Legkorábban október második hetében kerülhet az Országgyűlés plenáris ülése elé a Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszönte meg a nemzeti szuverenitás mellett kiálló EP-képviselők támogatását – írta szerdai számában a Magyar Idők.

A Magyarországot elítélő Sargentini-jelentésre, valamint a határőrizet nemzeti ellenőrzésének elvonását javasló európai bizottsági tervezetre reagáló határozati javaslat részletes vitára való előterjesztéséről kedden szavazott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága, a részletes vita a következő bizottsági ülésen lesz.

A lap megjegyzi, hogy a határozati javaslatot a kormánypárti képviselőkön kívül Dúró Dóra is támogatásáról biztosította.

A Mi Hazánk Mozgalom független parlamenti képviselője az egyetlen ellenzéki politikus, aki elutasítja a Sargentini-jelentést.

A Magyar Idők a Yahoo Newsra hivatkozva közölte azt is, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök személyre szóló levélben köszönte meg a támogatást annak a 197 EP-képviselőnek, akik a Sargentini-jelentés ellen szavaztak Brüsszelben, illetve a plenáris vitában melléálltak.

A magyar kormányfő levelében nagyra értékelte a képviselőknek a nemzeti szuverenitás melletti kiállásukat és szolidaritásukat. Orbán Viktor emlékeztetett rá, hogy a jelentés gyanúsítgatásokra és ténybeli hibákra épül, és egyben nyomatékosította, hogy a migránspárti erők szégyenteljes támadása ellenére Magyarország nem enged a zsarolásnak.

Forrás: MTI, Magyar Idők

Itthon - 2019. June 18., 07:30
Hableány-baleset: újabb vizsgálat indult
Itthon - 2019. June 18., 08:29
Rendőrök razziáztak a bulinegyedben

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A Sargentini jelentésben megfogalmazott 12 darab, a magyar jogállamiság állapotával szorosan és szervesen összefüggő témakör kapcsán további 11-ről elfelejtették megkérdezni a magyar embereket. https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fideszes gyökér
Megszavazzák, hogy nem ááá, nem lopnak, hanem csak csenegetnek.
Az meg legális.
Alaptörvény, 888. cikkely.
solidedge
Ez pont olyan, mint amikor az elítélt és családja a bíróságon leszavazná a bíró döntését.
kokopelli
@solidedge: ..engem az ökölrázó albán légvédelmis katonákra emlékeztet,akik azzal
a védik a légteret! A parancsnok meg a helyi rádióban tiltakozik !
csak úgy....
a 15% os áremelkedésröl is lesz szavazás?
nezelodo
Ne csodálkozzunk, ha a többi tolvaj cigó is a tárgyalása után összerántja egy bulira a famíliát, és megszavaztatja őket, hogy ő nem bűnös, és punktum! És hogy meg fog hatódni a hatóság, aki majd várja a kóterba való bevonulás napján...
Rockxy
"a korrupt fidesz korrupt kormányának fideszes korrupciója veszélyeztet 500 milliárd eurós uniós támogatást."
De:
"figyelemre méltó alakítás, hogy Niedermüller először megszavazzta Strasbourgban a forrásokat veszélyeztető Sargentini jelentést, majd elkezdett aggódni a források állítólagos elvétele miatt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok