A foglalkoztatók kétharmadánál tártak fel munkaügyi jogsértéseket a hatóságok, továbbra is meghatározó a feketefoglalkoztatás, az ellenőrzött munkavállalók csaknem 12 százaléka így dolgozik – derül ki a Pénzügyminisztérium jelentéséből.

Továbbra is nagyon sok a feketemunkás

Az idei első fél évben 9700 munkáltatót ellenőriztek a hatóságok, közülük 6400-nál tártak fel munkaügyi szabálytalanságokat, amelyek az ellenőrzött 41 ezer munkavállaló 61 százalékát érintették. Ezerötszáz vállalkozásra együttesen több mint 215 millió forint munkaügyi bírságot szabtak ki.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Magyarország – úgy, ahogy van – rommá van adóztatva. Egy vállalkozót nem csak a munkavállaló bére terheli, hanem azon fölül rengeteg közteher van, amit be kell fizetnie. A kormány ugyan nagy előszeretettel verdesi a mellét, hogy mennyire alacsony az SZJA, de azt folyamatosan elfelejti kommunikálni a választók felé, hogy ameddig valamelyik terhet csökkentette, más valamit emelt és még be is vezetett plusz terheket. Ahhoz, hogy egy becsületes magyar vállalkozás fejlődni tudjon, magasabb béreket fizethessen a munkavállalóinak, nagyon sok dolognak változnia kellene. A közterheknek csökkenni kellene, a bürokráciának is, az adóhatóságnak teljesen máshogyan kellene működnie – a jelenlegi bírságolásra berendezkedett rendszer helyett segítenie kellene az adófizetőt – és elsősorban fizetőképes keresletre lenne szükség. Fizetőképes kereslet ott van, ahol működik a gazdaság. Mesterségesen lehet ugyan emelni a béreket bizonyos szektorokban, de amennyiben a gazdaság teljesítménye nem fedezi a béremeléseket, össze fog dőlni a kártyavár. A jelenlegi rendszerben lehet ugyan panaszkodni, de lényegében sehonnan sehová nem fogunk haladni. Illetve de, haladunk. Öles léptekkel az elszegényedő társadalom és a néhány, nagyon gazdag maffiacsalád irányába. Az uniós forrásokat szétlopják, a piacokat elfoglalta néhány oligarcha és stróman, a vállalkozók egy része adót csal, más része tönkremegy. Ezért nem mindegy, hogy aznap milyen támogatást nyert Mészáros Lőrinc, milyen kastélyt vásárolt Tiborcz István, vagy mit vásárolgatott Matolcsy György.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
Na ELVTÁRSAK , ezek szerint még jobban teljesítünk ,. Azt mondotta a király és bandája , hogy soha ennyien még nem dolgoztak kis hazánkban mint eddig ! Igen , ez az .. Na akkor képzeld el ,hogy ebbe a kurva nagy statisztikába ezt a 12 százalékot még bele sem vették :) Képzeld el , ha ez így megy a végén még kiderítik , hogy többen dolgozunk mint ahányan élünk , az lesz aztán a Matolcsy féle új gazdasági csoda . PAPÍRON
Grafix69
@Apoca: Szerinted mi a francért alkalmaznak fekete melóst . Pont azért amit @Eladott Ország leírt , pontosan azért . Minden vállalkozás tisztában van azzal ,hogy jelenleg Magyarországon , ha valaki maradéktalanul eleget tesz a törvényes kereteknek akkor az bizony tönkre megy. Az érdekes ,hogy ezt a törvényhozók is tudják . Az nem megy tönkre aki csal , vagy állami megrendeléseket kap . Egy magyar melós bére kb így néz ki 245 000 -be kerül a vállalkozónak , az állam ebből 125 000 -ret elvesz a maradékot meg megkapja a munkavállaló . Az ,hogy mi a baj ezzel nem ecsetelem , de ilyen nem sok országban van . Ja és nincs pénz semmire mi ??
Eladott Ország
@Apoca: A fekete munka meg arról szól, hogy a vállalkozó adót takarítson meg, adót "optimalizáljon. " A dolgozó meg nem akar közmunkás bért kapni.
solidedge
"Dinamikusan fejlődik a gazdaság" mondta Szíjjártó. Igaz egyenlőre csak a fekete, már az is valami.
Eladott Ország
@Apoca: Nem tévedtél. De a lényeg, hogy senki nem akar szarér hugyér, közmunkás bérért dolgozni. Különösen, olyan rohadt strómanoknak, aki még a KSH által közölt átlagbéreket sem hajlandók kifizetni a szakmunkásoknak ( Mészáros és társai) . Jól teszik ha elmennek az országból az aktív dolgozók, kikényszerítve a béremelést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.