A nagykátai rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 34 éves helyi férfit, akit őrizetbe vettek, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

Fegyverrel és veréssel zsarolta a nagykátai férfit

A Nagykátai Rendőrkapitányságon indult eljárás az élet vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy nagykátai férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a 34 éves gyanúsított 2018 áprilisában került kapcsolatba a sértettel, egy nagykátai férfival, akitől egy kerti kisgép javítását kérte. A sértett a vállalt munkát elvégezte, majd ezt követően a gyanúsított azzal kereste fel ismét, hogy a gép nem működik és további javításának, illetve pótlásának költségeit a sértettnek kell megfizetnie. Pénzbeli követelését fenyegetéssel nyomatékosította, amelynek hatására a sértett kifizette a kért összeget. Ezt követően a gyanúsított hónapokon át különböző összegeket követelt a sértettől, akit egy alkalommal bántalmazott is illetve többször bántalmazással, valamint hozzátartozója bántalmazásával fenyegetett. A sértett a bántalmazás és a fenyegetések hatására 2018. május és szeptember közötti időben több százezer forintot fizetett ki a gyanúsítottnak.

A nagykátai rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit elfogását követően gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették 2018. szeptember 26-án. A férfi lakhelyén tartott házkutatás alkalmával a rendőrök egy fegyvert vagy annak utánzatát és kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le.

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.