Rekordösszegű tartozást halmozott fel egy utas a MÁV vonalain: mintegy 800 ezer forinttal tartozik a MÁV-nak.

Az utas, aki 56 alkalommal utazott vonaton jegy nélkül úgy hozta össze ezt az adósságot, hogy a késedelmi díjak és kamatok is rámentek a büntetésre A MÁV-START egyszeri alkalomra érvényes fizetési könnyítéssel ösztönözte tartozása rendezésére a bliccelőt.

800 ezer forintos tartozást halmozott fel egy utas a magyar vonatokon

A vasúttársaság a 2007 és 2012 között kiszabott büntetéseket tavaly értékesítette egy követelésbehajtó cégnek. A 2013 óta keletkezett bírságok, melyek összértéke meghaladja az 5 milliárd forintot, továbbra is a MÁV-START tulajdonában vannak. A követelések összesen mintegy 90 ezer bliccelőhöz, szabályszegőhöz tartoznak, ezek közül 54 ezer adósnak csak egy tartozása van a társaság felé.

Az abszolút rekorder összesen 600 bírságot gyűjtött össze az utazásai során, tartozása a 9 millió forintot is meghaladja.

A magas összeggel tartózók ellen a vasúttársaság büntetőfeljelentést tesz, mivel az már csalásnak minősülhet. A bírságot kapott bliccelők a nagyobb problémákat, a felesleges többletköltségeket kerülhetik el azzal, ha tartozásukat mihamarabb rendezik. Ehhez a vasúttársaság segítségét is kérhetik: egyedi fizetési konstrukciót, részletfizetést, fizetési halasztást is kaphatnak, ha szeretnék rendezni tartozásukat. A fizetést megtagadók esetében azonban a bírósági végrehajtók a jövedelemből tilthatják le a vasúttársaságnak járó összeget, míg az adósság nem rendeződik, vagy rosszabb esetben a bliccelő ingatlanjára vethetnek ki végrehajtási jogot. Olyan is előfordult már, hogy egy adós veterán autóját foglalták le a nagy összegű adósság fejében.

(24.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Hát valahogy össze kell gyűjteni a vezérasszony havi 5.000.000 Ft-os
fizetését...
Eladott Ország
@menekült: Neki mi fizetjük túlárazott állami beruházásokban, a strómanjain keresztül.
menekült
@Eladott Ország: adófizetők -> Garancsi - > 0rbán
Így? Így.
Vagyis 0rbán közvetve az adófizetőknek tartozik az összes meg nem vett repülőjegye árával, amit a szórakozására használt fel. De mennyi lehet az?
egyember
@wpym: Meg a gyorshajtók "megrendszabályozását" is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.