ez és Orbán milyen pénzből fizette a repüléseket – a következőket válaszolta:

Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül."

A Vidi FC tulajdonosa Garancsi István, Orbán személyes jó ismerőse, akinek cégbirodalma az utóbbi években sorra nyert el különféle állami közbeszerzéseket. Vagyis áttételesen, de a luxusrepülések is közpénzből lettek kifizetve.

A 444 véleménycikke szerint még 2010 előtt egy hasonló, bár nem ennyire kirívó eset szinte azonnali lemondással járt egy helyettes államtitkár részéről.

A Népszavának megszólalt a Transparency International jogi igazgatója is. Ligeti Miklós szerint nem fogadhatta volna el miniszterelnökként ezeket az utazási feljaánlásokat. 

Bűncselekményt az eddig nyilvánosságra került információk szerint nem lehet gyanítani, de a vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségek megsértése valószínű, és ebből következően a jövedelembevallási és a közteherviselési kötelezettségek is sérülhettek

- nyilatkozta a lapnak  szakértő.

A 24.hu cikke szerint a Párbeszéd párt az eset kapcsán hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt tesz feljelentést a miniszterelnök ellen és vagyonnyilatkozati eljárást megkezdését sürgeti az országgyűlés mentelmi bizottságánál.

A lap idézi a párt esti közleményét is:

A Párbeszéd álláspontja szerint a miniszterelnök többszörösen is törvényt sértett, amikor elfogadta, hogy különböző külföldi helyszínekre magángéppel szállítsák olyan szereplők, akik ráadásul a magyar gazdaság meghatározó alakjai és jelentősen függnek a kormányzati megrendelésektől.

(Átlátszó, Népszava, 444, 24.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Amíg polt a főügyész, addig semmi esélyük nincs. De ettől függetlenül, hajrá, mindent bele!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Feljelenti Orbánt a Párbeszéd a luxusrepülőzgetések miatt"...

hol?

..."Vagyonnyilatkozati eljárást is követel a párt."...

ezt valahol valakik leírják, majd megpróbálják röhögés nélkül felolvasni?
solidedge
Orbán megérti a felháborodást, de mint mondta kerékpárral már nem ért volna oda a meccsre.
Desischado
Amíg polt a főügyész, addig semmi esélyük nincs. De ettől függetlenül, hajrá, mindent bele!
Pálinkás Pál
Ezek még mindig azt hiszik hogy az ilyen marhaságokkal elérnek valamit???Orbán szarik a törvényekre,ebben polpot a társa...ettől kezdve semmilyen "demokratikus" módon nem lehet ártani neki!!
Sziszifusz
Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo . ( Az esőcsepp kivájja a követ nem erővel hanem gyakori eséssel.)
Csak így tovább. Az ismertté vált és bizonyítható visszaélések miatt, minden esetben indítványozni kell az eljárás megindítását. Az idő múlása Orbán Viktor ellen dolgozik.
Sziszifusz
@Pálinkás Pál: 06:45
Most még nem lehet ártani neki, de a politikusok részéről, passzívan szemlélni féktelen tobzódásukat, egyet jelent a jelenlegi rendszer kiszolgálásával.
human
@Pálinkás Pál: Nem is Orbán véleménye érdekli őket. Legyen csak szépen minden lepapírozva. A jövő majd ez alapján is megítéli Orbán ténykedését.
Yoda69
polpot peternel? orban hoherjanal? Felejtos.
De ettol fuggetlenul egyetertek vele mert hivatalos nyomnak kell lennie. Ez is ujabb buntetotetel lesz poltnak, a bukasuk utan.
JAJMÁR
Legalább! Meg kell tenni, nem pedig szemlesütve tudomásul venni.
Egyébként mind az emberek pénzéből élnek.
Aki Én
@Pálinkás Pál: Egyszer talán lesz ítélethirdetés, és akkor nincs az a kis ügy, ami ne jönne jól súlyosbítóként.
Aki Én
@Pegero: Mindenkire szarik, ez a hír is arról szól. Csak te még nem érted, mert a követelményeknek megfelelően alacsony az IQ-d.
Még ide is jössz ezzel villogni :)
nezelodo
@fideszes gyökér: "Egy cigány lopjon a magyaroktól, az a dolga!"
Egyszer egyik azzal rémisztgetett, hogy nemsokára többen lesznek, mint mi magyarok. Mondtam neki azt még szeretném érni, mert akkor jelentősen megcsappan azok száma, akiktől lopni tudnak. Ezen aztán hosszan elgondolkozott és némi rémület is kiült az arcára. Gondolom mostanra meg a migráns áradattól retteg, amely "elözönli az országot", és konkurenciát teremt.
human
@Hellcat: Nem lesz semmi, de legalább le van dokumentálva.
anima
Orbán úgy gondolja, hogy már mindent lenyel a nép, és elkezdte használni, ami szerinte neki jár.
Diktátor tempó.
Ki hiszi még el, hogy Orbánt érdekli a magyar nép sorsa?
Csak a teljesen szájba lökött tök hülyék !!!
mackoka46
Hol az ajándékozási illeték amit a mocskok mocska talált ki ?
Rockxy
Jólteszi, jelentse fel!
Énis fel fogom jelenteni, méghozzá a vízszintesre merőlegesen fölfelé fogom főljelenteni, így ni:↑

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.