Nőtt vagy nem változott a szegénység mértéke az elmúlt öt évben Magyarországon – ezt mondta az emberek több mint kétharmada.

A magyarok 36 százaléka magukat az embereket okolja, többen vannak viszont, akik szerint valamilyen módon a kormányzati politika hibája a kialakult helyzet. 34 százalék a Fidesz-kormányokat hibáztatja, további 15 százalék pedig a rossz szociális ellátórendszert, amin szintén az aktuális hatalom tud változtatni – derül ki a Vasárnapi Hírek megbízásából készült kutatásból.

A megkérdezettek 39 százaléka mondta azt, hogy vagy épp csak kijön a havi keresetéből, vagy hónapról hónapra anyagi gondjai vannak. A felmérés szerint, ha elveszítené a munkáját, a lakosság 37 százaléka egy hónapig sem tudná fizetni a kiadásokat, további 24 százalék pedig legfeljebb két hónapig. A megkérdezetteknek csupán 8 százaléka mondta azt, hogy rendszeresen tud félretenni.

A magyarok többsége szerint nő a szegénység mértéke

A válaszadók 44 százaléka szerint az elmúlt tíz évben nőtt a szegénység mértéke, 21 százalék szerint viszont nem változott a helyzet.

Amikor a közvéleménykutatók az elmúlt öt évre kérdeztek rá, a megkérdezettek 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy növekedett a szegénység mértéke, és éppen fele annyian gondolják azt, hogy változatlan a helyzet. Még a Fideszre szavazók közel fele is úgy látja, hogy ebben az időszakban nőtt vagy nem változott ez a mutató.

A becslések szerint tavaly

a lakosság 30 százaléka élt olyan háztartásban, ahol a családi jövedelem nem érte el a létminimum szintjét. A legkiszolgáltatottabb helyzetben a gyermeket nevelő családok voltak, közülük majdnem minden második számított létminimum alatt élőnek.

A VH emlékeztetett: a kormánynak is kínos lehet ez az adat, erre utalhat, hogy a Központi Statisztikai Hivatal módszertani okokra hivatkozva 2015-ben felhagyott ennek számításával.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Vasárnapi Hírek )

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Márpedig a fidesz azt mondja, hogy nem!
Vitának helye nincs!- libsik, komcsik, Sorosisták!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Shikari: no várjál csak.Én is elmélkedem-hogyan is részesülnek a magyarok ebből a nagy-nagy sikerből?Mindenki osztalékot kap hernáditól?
24.hu/fn/gazdasag/2018/10/01/hernadi-spinto-miskolc/
kereső
@Shikari: ez csak az igazat irta! Ott vót szijjártó is, és ő lelkendezett,hogy ez mekkora magyar siker! a magyarok és az eu pénzéből.Én csak ezért gondoltam,hogy ha már az én pénzémen IS! benne van ebben a a nagy sikerben!!!,akkor részesülhetnénk a siker eredményéből IS!.Vagy ez neked olyan magas ,hogy nem érted?
kokopelli
@Yoda69: (14:56)
...a Lázárt nem küldték Bécsbe anno bebizonyítani a város "nyócker" minőségét?
Sajnos nem sokkal utána kiálltották ki Wien-t a legélhetőbb városnak a Glóbuszon!Hi-
pont!Most ebbe a fotóba kötnek bele a nyaloncok! Pénzért,még ...gombot is warrnak?
verőce21
Mivel már többen megállapítottuk, hogy nem magyar nő lehet a fényképen, elmondhatjuk azt is, hogy valószínűleg könnyen meg tudna akár 10 dollárokat is takarítani a költekezési szokásai egyszerű megváltoztatásával. Pl. azzal, hogy félárú délelőtti filmvetítésekre megy, vagy kihagyja a túlárazott mozis pattogatott kukoricát. :)
tulipan
@Shikari: Most, itt, még, az egész tolvaj féreg, agyatlan, narancsos horda, mint Te is aki tagja vagy űzi kisded játékait és aláássa a magyar nemzet eddigi létét! Aha, szóval a liberális fekély? Szerintem meg, ÉPPEN Te és a hozzád hasonlók, rosszabbak vagytok,. mint a Tatár horda és a Török dúlás együtt véve és példaképetekhez Hitlerhez "méltóan", álnemzeti hablaty "védelme" alatt, teljesen szétveritek-szétopjátok az országot!!! Nem tudom mi marad utánatok? Lehet, hogy semmi és mint 1100 év alatt, már annyiszor az reménytelenség sokáig úrrá lesz, de ne reménykedj, nem ÚSSZÁTOK MEG!!!

"S sírt, hol nemzet süllyed el
Népek veszik körül,
S az ember millióinak szemében gyászkönny ül."'
tulipan
@Shikari: Hülye narancsos BAROM!
Most, itt, még, az egész tolvaj féreg, agyatlan, narancsos horda, mint Te is aki tagja vagy űzi kisded játékait és aláássa a magyar nemzet eddigi létét! Aha, szóval a liberális fekély? Szerintem meg, ÉPPEN Te és a hozzád hasonlók, rosszabbak vagytok,. mint a Tatár horda és a Török dúlás együtt véve és példaképetekhez Hitlerhez "méltóan", álnemzeti hablaty "védelme" alatt, teljesen szétveritek-szétopjátok az országot!!! Nem tudom mi marad utánatok? Lehet, hogy semmi és mint 1100 év alatt, már annyiszor az reménytelenség sokáig úrrá lesz, de ne reménykedj, nem ÚSSZÁTOK MEG!!!

"S sírt, hol nemzet süllyed el
Népek veszik körül,
S az ember millióinak szemében gyászkönny ül."'

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.