Ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer leváltása érdekében a Jobbik szombaton, Budapesten tartott huszadik kongresszusán.

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Sneider Tamás pártelnök elmondta:

"változás nem történt a Jobbik gondolkodásában",

csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született.

A politikus azt emelte ki: legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben,

"amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt".

Lassan attól kell félnünk, hogy a magyar nevet szinonim fogalommá fogják tenni a lopással és a tolvajlással az egész világban, és ilyen szégyenben kell élnie a magyarságnak – fogalmazott, hozzátéve, mindent meg kell tenni, hogy ez ne történhessen meg. Mint mondta, elsősorban nem a súlytalanná tett parlament falai között kívánják megvalósítani az ellenállást.

Keresztény nemzeti párt

A fontos teendők között említette a demográfiai trendek megfordítását, a szerintük a Gyurcsány-kormány időszakánál is sebezhetőbb gazdaság megmentését, a szolgalelkűség uralta ország morális helyzetének javítását.

Ellenállást hirdetett a Jobbik az Orbán-rendszerrel szemben

Egy büszke, öntudatos magyar nemzetet szeretnénk látni – jelentette ki a Jobbik elnöke, ezt nevezve kiáltványuk talán legfontosabb részének. Sneider Tamás jelezte: a Jobbik – múltjából fakadóan – keresztény nemzeti pártként határozza meg önmagát a most elfogadott kiáltványban.

A párt parlamenti képviselőcsoportját vezető Gyöngyösi Márton arról beszélt, a kongresszus megmutatta, hogy a Jobbik egységes, stabil és növekedő párt, amely "tudja, hogy honnan jött, tudja, hogy hová tart és céljai vannak".

Nemzeti ellenállás

Mint mondta, a kongresszus egyhangú szavazással fogadta el A nemzeti ellenállás kiáltványa című dokumentumot, ezzel is mutatva, hogy a párt teljes egységben sorakozik fel komoly céljai megvalósítására.

Mint mondta, a Jobbik a nemzeti együttműködés rendszerével szemben határozza meg magát, "mindenkinek, aki kormányváltást, rendszerváltást szeretne ma elérni Magyarországon, annak legyen hiteles alternatívája".

(MTI)

Fotó: Bruzák Noémi/MTI, címlapkép: Jobbik/Facebook

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Mennyivel hatásosabb lett volna ,,nemzetileg ellenállni" a választások előtt...
Most már mindegy, mert így csak igazoljátok, hogy beálltatok a politikai ribancok sorába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Azért a Jobbik nem az a párt, aminek gondolták magukat! Egy kis önvizsgálat?
kereső
Mekkora ötlettelenség és dilettantizmus kell ahhoz,amit ezek most itt bemutattak.Gyurcsányozik egy jót, aztán meg meghirdeti azt a programot,amit gyurcsány meghirdetett több mint két hete.
Ehhez van csak eszük,és tehetségük. Nem röhejes egy kicsit sem, hogy legfőbb ellenségüktől lopnak?Vagy ezzel azt akarják kifejezni,hogy csatlakoznak a gyurcsány által meghirdetett programhoz- ellenállás a parlamentben,és ellenállás az utcán?
Jozefina
Az ellenzéknek, vagy a még nem létező formációnak össznépi ellenállásra kellene buzdítania.
és hosszadalmas országos sztájkokra!!! Sok lehetőség nincs, ami viszonylag békés is!!!
Eladott Ország
Félre kell tenni a politikai hovatartozást és országos sztrájkot kell szervezni, legalább olyat mint anno a taxis sztrájk volt. Had szóljon nagyot! Rettegjenek a bűnöző fidesz patkányok! Nincs jobboldali vagy baloldali demokrácia, legfeljebb, csak kétoldali tüdőgyulladás.
Eladott Ország
@Pegero: Lógni fogtok, b@zdmeg! Csak folytassátok! Rohadt, politikai prostituált bűnöző banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.