Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már dolgozik az ápolási díj emeléséről és szabályozásáról szóló intézkedéseken, a javaslat hamarosan a kormány elé kerül – közölték pénteken az MTI-vel.

Hamarosan dönt a kormány az ápolási díj emeléséről
Fotó: Komka Péter/MTI

Az ápolási díjjal kapcsolatban az érintettek számára kedvező változás várható a közlejövőben – írták, kiemelve:

a kormány teljes mértékben egyetért azzal, hogy meg kell becsülni azokat, akik beteg hozzátartozójuk otthon ápolják.

A kormány döntésének előkészítésre az Emmi széleskörű egyeztetéseket folytat az ápolási díj emeléséről és rendezéséről a különböző szakmai és civilszervezetekkel. Többek között az Autisták Országos Szövetségének, az Értelmi Fogyatékosok és Segítők Országos Szövetségének, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének, valamint a Siketvakok Országos Szövetségének képviselőjével is egyeztettek az ápolási díjról. Az érintett szervezetekkel továbbra is folytatják a párbeszédet – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy az általános ápolási díj összege az elmúlt években többször emelkedett. Egy új kategória a kiemelt ápolási díj bevezetésének köszönhetően 2010 és 2018 között 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása. Idén januártól a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok havi 50 ezer forintos kiegészítő támogatást kapnak, illetve a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet utánuk az állam, így az érintettek nyugdíjjogosultságot is szereznek. A havi 50 ezer forintos összeget az a nyugdíjas kaphatja, aki gyermekét legalább húsz éven át otthon gondozta és ezalatt legalább egy évig emelt szintű vagy kiemelt ápolási díjat kapott – olvasható az Emmi közleményében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anima
Majd dobnak valami morzsát, hogy enyhítsék némileg a feszültséget, oszt jónapot.
Ezek nagyon ki tudják centizni, hogy elkerüljék az össznépi lázadást - többek közt ezért egy undorító számító manipulatív férgek.

Sajnos Magyarországon táptalajra lelt, és összenőtt az embertelen aljasság a vezetők részéről, és megsötétedett mély butaság, a tömegek részéről,
Eredmény?
Katasztrófa az ország, és az emberek számára - hogy mekkora, az attól függ, hogy meddig van hatalmon Orbán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ez csak a MASZLAG nem ESSZÜK MEG, ha kérdeztek akkor is hazudtok !!!
Azokat kell megkérdezni akik ebben élnek, NEM EZT FOGJÁK MONDANI AZ BIZTOS !!!
namihami
A fidesz-média úgy fogja tolmácsolni, hogy a Vezér humánumának köszönhető ez a pénz is. Sőt, a végére még az is kiderül, hogy nem is volt tüntetés ezügyben a Parlament előtt. Az egész a Gazda saját ötlete volt.
papa.49
@namihami: Ismerős a megoldás ,,ha valamit nem tudsz megakadályozni ÁLLJ AZ ÉLÉRE,, na ez kell a birkáknak kajolják a mannát !!!
Nessy
Azért talán két migránsok elleni harc közben a kormány néha foglalkozhatna azzal is, amire "megválasztották"!
Lesz majd egy nesze semmi, fogd meg jól látszat intézkedés, oszt Boldog karácsonyt!
A birkák meg lelkesen bégetnek! ( Orwell: Állatfarm)
kisrigó
Miért kell egyeztetni a nyomorról! Csak időhúzás, feszítik a húrt, várják, hogy belepusztuljanak a szerencsétlen emberek, kevesebbet kell költeni a sok, amúgy is elkeseredett családra! Emberek ezek egyáltalán??! Nincsenek szavak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.