A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésével a főváros kezelésébe került a kispesti Vak Bottyán utca, amelynek állapota tovább romlott a 3-as metrót pótló autóbuszok forgalma miatt.

A testület egyhangúlag hagyta jóvá a kezelési és üzemeltetési feladat átvállalásáról szóló megállapodást.

A metrópótló autóbuszok 2017 novembere óta veszik igénybe éjszakánként és hétvégén a XIX. Vak Bottyán utca egy szakaszát, amely a XIX. kerületi önkormányzat kezelésében van.

Mivel a kerületnek nincs pénze a megnövekedett terhelés okozta útburkolati hibák javítására, az útkezelési, útüzemeltetési feladatok átadását kezdeményezte.

Az elfogadott megállapodás alapján a kispesti önkormányzat az érintett útszakasz közútkezelői feladatait átadja a fővárosnak, amely ezzel a Budapest Közút Zrt.-t bízná meg.

Az elfogadott előterjesztésben rámutattak arra is, hogy a déli metrószakasz építése idején az eddiginél is nagyobb terhelés várható, mivel a pótlóbuszok a teljes menetidőben a Vak Bottyán utcában fognak közlekedni. A déli szakasz rekonstrukciója előtt az útszakaszt megerősítik, utána pedig szükség lesz teljes felújítására, amelyet a főváros és Kispest közösen finanszíroz majd.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.