Legkorábban október második hetében kerülhet az Országgyűlés plenáris ülése elé a Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszönte meg a nemzeti szuverenitás mellett kiálló EP-képviselők támogatását – írta szerdai számában a Magyar Idők.

A Magyarországot elítélő Sargentini-jelentésre, valamint a határőrizet nemzeti ellenőrzésének elvonását javasló európai bizottsági tervezetre reagáló határozati javaslat részletes vitára való előterjesztéséről kedden szavazott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága, a részletes vita a következő bizottsági ülésen lesz.

A lap megjegyzi, hogy a határozati javaslatot a kormánypárti képviselőkön kívül Dúró Dóra is támogatásáról biztosította.

A Mi Hazánk Mozgalom független parlamenti képviselője az egyetlen ellenzéki politikus, aki elutasítja a Sargentini-jelentést.

A Magyar Idők a Yahoo Newsra hivatkozva közölte azt is, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök személyre szóló levélben köszönte meg a támogatást annak a 197 EP-képviselőnek, akik a Sargentini-jelentés ellen szavaztak Brüsszelben, illetve a plenáris vitában melléálltak.

A magyar kormányfő levelében nagyra értékelte a képviselőknek a nemzeti szuverenitás melletti kiállásukat és szolidaritásukat. Orbán Viktor emlékeztetett rá, hogy a jelentés gyanúsítgatásokra és ténybeli hibákra épül, és egyben nyomatékosította, hogy a migránspárti erők szégyenteljes támadása ellenére Magyarország nem enged a zsarolásnak.

Forrás: MTI, Magyar Idők

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Nem adjuk a kasszakulcsot! Az állandó ébrenlét, éberség megviseli a harácsolókat is. Gondolják el, megtébolyodnának, ha naponta nem működne az ide teszem, kiveszem, beteszem, átírom, letagadom, átjátszom, kijátszom, ellopom magán művelet. Mindazokon gyakorolják, akik szeretnének Egyszer libasültet enni, / Jó ruhába járni, kelni,… Millió Attilája van az országnak. Drukkolok Orbánnak. Csucsukáljon többet. Kell egy ügyes kezű pályagondozó szaki a felcsúti Szancso Panza házi arénába. Utazási bérlet megspórolva.
Addig lesznek még rémálmaink.
solidedge
Ez pont olyan, mint amikor az elítélt és családja a bíróságon leszavazná a bíró döntését.
kokopelli
@solidedge: ..engem az ökölrázó albán légvédelmis katonákra emlékeztet,akik azzal
a védik a légteret! A parancsnok meg a helyi rádióban tiltakozik !
csak úgy....
a 15% os áremelkedésröl is lesz szavazás?
nezelodo
Ne csodálkozzunk, ha a többi tolvaj cigó is a tárgyalása után összerántja egy bulira a famíliát, és megszavaztatja őket, hogy ő nem bűnös, és punktum! És hogy meg fog hatódni a hatóság, aki majd várja a kóterba való bevonulás napján...
Rockxy
"a korrupt fidesz korrupt kormányának fideszes korrupciója veszélyeztet 500 milliárd eurós uniós támogatást."
De:
"figyelemre méltó alakítás, hogy Niedermüller először megszavazzta Strasbourgban a forrásokat veszélyeztető Sargentini jelentést, majd elkezdett aggódni a források állítólagos elvétele miatt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.