A kormány 1,1 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az úgynevezett falusi útalap idei forrásigényeire, alsóbbrendű utak felújítására.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatban az áll: a kormány az alsóbbrendű utak felújításához falusi útalap létrehozásáról és a szükséges források több évre ütemezett biztosításáról döntött.

1,1 milliárdot csoportosított át a kormány a falusi útalapba

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az 1,1 milliárdos összeg átcsoportosításának felelőse a pénzügyminiszter, ezt azonnali határidővel rendelte el a kormány.

Felkérték továbbá a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, valamint a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos bevonásával – az útdíjrendszerekből származó 2019-es várható bevételi folyamatokat áttekintve – készítsenek előterjesztést a kormánynak az alsóbbrendű utak felújításához szükséges, jövő évi források biztosításához.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 13-án, szokásos budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy falusi útalap létrehozásáról döntött a kormány. Az intézkedés célja, hogy az alsóbbrendű utak minősége is javuljon a jövőben.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Bocsánat, bocsánat!
.
Ez az 1,1 ruppó fillérek ahhoz képest, hogy egy család 3 év alatt ennyit keresett, v mit is csinyát!
.
g7.hu/allam/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
Sámannus
Ebből finanszírozzák a sebességkorlátozó táblák kirakását országszerte.
Jozefina
1,1 milliárd??? Csepp a tengerbe!!! Nevetséges!!!
papa.49
Ebből lesz kikövezve felcsutka összes fontos utcája !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.