Igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódott pénteken a Szombathelyi Törvényszéken a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István ügyének elsőfokú tárgyalása. A vádlott bejelentette, hogy vallomást akar tenni.Bőnyi rendőrgyilkosság – Szakértők meghallgatásával folytatódott a per Szombathelyen

Fotó: MTI

Az idős vádlott továbbra is fenntartotta, hogy ártatlan az emberölésben, a pénteki tárgyaláson is azt hangoztatta, éppen lehajolt, hogy lerakja a kezében tartott gépkarabélyt, amikor a rendőrök lövése eltalálta, ezután pedig szinte "önkívületi állapotba" került, és ekkor sülhetett el a fegyvere.

A rendőrök "célba lőttek" rá, amikor pedig meghallották a gépkarabély hangját, "elszaladtak" – állította. Azt nem tudja, hogy a vele szemben egyméternyire álló rendőr őrnagyot hogyan érte fejlövés – mondta, azzal védekezve, hogy az intézkedő rendőrök lőhették meg véletlenül a társukat.

A délelőtt meghallgatott fegyverszakértők azonban arra a következtetésre jutottak, hogy a 46 éves áldozat halálát a Győrkös István gépkarabélyából származó lövés okozta. A vádlott több lőfegyvert is engedély nélkül tartott, éppen ezek miatt akartak 2016. október 26-án a bőnyi házában házkutatást tartani a rendőrök.

A vádlott és védői a fegyverszakértő a rendőrök által kilőtt nyolc lövést nem vizsgálta olyan részletességgel, mint a vádlott által sorozatlövéssel kilőtt három lövedék útját. Közölték: a nyomozati iratok szerint nem lehet pontosan tudni, hogy a rendőrök nyolc vagy kilenc lövést adtak le, mivel kilenc töltényhüvelyt szedtek össze, de csak nyolc lövésnyomot vizsgáltak, egy állítólag eltűnt. Ezt az állítást a fegyverszakértő sem cáfolta.

Fontos szerep jutott a pénteki tárgyaláson annak a baseballsapkának, amelyet az áldozat viselt, a szakértő szerint ugyanis a műanyag sildjén gellert kapott a lövedék. A védelem ezzel kapcsolatban azt kifogásolta, hogy a sapka vizsgálatának módszeréről semmi sincs a szakértői véleményben, és teljesen új az az állítás, hogy a silddel ütközve a golyó elfordult volna.

Az igazságügyi orvos szakértő elmondta: a rendőr őrnagyot halántékán érte a lövés, azonnal orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni az életét.

A tárgyalást – újabb szakértők meghallgatása után – elnapolták.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"a baseballsapkának, amelyet az áldozat viselt, a szakértő szerint ugyanis a műanyag sildjén gellert kapott a lövedék. "
Mint laikus, ezt úgy értelmezem, hogy a féreg a nyomozó fejére lőtt, és a silden elcsúszott a lövedék. Sajnos, így is meghalt az áldozat, de ez a tetű amúgy is meg akarta ölni, különben nem fejre céloz!
Mit kell ezen annyit vizsgálni! Ha már nincs halálbüntetés, tényleges életfogytiglanra bezárni. Aki rendőrt öl, az mindannyiunk biztonságát ténylegesen veszélyezteti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.